Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

пересадка петунії

Перед тим, як пересаджувати петунії, добре пролийте грунт

Перед тим, як пересаджувати петунії, добре пролийте грунт. Це робиться для того, щоб не пошкодити ніжні корінці петунії. Після того, як грунт добре просочиться, обережно, за допомогою маленької лопаткою чайної ложки разом із земляною грудкою переносите петунію в приготовані стаканчики або інший посуд.

Трохи ущільните грунт навколо пересадженого рослини і обережно полийте. Постарайтеся не розмити коріння знову пересадженою петунії.

Для пересадки петуній я використовую готовий грунт для розсади. У ньому багато торфу, тому він м'який, має підвищену кислотність, що петунія якраз і потрібно. Петунії добре переносять пересадку, практично не хворіють. Можна додати в земляну суміш гідрогель .

Починати підгодівлі петунії після пересадки рекомендується через два тижні. А поки тільки полив, бажано м'якою водою. При використанні для поливу неотстоявшейся води з-під крана листя петунії можуть пожовтіти. Так проявляється хлороз листя. Проведіть обробку ХЕЛАТ заліза. Препарат використовуйте строго по інструкції.

Повинна зауважити, що на петунії спостерігається скручування листочків. Поливи роблю вчасно, підгодовую раз в десять днів, виробляю профілактичну обробку Фітоспорін від грибних хвороб, проводжу обприскування фітовермом від павутинного кліща. Однак листочки все одно згортаються.

Я думаю, що це походить від того, що в кімнаті все-таки висока температура повітря для нормального росту рослин, і від нестачі сонячного світла. У 2010 році навіть взимку було багато сонячних днів, а в цьому році навесні сонячні дні можна порахувати на пальцях. Будемо сподіватися, що всі наші переживання скоро умчатся геть, адже вже не за горами травень .

А поки що доводиться різними способами пристосовуватися, щоб зберегти розсаду. В цьому році у мене багато розсади квітів, всі вікна і столи зайняті, довелося перебиратися на стіну.

На фанеру прикріпили провід кільцями по діаметру стаканчиків. Я поставила туди розсаду низькорослих квітів: петунії, маргаритки, віоли, флоксів однорічних, попередньо помістивши стаканчики в поліетиленовий пакет (щоб вода після поливу не протікав на диван). Може бути, комусь здасться вдалою моя ідея? Думаю, що до теплого травневого сонечка доживемо.

Думаю, що до теплого травневого сонечка доживемо

Див. також: Види петунії, вирощування Проблеми з розсадою

Може бути, комусь здасться вдалою моя ідея?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама