Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Крапельний полив картоплі - збираємо систему самостійно + відео

  1. Зважимо плюси і мінуси крапельної методики Чому на такий спосіб варто звернути увагу? Перш за все...
  2. Збираємо схему самостійно
  3. пропонуємо Вам ознайомитися

Зважимо плюси і мінуси крапельної методики

Чому на такий спосіб варто звернути увагу? Перш за все це вигідно, причому ви будете економити не тільки дорогий ресурс - воду, а й свій безцінний час. Та й випаровування вологи відбувається менш інтенсивно. Зробити таке зволоження можна абсолютно на будь-якому грунті, навіть на схилах. Ви зможете обробляти рослини різними засобами від хвороб і шкідників в будь-який час, так як земля між рядками буде сухою незалежно від того, коли було зрошення. Через відсутність кірки не руйнується структура грунту.

Через відсутність кірки не руйнується структура грунту

Крапельний полив картоплі

Але це далеко не всі переваги, якими володіє крапельний полив. Віддавши перевагу цьому способу, ви зможете зробити точне дозування добрив, а вилуговування солей в районі крапельниць відбувається інтенсивніше. Завдяки оптимальному рівню зволоження забезпечується хороше дихання коренеплоду і він краще розвивається. Врожайність зростає, а витрати, навпаки, знижуються. Позитивно позначається і той факт, що під час такого зрошення вода не потрапляє на листя, і з них не змиваються фунгіциди та інсектициди, як при дощуванні. Завдяки цьому значно знижується поширення різних хвороб. За рахунок того, що добриво надходить безпосередньо до коренів, воно набагато швидше поглинається ними.

Але заради справедливості варто сказати і кілька слів про недоліки, якими володіє крапельний полив, хоча їх набагато менше, ніж плюсів. По-перше, це додаткові витрати. Якщо ви захочете, щоб все встановлювали професіонали, то система виллється в круглу копієчку, але зібравши її своїми руками можна значно знизити витрати. До того ж в подальшому ви будете економити воду. По-друге, доведеться витратити час на монтажні роботи. Не можна сказати, що це заняття швидке, цілком можливо, ви проведете за ним і цілий день, але зате потім для поливу потрібно буде тільки вчасно відкрити і перекрити краники. По-третє, крапельниці швидко засмічуються. Однак встановивши в системі фільтр тонкого очищення, ви зведете цю ймовірність до мінімуму. Та й промити систему не складає ніякої складності.

Особливості вирощування картоплі

Навряд чи знайдеться людина, яка не любить картоплю. Цей коренеплід щільно увійшов в наше життя, його подають окремим блюдом, додають в різні салати, супи і т. Д. Не дивно, якщо власник землі хоче виростити цей затребуваний продукт самостійно. У цьому пункті ми розглянемо як краще посадити коренеплід, щоб крапельний спосіб поливу працював ефективніше, і якщо будете дотримуватися всіх порад, то обов'язково зберете відмінний урожай.

Дуже важливо правильно підібрати ділянку. Для цієї культури прекрасно підійде добре освітлена місцевість з пухкої і насиченою повітрям грунтом. Проводити підготовчі роботи слід ще з осені. Землю гарненько перекопують і вирівнюють граблями або за допомогою борони, а сформувавши спеціальні канавки, можна прискорити процес видалення талих і дощових вод навесні. В особливій підготовці потребують важкі суглинисті грунти. Їх необхідно ще восени розділити пасмами. Це сприяє не тільки утримування снігу на поверхні і більш швидкому висиханню грунту навесні, але і допомагає в боротьбі з шкідниками. З настанням тепла ділянку ще раз перекопують, при цьому необхідно простежити, щоб не залишалося великих грудок. Важлива і вологість грунту, якщо грунт пересушена, то в ній утворюються брили, а водяниста земля залишає незворотні пласти. І перше, і друге негативно позначиться на врожайності, тому що обмежить поширення води від крапельної системи поливу.

Також із загальних рекомендацій виділимо, що необхідно правильно підбирати попередників. У цій ролі прекрасно виступають овес, морква, пшениця, зелень, капуста та буряк. А ось якщо на ділянці раніше були висаджені перець, баклажани або помідори, то від посадки картоплі краще відмовитися. Небажано висаджувати коренеплід на один і той же ділянку більше одного року, так як в грунті не залишається потрібної кількості поживних елементів. Однак в деяких випадках ми не можемо змінити дільницю і тоді необхідно гарненько удобрити землю .

Однак в деяких випадках ми не можемо змінити дільницю і тоді необхідно гарненько   удобрити землю

Вирощування картопляних коренеплодів

Одним з кращих добрив вважається гній. Його вносять з розрахунку 6-10 кг на квадрат. Якщо переважає глинистий грунт, то захід проводиться восени, а ось для весняних процедур необхідно, щоб гній перепрів. При нестачі органічних речовин в грунті можна вносити добриво і в кожну лунку під час посадки картоплі. Ще додають сечовину, аміачну селітру, нітроамофос і хлорид калію з розрахунку 1,5 кг, 1-2 кг, 3-4 кг і 2-4 кг на квадрат відповідно. Чорноземну місцевість і лісові ділянки удобрюють ще й фосфором.

Ця рослина любить прохолодну погоду, але варто уникати сирих ділянок, де скупчується вода, так як її надлишок сприяє загнивання коренеплоду і поширенню різних хвороб.

Ще слід приділити особливу увагу питанню зрошення, адже недолік води, так само як і її надлишок, негативно позначиться на врожаї. Крапельний полив забезпечить оптимальний рівень вологи на всіх стадіях розвитку рослини. Особливу потребу в рідині картопля відчуває в період бутонізації. Також дуже важливо, щоб вода своєчасно надходила і під час утворення бульб. А ось на останніх фазах розвитку краще не перестаратися з поливами, т. К. Це затягне процес дозрівання бульб і у них буде занадто ніжна шкірка, яку легко пошкодити під час збору врожаю.

Збираємо схему самостійно

А зараз ми перейдемо від теорії до практичної частини і розглянемо, як зібрати цю систему своїми руками. Нам знадобиться ємність об'ємом 160-200 для води, гнучкий шланг діаметром 28 мм і жорстка пластикова труба (25 мм). Спочатку слід підготувати бочку. На бічній поверхні наносимо шкалу об'єму рідини, а в днище встановлюємо вентиль. Тепер беремо пластикову трубу і свердлимо в ній невеликі отвори, діаметром 2-3 мм, при цьому витримуємо крок 200 мм. Один кінець труби наглухо затикаємо пробкою, а другий з'єднуємо з вентилем через гнучкий шланг. Розташовується бочка на височини, так що доведеться зібрати під неї і спеціальні опори.

Далі необхідно розмістити пластикову трубу в міжряддях таким чином, щоб її отвори розташовувалися під кущиками. Після відкриття вентиля вода буде надходити по трубі до коріння картоплі, а контролювати кількість рідини ви зможете за шкалою. Як тільки ви полили один ряд, слід просто перекласти трубу на наступний. Головний плюс такої системи - економічність і простота монтажу, але якщо мова йде про промислових обсягах, то краще віддавати перевагу більш удосконаленим варіантів.

Збірка системи крапельного поливу

пропонуємо Вам ознайомитися

Є ще одне просте пристрій і зробити його своїми руками зможе абсолютно кожен. цей крапельний полив не тільки забезпечить хороший урожай, але і вельми зручний, тому що немає необхідності перекладати трубу з грядки на грядку. Нам знадобиться ПВХ труби різних діаметрів (3/4 і 1/2). Виріб більшого перетину піде для основної лінії, а тонкі труби будуть укладатися в міжряддя. Їх довжина підбирається відповідно до розмірів ділянки. Ще слід підготувати трійники.

Розрізаємо трубу перетином ½. Кількість відрізків має відповідати числу грядок, а це стосується і довжини. Далі в кожній трубці робимо отвори свердлом 1/8 дюйма з кроком, рівним відстані між сусідніми кущами. Тепер укладаємо порожнисте виріб перетином ¾ на торцевій стороні грядок і прикладаємо до нього проміжні труби так, щоб вони знаходилися в міжряддях. У місцях перетину розпилюємо основний елемент і з'єднуємо всі три частини через трійник. Найкраще обробити місця з'єднання наждачним папером і мастикою. Закриваємо вільні кінці всіх труб заглушками. Чекаємо, поки мастика повністю висохне, після цього приєднуємо систему до водопроводу і насолоджуємося плодами своєї роботи. Якщо необхідно зробити крапельний полив більше, то слід просто зняти заглушку з основної лінії і додати потрібну кількість відгалужень.

Зважимо плюси і мінуси крапельної методики Чому на такий спосіб варто звернути увагу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама