Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ліловий дощ з гліцинії

Побачивши вперше гліцинію у всій красі, я була вражена її красою

Побачивши вперше гліцинію у всій красі, я була вражена її красою! Якщо існує рай на землі, то там обов'язково повинна рости гліцинія. Найніжніші кольору, кисті з квітів, що звисають майже до землі, легкий аромат, від якого паморочиться голова.

Гліцинії - красиві ліани з деревіючі стеблом. Згодом з них виходять досить значного виду солісти з довгої сценічної кар'єрою.

У Криму, на Кавказі, гліцинії, розквітаючи навесні, покривають стіни біля будинку або уздовж забору густим фіолетово-ліловим завісою з квітів. Навіть влітку зелене вбрання цього південного кучерявого рослини милує око, великі перисті листки гліцинії, як опахала, починають шелестіти від найменшого вітерця, нагадуючи по звуку листя в'єтнамського бамбука.

Немов виноградні грона звисають квіткові кисті гліцинії з перголи. Однак, той, хто недооцінив міць і темпи зростання цієї рослини, незабаром зіткнеться з проблемою, як впоратися з його неприборканої життєвою енергією.

Гліцинія - рослина досить теплолюбна. У Закарпатті вона ще може цвісти рясно і тривало, але в інших районах - цвітіння набагато слабкіше, сама рослина потребує зимового укриття. На сьогоднішній день вирощують, в основному, гліцинію китайську (Wisteria sinensis) і гліцинію обільноцветущая (Wisteria floribunda).

Оптимальне місце проживання для гліцинії - сонячне, захищене з усіх боків від вітру місце; легкі, помірно зволожені ґрунти, багаті гумусом та іншими поживними речовинами. На вапняної грунті у гліцинії обільноцветущей розвивається хлороз листя (листя починає жовтіти), тому тут краще посадити гліцинію китайську. Якщо весна посушлива, то доведеться потрудитися, добре поливаючи рослини, щоб бутони не обсипалися до розпускання.

Відтінки кольорів у гліциній бувають різними: фіолетово-блакитні у гліцинії китайської, білі у W. Alba, рожеві у W. Rosea, W. Honbeni і темно-лілові махрові у W. Plena.

При покупці гліцинії слід знати, що вона повинна бути щеплена, і необхідно переконатися в цьому, інакше вона зможе зацвісти тільки через кілька років і дуже бідно в порівнянні зі своїми сортовими саджанцями. Гліцинія флорибунда зацвітає в травні - червні і є найбільш морозостійкий зі своїх побратимів. Деякі сорти цієї ліани можуть витримати взимку морози до -200 С.

Гліцинія флорибунда, закручуючись за годинниковою стрілкою, може забратися на висоту до 8 - 10 метрів. Її пишні запашні фіолетові кисті-суцвіття довжиною до 50 см утворюють спадаючі гірлянди з квітів. Самі кисті починають розпускатися від підстави суцвіття, повільно просуваючись до верхівки.

Інакше виступає ранньою весною гліцинія китайська. У квітні, ще до того, як з'являться листя, розпускаються її кисті-квіти. Вона росте, повільно закручуючись навколо опори проти годинникової стрілки, досягаючи у висоту 20 метрів. Її компактні (в порівнянні з квітками гліцинії флорибунди) кисті-суцвіття довжиною до 30 см починають розпускатися одночасно.

Також, можна зустріти і гліцинію чагарникову (W. Frutescens). Гліцинія чагарникова родом з Америки. Це низькоросла ліана висотою до 3 м, з фіолетовими густими короткими, до 15 см, кистями.

Гліцинію можна вирощувати в закритому грунті. Вона дуже добре себе почуває в вазонах і горщиках у вигляді невеликого штамбового деревця, яке виходить за допомогою правильної формує обрізки.

Гліцинія на шпалері

При вирощуванні гліцинії на шпалері під час посадки головний втечу зрізають на висоті 1 м від землі, вкорочують і бічні пагони.

Влітку бічні пагони зміцнюють на шпалері і підрізають на чотири очки, щоб стимулювати цвітіння.

Взимку головний втечу знову вкорочують, а самі нижні бічні зміцнюють на опорі горизонтально і на третину обрізають.

Короткі пагони на бічних гілках обрізають на чотири очки, а кореневу поросль видаляють.

Бічні гілки вкорочують на третину. Верхні закріплюють горизонтально. Верхівку головного втечі знову зрізають.

У наступні роки регулярно проводять обрізку бічних пагонів після цвітіння і взимку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама