Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петунія, вирощування з насіння - коли садити, для якої мети - докладна інструкція

  1. Яка потрібна земля - ​​підбираємо грунт
  2. Вирощування з насіння - коли садити і як сіяти

Красивий і пампасная квітка петунія - вирощування з насіння, якого викликає багато складнощів, а також питань, коли садити і сіяти? Також потрібно знати яку землю краще взяти, ніж удобрювати, коли пікірувати? Також з багатьма іншими питаннями стикаються початківці квітникарі, основною метою яких є отримання красивих і пишних рослин на дачі в саду. Щоб не пропустити найдрібніших тонкощів, коректний і виконуйте покроково всі необхідні дії.

Яка потрібна земля - ​​підбираємо грунт

Якщо не знаєте, як виростити петунію з насіння будинку, перш за все, займіться підготовкою грунту. Земля повинна відповідати наступним вимогам: Якщо не знаєте, як виростити петунію з насіння будинку, перш за все, займіться підготовкою грунту

  • рихлість;
  • поживність;
  • влагоемкость.

Три основних параметри, враховуючи які, можна приготувати грунт для розсади самостійно. Візьміть дернову землю, торф'яну крихту, перегній в рівних частинах. Додайте одну частину піску (бажано крупнозернистого), зволожите і ретельно перемішайте весь склад. Замість піску можна використовувати вермикуліт або перліт, які також будуть утримувати вологу.

Багато квітникарі і садівники змішують звичайну землю з парника або теплиці з покупної. Купити грунт для розсади можна в будь-якому садовому центрі і навіть за низькою вартістю, головне, щоб якісний був. Не завжди ціна відповідає якості, можна придбати зіпсовані почвосмеси (з гниллю, підвищеною кислотністю і ін.).

Перш ніж висівати матеріал в куплену грунтосуміш, бажано перевірити кислотність і переконатися у відсутності цвілі. Рівень кислотності повинен бути в межах 5,7-6,0 Ph. Підвищена кислотність позначиться на сходах і надалі вирощуванні розсади, яка найімовірніше, буде хворіти і до пишного цвітіння справа не дійде.

Досвідчені квітникарі все ж рекомендують використовувати для вирощування покупної грунт на основі торфу. Така грунтосуміш має легку, повітряну і пухку структуру, а поживних елементів для маленьких насіння там предостатньо. У магазинах зараз можна купити грунт для петунії Terra, Stender М520, Green World і інші.

Вирощування з насіння - коли садити і як сіяти

Якщо субстрат готовий, можна приступати до посадки. Тому відразу відповімо на перший виникає питання, коли садити петунію на розсаду. Залежно від виду буде проводитися посів. Так, ампельні (сланкі) види можна починати висівати вже з кінця січня, крупноцветковие і багатоквіткові - весь лютий місяць і продовжують практично до завершення березня.

Якщо вирощуєте петунію в будинку, не варто поспішати з посівами. Досвід квітникарів показав, культура, посіяна на розсаду в березні, майже не хворіє і не витягується, значить, доставляє менше турбот господині. Рослини, посіяні в січні, як правило, сильно витягуються і погано розвиваються, відтягуючи цвітіння на більш пізній термін.

Такі обставини складаються, коли мова йде саме про вирощування розсади будинку без досвічування. Якщо організована підсвічування і правильно підібрані лампи для розсади , Боятися нема чого, сміливо висівайте. Як правило, в дуже ранні терміни петунію сіють в оранжереях, де створені оптимальні умови вирощування і нічого не зможе перешкодити культивування розсади.

Посів насіння петунії найкраще робити в прозорі пластикові контейнери (миски) невеликого обсягу з кришечками, які можна придбати практично в будь-якому продуктовому магазині, або використовувати наявну тару. Насипте грунт в контейнер, злегка ущільните, добре пролийте водою.

Відкрийте пакет з матеріалом, візьміть зубочистку або дерев'яну паличку, змочіть і акуратно перенесіть дрібне насіння на грунтосуміш, просто розкладіть. Присипати нічого не потрібно, потрібно лише акуратно розмістити на поверхні грунту. Бажано розташовувати насіння на вільному відстані, не нахиляючи в одну купу.

Поливати після посіву не потрібно, так як грунт зволожували заздалегідь. Якщо порахували, що земля недостатньо мокра, то полив здійсните по бортах контейнера, щоб вода не потрапила на насіння, а скла по стінках вниз. Накрийте посіви прозорою кришкою або плівкою, приберіть в тепле сонячне місце.

Оптимальна температура проростання насіння петунії знаходиться в межах +25 ° ... + 30 ° С, тому в таких умовах сходи почнуть з'являтися на 3-5 день. При зниженій температурі насіння проростає довше, в залежності від градуси. Не впадайте у відчай, якщо через тиждень не з'явились сходи, поставте в більш тепле місце і почекайте. Звичайно, на проростання впливає не тільки температура, але і свіжість насіння.

Це найпростіший спосіб посіяти петунію, без всяких равликів і інших аналогів. Саме таким чином досвідчені квітникарі вирощують розсаду петунії в великих обсягах в оранжереях і садівництві. Вирощування петунії в торф'яних таблетках багато садівників заперечують через недостатнє місця для розвитку кореневої системи рослин, що згодом є причиною пізнього цвітіння і слабкого розгалуження, особливо ампельних культур.

Петунія, вирощування і догляд , Як і коли пікірувати петунію правильно, ніж удобрювати і скільки разів, необхідність прищіпки, а також секрети пишного цвітіння ви зможете прочитати в наступній статті на нашому сайті.

Також потрібно знати яку землю краще взяти, ніж удобрювати, коли пікірувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама