Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

момордика

  1. Вирощування момордики з насіння
  2. підживлення рослини

Йтиметься про момордики. Отже ... Ранньою весною приятелька принесла мені пакетик з трьома гарними «насінням», на якому було написано «квітка-ліана-фрукт». Таке поєднання мене зацікавило. З'ясувала, що стала володаркою насіння момордики.

Вирощування момордики з насіння

Насилу дочекавшись кінця березня, загорнула насіння у вологу х / б тканину, спакувала в прозорий пакет і залишила в теплому місці. Кожен день розгортала - давала подихати.

Дуже скоро все насіння прочинилися і виглянули товстенькі білі паростки. Я їх посадила по одному в ємності з рихлим грунтом. Через кілька днів над землею піднялися зелені петельки сходів.

Через кілька днів над землею піднялися зелені петельки сходів

Потім розгорнулися сім'ядольні листочки, а незабаром з'явилися справжні листи. І мій екзот почав активно зростати. Догляд за ним не відрізнявся від догляду за іншою розсадою.

Прийшов травень, а з ним - і дев'ятий номер газети «Толока в Росії» з розповіддю про момордики. Трохи попереживати через відсутність теплиці, зважилася на експеримент.

В кінці травня висадила підрослу розсаду у відкритий грунт ближче до стіни житлового будинку, забезпечивши їй таким чином захист від вітру і частково - від холоду.

В кінці травня висадила підрослу розсаду у відкритий грунт ближче до стіни житлового будинку, забезпечивши їй таким чином захист від вітру і частково - від холоду

На якийсь час рослинки «завмерли» - звикали до нових умов. На допомогу був покликаний біопрепарат «Новосе». Двічі, з інтервалом в 10 днів, я опрацювала момордику розчином цього біостимулятора. Рослини помітно зміцніли і почали бурхливо розвиватися.

Глубокорассеченние ажурні листя придбали насичений яскраво-зелений колір. Основне стебло швидко піднімався вгору по приготованим опор. Бічні ж пагони вперто росли тільки горизонтально. Квіти були невеликими, блідо-жовтого кольору, але з дивно тонким ароматом жасмину.

підживлення рослини

Я часто підгодовувала момордику комплексними мінеральними добривами, два рази за літо замінивши їх настоєм коров'яку. У суху погоду рясно поливала.

Від щільної зеленої «стіни» важко було відвести погляд. Коли ж серед листя стало видно великі витягнуті шипуваті плоди блідо-салатового кольору, момордика стала ще кращою. Плоди виглядали такими собі «колючими дракончиками».

Плоди виглядали такими собі «колючими дракончиками»

Дозріваючи, вони набували яскраво-оранжеве забарвлення і розтріскувалися на три, рідше - чотири «пелюстки», відкриваючи погляду великі насіння, заховані в солодку рубінового кольору м'якоть.

У цей період дивовижна момордика стала центром уваги на ділянці. Оригінальні плоди вражали своєю екзотичністю, квіти - ароматом, каскад декоративної листя - смарагдом зелені. Так як осінь в минулому році довго балувала нас теплом (що і потрібно момордики), вона викликала загальне захоплення до перших заморозків.

Джерело: Журнал «Квітка»

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама