Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пеларгонія зональна в домашніх умовах

  1. Догляд за пеларгонії зональної
  2. прищіпка пеларгонії
  3. Добриво для пеларгонії
  4. обрізка пеларгонії
  5. Грунт для пеларгонії
  6. полив пеларгонії
  7. Розмноження пеларгонії зональної
  8. Розмноження пеларгонії живцями
  9. Розмноження пеларгонії листям
  10. Розмноження пеларгонії насінням
  11. Вирощування пеларгонії з насіння

Пеларгонію знають всі. Завсідник підвіконь, вона радує цвітінням з ранньої весни до пізньої осені. При утриманні зональних пеларгоній будинку необхідно пам'ятати про те, що родом вони з Південної Африки і цвісти в тіні повноцінно вони не будуть. Догляд за нею мінімальний: потрібен оптимальний обсяг землі, сонячне світло і своєчасний полив.

Догляд за нею мінімальний: потрібен оптимальний обсяг землі, сонячне світло і своєчасний полив

Перш за все, хотілося б застерегти від придбання розебудних, тюльпановідних, гвоздікоцветних та інших видів сортових пеларгоний, пропонованих китайським ринком або недобросовісними продавцями. Сортові ознаки пеларгоний при насіннєвому розмноженні не передаються, це величезна селекційна робота і можлива при створенні спеціальних умов.

Догляд за пеларгонії зональної

Найголовніше при догляді за кімнатними улюбленицями - домогтися їх пишного яскравого рясного і тривалого цвітіння. Тому, щоб отримати гарне квітуча рослина, необхідно дотримати ряд умов.

  1. Вибирайте спочатку здорове і сильне рослина.
  2. Підберіть для пеларгонії невеликий за обсягом горщик. Пересаджувати дорослий екземпляр рекомендується кожні 1-2 роки, а можливо і раніше станом кореневої системи (міняти верхній шар грунту, додаючи свіжий).
  3. Забезпечте квітка хорошим природним освітленням або штучним підсвічуванням не менше 6 годин на день. Пеларгонія добре себе почуває на південних, західних і східних вікнах.
  4. Своєчасно поливайте і підгодовуйте пеларгонію зі збільшенням світлового дня.
  5. Провітрюйте приміщення, де вирощуєте пеларгонію, для неї бажаний доступ свіжого повітря.

Можливо зміст пеларгонії в відкритому грунті - ніжні суцвіття пожвавлять веранду, створять яскравий колірний фон. Після відпадання загрози заморозків квіти бажано висадити під навіс-укриття - захистити від палючого літнього полуденного сонця. Пеларгонія витримує короткочасне притенение. Для висадки краще вибирати ділянки південній, східній або західній боку.

прищіпка пеларгонії

Щоб отримати чарівний квітучий кущ зональної пеларгонії, навесні і влітку потрібно обов'язково прищипувати головні стебла. Ви ж не хочете отримати довгу витягнуту палицю з парою квітів в усі вікно? Щипати свою улюбленицю, і вона вистрілить безліччю бічних відростків, з яких здатні розквітнути вже не 1-2 квіточки, а мінімум 5.

Добриво для пеларгонії

Добриво для квітучих рослин допоможе пеларгонії засвоїти речовини для формування красивих і соковитих бутонів. Головне правило при додаванні добрив - гарненько зволожити грунт в горщику. Сухий грунт не є придатним для внесення в нього поживних речовин, перед цим його необхідно полити чистою водою.

Вносити добрива необхідно регулярно, паралельно зі збільшенням світлового дня 1 раз в 2 тижні до кінця серпня. Далі робимо перерву до весни. Тільки що пересаджене, а також хворе рослина поливати добривами не можна, інакше ризикуєте втратити його назавжди.

обрізка пеларгонії

Відцвітають суцвіття і жовтіють листя прибираємо без жалю під час усього життя пеларгонії. Навесні з появою перших яскравих променів виробляють кардинальну стрижку стебел для омолодження пеларгонії. Однак врахуйте, що цей прийом підходить тільки для зональних пеларгоній. Виключно не придатний для «королівських» пеларгоний.

Грунт для пеларгонії

Грунт для пеларгоній можна використовувати готовий або зробити самим. Грунт для пеларгонії можна приготувати зі звичайної городньої землі з обов'язковим додаванням дрібного річкового піску. Також бажаний дренаж у вигляді керамзиту або того, що є під руками - бита цегла або гравій дрібної фракції цілком підійде.

полив пеларгонії

Полив - регулярний, але не забуваємо, що пеларгонія - південноафриканський гість, і перелив для неї згубний. У обприскуваннях також не потребує. Взимку пеларгонію містять на прохолодному підвіконні з мінімальним поливом.

Розмноження пеларгонії зональної

Пеларгонію розмножують насінням і вегетативно - живцями і листом. Найбільшого поширення набуло живцювання пеларгонії. Це відносної простий і доступний для квітникарів спосіб отримати нову рослину бажаного сорту. Через насіння можна вирощувати гібриди F1 в однорічній культурі. Такий спосіб підходить, якщо планується висаджувати пеларгонії в сад або застосовувати рослина для озеленення міських і паркових зон. Розмноження листом через свою складність і слабкою приживлюваності рослини практично не застосовується в аматорському квітникарстві.

Розмноження пеларгонії живцями

Кращий час для живцювання зональних пеларгоній - весна і кінець літа. Вибираємо сильне стебло без ознак здерев'яніння розміром близько 10-15 см, ріжемо під прямим кутом гострим секатором (або тим, що є). Головне в цьому процесі - не допускати махрових решт відрізається кінця стебла.
Трохи підсушують зріз і ставимо на укорінення в воду. Чекаємо освіти невеликого потовщення кінця стебла, появи т.зв. каллюса - зачатків коренів. Зазвичай це відбувається через 5-10 днів. Можна звичайно відразу посадити держак в землю, минаючи фазу вкорінення в воді, але це вимагає певного досвіду і моменту певного везіння з підбором грунту.

Потім садимо в приготований заздалегідь горщик діаметром 5-7 см. Дренаж обов'язковий, полив - у міру висихання. В період інтенсивного нарощування кореневої системи на яскраве сонце пеларгонію ставити не можна. Про розвиток коренів скаже поява нових листя на рослині. Далі можна пересадити в горщик більшого розміру.

Розмноження пеларгонії листям

Листове розмноження можливо, але вкрай утруднено і вимагає надзвичайно високої кваліфікації фахівця. Використовується при розмноженні дуже рідкісних і цінних сортів пеларгонії. Практично не застосовується для звичайного квітникаря.

Розмноження пеларгонії насінням

Розмноження насінням - найпростіший і найдоступніший спосіб розвести сад з зональних пеларгоній будинку або в саду. Зараз у продажу дуже багато насіння найрізноманітніших сортів пеларгонії. Як правило, ці гібриди, які використовуються протягом одного сезону. Найбільший їх недолік - сипучість пелюсток самих кольорів, так як вони були створені спеціально для озеленення клумб у вуличних умовах, і сипкість їх обумовлена ​​особливостями сорту. В іншому вони надзвичайно милі і невибагливі, цвітуть дуже охоче.

Вирощування пеларгонії з насіння

Кращий час для посіву насіння пеларгонії - січень. Садити можна в одноразові прозорі пластикові стаканчики з отворами на дні - так зручніше спостерігати процес формування коренів. Грунт можна використовувати спеціальний для геранієвих рослин, наприклад, «Сад чудес для гераней». Також підійде грунт для кактусів і сукулентів і будь-який інший грунт з небагатої органікою.

Сходять насіння через 5-10 днів при температурі 20 ° С. Сіянці не виносять затоки і парникового ефекту. При пророщування з насіння бажана досветка протягом всього періоду проростання не менше 6 годин щодня.

Пікіровка обов'язкове при появі двох справжніх листочків. Після пікіровки при появі п'ятого листочка обов'язково прищипують головне стебло, інакше гарантований витягнутий екземпляр з тоненьким стеблинкою. Далі при нарощуванні зеленої маси перевалити в горщик діаметром від 5 до 12 см в залежності від розмірів кореневої системи.

Для формування красивої форми потрібно регулярно повертати горщики у напрямку до джерела освітлення і не забувати прищипувати кожен з'явився стебло на рівні 2-3 пари листя.

Термін появи перших квітів при насіннєвому розмноженні зональних пеларгоній становить 6 місяців, так що січневі сіянці зацвітуть не раніше червня. Кращі сорти для насіннєвого вирощування - гібриди серії F1.

фото надані "Біла квітка. Уфа"

Ви ж не хочете отримати довгу витягнуту палицю з парою квітів в усі вікно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама