Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

капсикум

  1. Догляд за капсикума в домашніх умовах
  2. освітлення
  3. Температурний режим
  4. Вологість повітря
  5. як поливати
  6. підживлення
  7. обрізка
  8. пересадка
  9. способи розмноження
  10. Захворювання і шкідники
  11. Види капсикума з фото і назвами
  12. Кайенский або чагарниковий перець (Capsicum frutescens)
  13. Перець китайський (Capsicum chinense)
  14. Перець опушений (Capsicum pubescens)

Капсикум (Capsicum), ще іменований декоративним перцем, є представником сімейства Пасльонові (Solanaceae). Цей однолетник або багаторічна рослина родом з Південної і Центральної Америки. Даний рід часто плутають з родом Перцев (Piper), який відноситься до сімейства Перцеві, однакове у них лише назва.

Капсикум є напівчагарників або чагарником, який є однолітниками або багаторічників. Цілісні листові пластини є суцільнокрайнім. Парні або одиночні квітки формуються в розвилці листових пластин, вони мають фіолетовим або білим забарвленням. Подовжені плоди найчастіше пофарбовані в червоний колір, проте вони також бувають зеленими, жовтими або білими.

Догляд за капсикума в домашніх умовах

Догляд за капсикума в домашніх умовах

освітлення

Капсикума потрібно забезпечити хороше освітлення, при цьому світло повинне бути обов'язково розсіяним. Якщо на листові пластини будуть потрапляти прямі сонячні промені, то на їх поверхні можуть з'явитися опіки. Влітку кущики капсикума фахівці радять перенести на вулицю, при цьому поставити їх необхідно в затіненому місці. Восени і взимку кущика знадобиться досить яскраве освітлення, в іншому випадку вони стануть витягнутими і втратять свою декоративність.

Температурний режим

Протягом всього року в кімнаті, де знаходиться така рослина, температура повітря повинна бути помірною (від 20 до 25 градусів). Також дану кімнату треба обов'язково систематично провітрювати. У тому випадку, якщо взимку кущика неможливо забезпечити достатню кількість світла, то їх слід переставити в прохолодне місце (приблизно 15 градусів).

Вологість повітря

Вологість повітря

Такому рослині слід забезпечити підвищену вологість повітря. Для цього його потрібно кожен день зволожувати з обприскувача. А ще горщик з капсикума можна поставити на піддон, який заповнюють зволоженим керамзитом.

як поливати

Навесні і влітку такій рослині слід забезпечити рясний полив, при цьому його проводять після того, як підсохне верхній шар субстрату. З настанням осіннього періоду полив необхідно скоротити, а в зимовий час він повинен бути помірним. Поливають кущики м'якою водою, температура якої повинна бути кімнатної. Для того щоб контролювати вологість почвосмеси можна використовувати аналоговий вимірювач грунту.

підживлення

Підживлення капсикума проводять 2 рази на місяць в період з березня по вересень, для цього використовують комплексне мінеральне добриво. У зимовий час рослина підгодовують лише в тому випадку, якщо йому забезпечена додаткова підсвітка, дану процедуру проводять 1 раз в 20 днів.

обрізка

обрізка

Для того щоб кущик ріс швидше, його потрібно систематично обрізати, при цьому стебла треба вкорочувати не менше ніж на ½ частину довжини. Для того щоб плодоношення було більш рясним, при утворенні перших зав'язей необхідно прищипнуть верхівки стебел.

пересадка

Ця культура негативно реагує на пересадку, в зв'язку з цим фахівці радять щороку перевалювати кущ в нову ємність, при цьому потрібно прибрати частину старої почвосмеси і досипати свіжої. Для посадки можна використовувати субстрат, що складається з дернової і листової землі, піску і торфу в співвідношенні 4: 4: 1: 4. До посадки на дні ємності потрібно зробити хороший дренажний шар.

способи розмноження

способи розмноження

Для розмноження такої рослини використовують спосіб живцювання і генеративних (насіннєвий). Перед висіванням посівної матеріалу потрібно на 60 хв. помістити в слабкий розчин марганцевого калію. Насіння можна покласти в зволожену тканину, де вони повинні проклюнуться. Їх висів в субстрат проводять після того, як у них утворюється корінець. При бажанні посів насіння можна провести відразу ж після того, як вони будуть замочені. Закладати їх слід на таку глибину, яка буде дорівнює діаметру насіння. Щоб сіянці з'явилися якомога швидше, посіви треба прибрати в тепле місце (близько 25 градусів). Після появи сходів ємність можна перенести в більш прохолодне місце.

Живцюванням капсикум можна розмножити навесні і влітку. Живці відразу ж висаджують в субстрат, вони досить швидко вкорінюються. Коли вони укореняться, їм знадобиться прищіпка.

Захворювання і шкідники

Для даної рослини типові такі шкідливі комахи, як борошнисті червці. Якщо в кімнаті надмірно низька вологість повітря, то на кістках можуть з'явитися червоні павутинні кліщі. Через мізерне поливу і низької вологості повітря спостерігається зморщування плодів, а також з-за цього можуть облітати квітки. Через брак світла в зимовий час може облетіти листя. Через надмірно низької температури повітря листя стає м'якою і в'яне. А через мізерне освітлення і недостатньо харчування листя дрібніє, а зростання кісткової сповільнюється.

Види капсикума з фото і назвами

Перець однорічний або стручковий (Capsicum annuum)

Перець однорічний або стручковий (Capsicum annuum)

Даний багаторічна рослина є сільноветвящіхся півтораметровим рослиною. Конічні листові пластини пофарбовані в зелений колір, вони бувають поодинокими або входять до складу розеток, при цьому в довжину вони досягають 25 сантиметрів. На поверхні великих білих квіток можуть перебувати смуги фіолетового забарвлення, вони бувають поодинокими або зібраними в пучки. Плоди відрізняються за розміром і формою: від уплощенной кулястої до довгої вузької. Вирізняються вони можуть бути в жовтий, червоний, зелений або оранжевий колір. Даний вид має безліч різних сортів, у яких є пекучі або солодкі плоди.

Кайенский або чагарниковий перець (Capsicum frutescens)

Кайенский або чагарниковий перець (Capsicum frutescens)

Кущуватий багаторічна рослина прикрашають глянцеві листові пластини еліптичної форми, вони звужуються до обох кінців. Листя має темно-зеленим забарвленням і виразним жилкуванням. Забарвлення одиночних квіток зеленувато-білий. Плід представляє собою стручок, довжина якого може варіюватися від 20 до 50 мм, вони вертикальні і вузькі, а їх забарвлення жовтий, фіолетовий, білий або червоний. Смак у плодів пекучий.

Смак у плодів пекучий

Двометрової висоти кустовидное рослина є багаторічників. Темно-зелені листові пластини в довжину досягають приблизно 0,3 метрів. Зеленувато-білі квітки найчастіше бувають поодинокими, на їх поверхні є цятки блідо-зеленого, світло-жовтого або коричневого кольору. Форма плодів буває різноманітною - від загострених довгих і до невеликих округлих, вони бувають червонувато-оранжевими, жовтими або коричневими. Спочатку плоди ростуть вертикально, однак згодом вони опускаються. Смак плодів пекучий.

Перець китайський (Capsicum chinense)

Перець китайський (Capsicum chinense)

Висота такого багаторічної рослини може доходити до півметра. Зморшкуваті яйцеподібні листові пластини пофарбовані в зелений колір. Невеликі квітки входять до складу пучків або бувають поодинокими, вони пофарбовані в біло-зелений колір. Плоди можуть відрізнятися по окрасу і формі. Даний сорт має найбільш пекучим смаком.

Перець опушений (Capsicum pubescens)

Перець опушений (Capsicum pubescens)

Висота такого чагарнику, який є багаторічників, може досягати від 3 до 4 м. На поверхні стебел є опушення, у міру зростання спостерігається їх одревесневаніе. Довжина опушених листових пластин від 10 до 12 сантиметрів, листя має яйцеподібну форму, вони звужуються до основи і кінця. Парні або одиночні квітки мають фіолетовим забарвленням. Тупокінцевими коротенькі плоди можуть мати помаранчевим, жовтим, темно-червоним або коричневим забарвленням, в деяких випадках ще до того як вони дозріють, їх колір стає чорним. Смак у таких плодів пекучий.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама