Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки на шпалері. Вирощування.

огірки - улюблений овоч практично у всіх. Вони не тільки смачні, але і дуже корисні. Особливо ті, що вирощені на своєму власному городі, своїми руками. Однак не завжди вдається отримати багатий і здоровий врожай, дуже часто рослини уражаються несправжньої борошнистої росою або пероноспорозом . Відбувається це через різку зміну температури повітря в нічні і денні години. Волога з грунту, випаровуючись, осідає на нижній частині листя, ніж викликаються сприятливі умови для розвитку гриба.

Звичайно, в таких випадках краще вирощувати сорти, стійкі до захворювання, цього та інших. Але, на жаль, абсолютно стійких до хвороб сортів огірків, в даному випадку, немає. І як виходом з положення можна вважати шпалерне вирощування огірків.

Суть способу вирощування огірків на шпалері і полягає в тому, що надземну частину рослин прикріплюють до грат-опорам з рейок, прутів, кілків, між якими натягнута дріт або шпагат. Можна закріпити ще й спеціальну сітку для зручності.

  • поверхню грунту між рядами залишається вільною і не зайнятою рослинами весь період росту і плодоношення;
  • хороша вентиляція рослин не створює сприятливих умов для виникнення хвороб;
  • під час збирання плодів їх дуже добре видно і не доводиться травмувати стебла, перевертати;
  • раціонально використовується відведена площа під посадку;
  • з'являється можливість зручного поливу і підживлення рослин, так як попадання вологи і, особливо, розчину добрив, на листя дуже не бажані;
  • подовжується період плодоношення, та й продуктивність рослин, на 1 кв. м можна отримати до 150-180 кг зелених огірків;
  • полегшується також і процес мульчування .

м можна отримати до 150-180 кг зелених огірків;   полегшується також і   процес мульчування

Рано навесні підготуйте грунт під посадку: прорихліте її і розбийте на клітини для установки шпалерних стовпів. Потім встановіть стовпи і натягніть між ними дріт або шпагат, при бажанні натягніть сітку. Самий нижній ряд дроту або сітки повинен знаходитися на відстані 15-20 см від землі, верхній - 160-170 см.

Потім зробіть посадку насіння. Краще, якщо їх вік буде 2-3 роки, або вони повинні бути попередньо підготовлені відповідним чином . Або ж висадіть розсаду .

Коли кущики досягнуть висоти нижньої частини шпалери, приступите до підв'язці. Яку виробляєте регулярно, у міру росту рослин.

Помітили помилку в тексті?

Виділіть її мишою і натисніть Ctrl + Enter

Помітили помилку в тексті?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама