Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

нарциси

  1. Нарциси домашні і садові, догляд
  2. Нарциси: посадка, розподіл, пересадка
  3. Нарциси в саду і будинку в горщику
  4. Рання вигонка нарцисів будинку

Все про нарцисах на нашому сайті:
Чому нарциси не цвітуть?
Нарциси після цвітіння. Що робити, коли нарциси відцвіли
Вигонка нарцисів в горщику
Нарциси: групи, види і сорти
Посадка цибулинних: коли і як

Нарцис (Narcissus) - багаторічна цибулинна рослина, квітка з сімейства амарилісових (Amaryllidaceae). Родина нарцисів - Середземномор'ї, центральна Азія і Китай. Назва нарцис походить від грецького слова narkao - надавати наркотичну дію, притупляти, одурманювати. Цибулини нарцисів містять алкалоїди (рослинні отрути), які можуть викликати розлади травної системи, дерматит, тремтіння і серцеву аритмію. Тому при посадці і догляду за нарцисами з цибулинами слід поводитися обережно і надягати рукавички, щоб виключити безпосередній контакт зі шкірою.



Нарциси домашні і садові, догляд

Нарциси, як і багато інших цибулинні, дуже прості у вирощуванні. Посадивши одного разу красиві і здорові цибулини нарцисів в грунт, можна "забути" про них і нарциси будуть з'являтися щовесни і розростатися пишніше з кожним роком. Цвітіння нарцисів буде пишніше в півтіні або на сонці.

Нарциси можуть рости в будь-якому грунті за умови гарної водопроникності. Нарциси люблять вологу, але не застій води, який викликає у цибулин поразку неізлечмим грибком базальної гнилі.

Все про нарцисах на нашому сайті:    Чому нарциси не цвітуть

Після закінчення цвітіння нарцисів, якщо є час, зріжте квітка, щоб рослина не витрачала сили на визрівання насіння, а спрямував їх на посилення цибулини. Якщо ви плануєте розмножувати видові нарциси насінням, то видаляти цветонос не потрібно. Увага! Листя нарциса (як і інших цибулинних) повинні відмерти природним чином - не відрізані і не видаляйте їх, поки вони не пожовтіє і самі не відімруть. Щоб приховати непривабливі плями зів'ялих жовтого листя, приберіть нарциси в горщику з видного місця, а в саду мульчируйте місце посадки нарцисів. Мульчування поліпшить вигляд квітника і в той же час захистить цибулини нарцисів від негоди. Читайте про мульчировании .

Нарциси: посадка, розподіл, пересадка

Нарциси швидко розростаються в шикарні пишні плантації. Якщо з часом квітки нарцисів стали зменшуватися в розмірі, то посадки нарцисів надмірно загущені і їх пора ділити. Зазвичай розподіл і пересадка потрібні нарцисів не частіше, ніж раз в 3-5 років. Пересадку нарцисів, також як і посадку нових цибулин рослини, слід робити з кінця серпня до початку жовтня (залежно від кліматичних умов вашого регіону) на глибину, в три рази перевищує висоту цибулини нарциса. При посадці нарцисів з метою натуралізації (природна посадка в природному саду ) Можна садити ще глибше. У важкі глинисті грунти саджайте нарциси на шар піску, це поліпшить дренаж. Читайте докладніше про терміни і технології посадки цибулинних.

Читайте докладніше про терміни і технології посадки цибулинних

при вирощуванні нарцисів в горщиках краще розміщувати цибулини квітів на різній глибині в шаховому порядку, щоб їх увійшло якомога більше і готова композиція виглядала пишно і красиво.

Нарциси в саду і будинку в горщику

Завдяки різноманітності видів і сортів нарцисів, вони широко застосовуються в садовому дизайні. Важливо! У квітниках розміщуйте нарциси, як і інші весняні цибулинні, поруч в пишними багатолітниками, щоб після відмирання листя нарцисів, що розрослися листя багаторічників закрили голі плями грунту. Багато нарциси відмінно піддаються натуралізації (групи 6, 7, 8) і широко використовуються в диких, природних, неформальних садах, поряд з іншими весняними первоцвітами .

При бажанні з різних видів і гібридів нарцисів, як садових, так і домашніх, можна скласти такі композиції, які будуть цвісти протягом п'яти місяців: в більш теплих регіонах - з грудня по квітень, а в середній смузі Росії - з лютого-березня по червень.

Відмінними партнерами для нарцисів є інші весеннецветущие цибулинні: тюльпани, крокуси, сніговики, мускарі, гіацинт , гіацінтоід (Сцилла, проліска) , морозник (Геллеборус) . Прекрасно виглядають з нарцисами братки, незабудки, медунка , Горянка, примули і весеннецветущих єрика (Див. Фото Ерік і нарцисів в моєму саду).

Давньогрецький міф розповідає про дуже красивому молоду людину на ім'я Нарцис. Одного разу Нарцис побачив своє відображення в струмку і закохався в нього без пам'яті. Нарцис не міг покинути струмок ні на хвилину і помер біля нього від голоду і спраги. На цьому місці виріс чарівна квітка, який назвали нарцисом. Слово нарцис є також загальним і в повсякденній мові часто означає самозакоханого егоцентричного людини. Від слова нарцис походить і назва в психології складного розлади особистості - нарцисизму.

Рання вигонка нарцисів будинку

Нарциси відмінно підходять для зимової вигонки. Найпопулярніший для цієї мети вид - нарцис паперовий (N. papyraceus, група 8 багатоквіткові), з безліччю білосніжних квіток на кожному стеблі. Читайте про вигонку нарцисів та інших цибулинних за посиланням на верху статті.

Читайте про вигонку нарцисів та інших цибулинних за посиланням на верху статті

Матеріал і фотографії: Оксана Джетер, Заміська ЖИТТЯ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама