Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пеларгонія з насіння в домашніх умовах. Як виростити?

Багато домашні квіти буває зовсім непросто виростити з насіння Багато домашні квіти буває зовсім непросто виростити з насіння. Про пеларгонію (кому-то більш звично називати її геранню) цього сказати не можна. Вона, при такому способі посадки сходить досить добре. Звичайно, схожість не стовідсоткова, але досить висока. Саме тому, пеларгонію часто вирощують з насіння. Це досить зручно і вигідно. Але, щоб домогтися гарної схожості, мало насіння герані просто прикопати в горщику, для цього їх потрібно відповідно підготувати, і, в подальшому, вже правильно довести з'явилися сіянці до рівня розвитку повноцінного дорослої рослини.

Перший етап, який слід обов'язково провести при посадці герані насінням, це обробити їх попередньо. Добре для цього підходить «Епін» або «Циркон». Тут головне, не тримати насіння довго в розчині цих препаратів. Три години, це оптимальний проміжок часу, яке насіння можуть пролежати в розчині цих препаратів. При цьому, воду використовують тільки теплу. Повністю насіння в розчин занурювати не слід. Цілком достатньо їх занурення лише на половину, навіть можна і менше.

Коли час обробки насіння підійде до кінця, то можна приступати до їх посадці. Грунт для пеларгонії в цьому випадку готують змішаний. До 2-м частинам звичайного ґрунту додають пісок (одну частину), або замість нього беруть вермикуліт, в такій же кількості. Пеларгонія, при правильній посадці, сходить зазвичай через півтора місяці, або через два.

Коли сходи успішно з'являться, то «з радості" не залийте їх. Їм великої кількості вологи в даний момент не потрібно. Якщо ж з поливом Ви переборщіть, то молоденькі пеларгонії можуть у Вас загинути. Їх просто вразить чорна ніжка. Але, від неї сіянці, і вже дорослу герань цілком можна захистити. В цьому Вам допоможе розчин марганцівки. Їм обов'язково поливайте рослину раз за тиждень.

Досить швидко сходи пеларгонії дають справжні листочки. Коли таких листочка буде по 3 або 4, то можете вже сміливо розселяти Ваші молоді пеларгонії по окремим «квартирах». Коли ж з'явиться п'ятий листочок, то потрібно у розсади прищипнуть верхівку. Правда, часто таке прищипивание не дає потрібного результату, і пеларгонія як і раніше, вгору росте у вигляді однієї гілочки.

Правда, часто таке прищипивание не дає потрібного результату, і пеларгонія як і раніше, вгору росте у вигляді однієї гілочки

В цьому випадку, Вам потрібно проявити наполегливість, тобто і далі, кожну нову гілочку, яка з'явилася, все також прищипувати в фазі 5-го - 6-го листа. У підсумку, Вам все-таки вдасться сформувати досить красиву крону, в міру пишне, з великою кількістю квітів. Якщо цього не робити, то герань в підсумку може перетворитися в довгу, голу «паличку» з великою кількістю нерівностей, тобто своєрідних колін. При такому прищипування, герань зазвичай зацвітає пізніше. Це слід мати на увазі.

Кращий час для посадки пеларгонії насінням, це лютий або березень. Якщо Ви посадите її саме в цей час, то цвітіння вже молодих рослин можна очікувати до кінця серпня. Але, квітів в цьому випадку на пеларгонії буде велика кількість.

Хтось не чіпає герань на протязі всієї зими, тобто обходяться без її прищіпки. А ось навесні, при такому вирощуванні, її сильно обрізають, мало не наполовину. Так рослина отримує досить великий стрес. Але, це варіант теж цілком прийнятний, особливо, коли потрібно отримати нові живці для отримання нових рослин.

Коли Ви будете займатися вирощування пеларгонії з насіння, то слід пам'ятати, що вона любить, і що, цій рослині не підходить. Яскраве світло герань обожнює, добре переносить і низькі температури. А ось зайва волога в повітрі і сильна задуха пеларгонії не подобається. Набагато краще пеларгонія себе почуває при посухи, ніж при зайвій кількості вологи в грунті. Навіть, якщо листочки герані вже висять при посухи, вони добре відходять, якщо потім рослина досить напоїти водою. А ось від зайвого купання «герань» цілком може і не оговтатися.

Не потрібно захоплюватися частою пересадкою цієї рослини. Цілком достатньо переселити її в інший горщик всього лише раз за 2 роки. Пеларгонія любить добрива, де багато фосфору. Ця речовина добре допомагає розвитку пишного цвітіння. Добрива з великою кількістю азоту краще не вносити. Від такої підгодівлі Ваша герань лише даватиме більше листя.

Як виростить пеларгонію з насіння Вам також розкажуть ось в цьому відео. Дивимося.

PS Стаття була корисною Вам? Поділіться, будь ласка, їй з Вашими друзями в соціальних мережах. Буду дуже Вам вдячний.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама