Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лонган: вирощування екзотичного фрукта в домашніх умовах

  1. Вимоги до посадкового матеріалу
  2. оптимальні терміни
  3. Ємність і грунт для вирощування
  4. посадка насіння
  5. Умови та догляд за посівами
  6. Умови та догляд за сходами
  7. пікіровка
  8. подальший догляд
  9. Коли настає плодоношення

Туристи, які відвідували в процесі своїх подорожей країни Південного Сходу Азії, не один раз могли спостерігати, як на місцевих ринках, а також в магазинах, масово представлений у продажу   лонган   -   рослина   з сімейства сапіндових Туристи, які відвідували в процесі своїх подорожей країни Південного Сходу Азії, не один раз могли спостерігати, як на місцевих ринках, а також в магазинах, масово представлений у продажу лонган - рослина з сімейства сапіндових. Плоди лонгана зібрані в грона. Вони дуже схожі на горіхи, мають тоненьку, але тверду шкірку, яку вельми легко прибрати. Всередині розташовано насіння у вигляді блискучої кісточки, покритої білою м'якоттю. Саме ця склоподібна прошарок і є причиною того, що фрукт купують в такій великій кількості. Вона має солодкий смак з нотками мускусу. Багато садівники, а також любителі екзотичних рослин, задаються питанням, чи можна виростити лонган в домашніх умовах з кісточки. Відповідь буде однозначною - можна. І далі в статті ми дізнаємося, як же це реалізувати.

Вимоги до посадкового матеріалу

Виростити лонган в умовах квартири найпростіше з кісточки. Найкраще для цієї мети підійде та кісточка, яку дістали з стиглого фрукта. Популярність лонгана зростає з кожним днем, в зв'язку з чим придбати такі плоди можна не тільки в подорожі, а й у великих вітчизняних супермаркетах.

оптимальні терміни

Після того як ягоди будуть з'їдені, потрібно обережно прибрати з кісточки залишки м'якоті, саму кісточку сполоснути під проточною водою і посадити в найкоротші терміни. Якщо такої можливості немає, потрібно гарненько протерти кісточку серветкою, а потім просушити її, щоб вона не загнивала. Далі насіння загортається в паперову серветку і в такому стані може зберігатися протягом 10-12 днів. Після того як ягоди будуть з'їдені, потрібно обережно прибрати з кісточки залишки м'якоті, саму кісточку сполоснути під проточною водою і посадити в найкоротші терміни

Важливо!Більш висока схожість у тих насіння, які були посаджені відразу після очищення від м'якоті.Якщо кісточки будуть довго лежати, то вони поступово будуть висихати і с'ежіваться.виростити дерево з такого насіння буде вкрай важко.

Ємність і грунт для вирощування

Рослина любить вологу землю і світле приміщення. Прохолодний підвіконня для вирощування такого екзота не підійде.

Ємність слід підібрати досить глибоку і широку, щоб майбутнє деревце змогло розпустити свої широкі коріння. Також слід забезпечити рослині дренаж, використовуючи камені дрібних розмірів або річковий пісок. Можна придбати в профільному магазині спеціальну суміш, яка призначена для вирощування екзотичних рослин, і використовувати для посадки лонгана її.

Оскільки це екзотичне дерево дуже погано переносить протяги, для нього можна змайструвати своєрідну «Тепличку» з пластикового стакана або прозорою баночки. Оскільки це екзотичне дерево дуже погано переносить протяги, для нього можна змайструвати своєрідну   «Тепличку»   з пластикового стакана або прозорою баночки

посадка насіння

На посадкової кісточці лонгана присутній невеликих розмірів плямочка світлого забарвлення. Висаджуючи насіння в грунт, потрібно простежити за тим, щоб це пляма «дивилося» убік. Якщо все зробити правильно, то вже через 5-10 днів після висадки потужний корінь безперешкодно почне проростати. Росток над грунтом можна буде помітити приблизно через 7-13 днів. У рідкісних випадках паросток можна чекати близько місяця. Він виростає повністю прямим і голим. Деяких квітникарів засмучує таке явище, так як вони думають, що неправильно посадили кісточку і над грунтом здався не втечу, а корінець. Але така думка є хибною. Досить почекати ще деякий час і на стеблі утворюються листя.

Важливо! Полегшити і прискорити процес проростання лонгана можна за допомогою простого методу. Потрібно перед посадкою кісточки потерти її оболонку наждачним папером або ж подряпати акуратно ножем.

Подальше вирощування цього тропічного дерева майже не відрізняється від стандартного догляду за екзотичними рослинами, що вирощуються з кісточки.

Умови та догляд за посівами

Комфортними умовами для вирощування цього фрукта, якого ще називають «дракона очей», є температурні показники в рамках 22-25 ° С. Не можна допускати падіння температури нижче цього рівня. Якщо ж в квартирі прохолодніше, рекомендується покласти під ємність з лонганом спеціально призначений для цього зігріваючий килимок.

це тропічна рослина любить вологий грунт, а також хороше освітлення. Тому його потрібно регулярно поливати і обприскувати за допомогою пульверизатора чистою водою кімнатної температури. Також дуже важливо уникати протягів, оскільки лонган їх не переносить. Коли світловий день почне скорочуватися, потрібно буде забезпечити рослині додаткове штучне освітлення.

Коли світловий день почне скорочуватися, потрібно буде забезпечити рослині додаткове штучне освітлення

Умови та догляд за сходами

Лонган вважається невибагливим до відходу рослиною. Будь-яких специфічних знань або умінь від власника воно не вимагає. Але дотримуватися норм освітлення, постійного тепла, а також регулярного зволоження грунту все ж вкрай необхідно:

  • Не можна допускати пересихання грунту. Кращим результатом такого недбалого ставлення до дерева стане опадання його листя, гіршим - загибель рослини. Надлишок вологи нашкодити йому не зможе, так що не варто боятися перелити рослина.
  • Місце, де розташовується ємність з лонганом, як і раніше має залишатися добре освітленим. Якщо світла буде недостатньо, то на гілках деревця чи не з'явиться жоден фрукт.
  • Виростити лонган допоможуть також регулярні підгодівлі, так як цей екзот дуже добре відгукується на добрива. Відмінно працюють як органічні, так і мінеральні склади.
  • Зимовий сезон є періодом спокою для цієї рослини. Воно «засинає», готуючись і набираючись сил протягом трьох місяців для плодоношення. У зв'язку з цим до кінця осені слід зменшити частоту і рясність поливів. Температурні параметри теж можна знизити до 14-16 ° С вище нуля. При цьому освітлення має залишатися як і раніше рясним.

Чи знаєте ви? Фрукт лонгана в свіжому вигляді на 83% складається з води. Також в ньому є багато вуглеводів, клітковини і харчових волокон. Свіжозібране ягоди мають 60 ккал в 100 г, а якщо плоди засушити, то ця цифра підвищується до 286 ккал.

Свіжозібране ягоди мають 60 ккал в 100 г, а якщо плоди засушити, то ця цифра підвищується до 286 ккал

Важливо! У природному середовищі дерево гине при температурі нижче -2 ° С. Так що восени і взимку потрібно повністю виключити будь-які провітрювання приміщення, де росте лонган.

пікіровка

Рослина не потребуватиме пікіровки, якщо його заздалегідь висадити в великі ємності, кожну кісточку окремо від іншої. Якщо ж з якихось причин необхідність в пікіровки є, наприклад, якщо кілька кісточок було посаджено в один горщик і всі вони проросли, то провести дану маніпуляцію можна наступним чином:

  • В першу чергу необхідно рясно полити грунт, щоб вона розм'якшилася і діставати рослини було простіше.
  • Поки волога вбирається, можна зайнятися підготовкою нових ємностей для лонгана. Потрібно взяти великі горщики, щоб там вистачало місця для формування кореневої системи повноцінного деревця. У ці ємності потрібно помістити заздалегідь підготовлену землю, змішану з придбаної сумішшю для вирощування екзотичних рослин. Грунт потрібно також полити водою кімнатної температури.
  • Потім дуже акуратно потрібно витягти зі старого горщика рослини. Для цього можна скористатися спеціальною вилкою для пікіровки, якщо така є. Дуже важливо не пошкодити ніжне стебло.
  • Зайве довгі корінці можна трохи вкоротити. Завдяки цьому рослина буде розвивати мочковатую кореневу систему. Після цього потрібно опустити рослина в лунку в новому горщику і обережно засипати грунтом.
  • На завершення всіх вищезгаданих маніпуляцій потрібно ще раз полити новопосаженние паростки і поставити приживатися на добре освітленому місці. Перші кілька днів важливо оберігати майбутнє деревце від попадання прямих променів сонця.

Чи знаєте ви? У природному середовищі дерево лонгана може виростати до 12 м. Ширина при цьому може бути ще більше - близько 14 м. Мешканці В'єтнаму застосовують це дерево як матеріал для опалення своїх будинків. Цікаво, що використовуються для таких цілей не гілки, а шкірка і насіння дерева.

подальший догляд

Спочатку рослина дуже швидко росте. Але вже через 2-3 тижні цей процес помітно сповільнюється. Такий стан справ не повинно насторожувати власника, так як лонган в домашніх умовах росте повільно. Деревцю потрібен досить тривалий світловий день, бажано 12-годинний. Так що при нестачі сонячного світла, потрібно компенсувати його за допомогою установки ламп. Грунт слід як і раніше регулярно поливати, а листя обприскувати водою.

В умовах кімнатного зростання лонган може бути вражений шкідниками. піддається він борошнистої роси, павутинного кліща і щитівки. Щоб вони не заподіяли шкоди цьому екзотів, потрібно регулярно оглядати рослину, звертаючи особливу увагу на листя. Якщо будуть помічені будь-які шкідливі особини, знадобиться застосувати відповідні препарати. В умовах кімнатного зростання лонган може бути вражений   шкідниками

Важливо! В якості профілактики від ураження шкідниками слід регулярно обприскувати рослину теплою водою. Часте повторення такої процедури позбавить лонгана від ураження павутинним кліщем.

Час від часу можна проводити формуючу обрізку лонгана, щоб надати деревцю доглянутий і красивий зовнішній вигляд. Рослина дуже добре переносить такі маніпуляції.

Коли настає плодоношення

Перші зав'язі можна буде помітити на лонгане не раніше ніж на 4 році його зростання. Іноді зав'язі можуть утворитися на 5-7 році життя рослини.

Іноді зав'язі можуть утворитися на 5-7 році життя рослини

Багатьох квітникарів підкуповує краса цього екзота, а також порівняльна некапризним в догляді. Не можна не згадати також і про неймовірно корисні властивості плодів лонгана, які багаті вітамінами, містять магній, калій, залізо, фосфор, а також рибофлавін, який дає організму енергію і допомагає боротися зі стресами.

Фрукти, які дозріють на кімнатному лонгане, знімуть слабкість і втома, додадуть бадьорості і підвищать загальний життєвий тонус. До того ж розуміти, що все це було вирощено своїми руками, неймовірно приємно. Так що спробувати виростити цей чудовий фрукт на своєму підвіконні обов'язково потрібно, адже результати в рази перевищать витрачені зусилля.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

736 раз уже
допомогла


Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама