Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка петуній зі снігом і посів насіння петунії в равлика відео: секрети вирощування розсади

  1. Підготовка ґрунту та інші нюанси
  2. Характеристики насіння і терміни посіву
  3. Посів петунії на сніг
  4. Посадка насіння в равлика

Квіти привертають увагу, створюють затишну обстановку в будинку і просто радують око. У переддень сезону можна придбати розсаду в магазині, на ринку, але набагато більш захоплююче виростити її самому з насіння.

Спостерігаючи, як вони проростають, вкладаючи в них працю і душу, можна отримати не тільки квіти, а й прекрасний настрій від їх споглядання.

Серед різноманіття сортів варто звернути увагу на петунію і її гібриди. Великі, поодинокі квіти невибагливі в догляді. Різноманіття забарвлень дозволить експериментувати і висівати їх рядами або у вигляді фігур, візерунків, цифр. Цвітіння відбувається протягом тривалого часу.

Відомо кілька способів посадки насіння петунії на розсаду, але найбільш прості у виконанні - посів на сніг і в равлика.

Підготовка ґрунту та інші нюанси

Квіти привертають увагу, створюють затишну обстановку в будинку і просто радують око

Грунт для вирощування петунії з насіння повинен бути легким і злегка кислуватим

необхідно підготувати грунт для вирощування розсади петунії самостійно або купити готову в спеціалізованому магазині, удобрити грунт перегноєм і торфом, а також додати пісок.

Він повинен складати приблизно 20% від загальної кількості суміші. Грунт повинна мати пухку консистенцію.

Характеристики насіння і терміни посіву

Гранульовані насіння петунії

Спочатку необхідно вибрати насіння вподобаних сортів. Вони можуть бути в звичайному вигляді або в гранулах. Як правило, останні дають більш високий відсоток сходів, але і коштують значно дорожче.

Насіння в оболонці яскравого кольору, що полегшує роботу садівникові, але іноді вони погано сходять через нестачу вологи. Потрібно розмочити гранули за допомогою достатнього поливу і тільки тоді насіння почне рости.

Посадку насіння петунії необхідно здійснювати в період з 20 лютого до 15 березня в залежності від сорту.

Це важливо знати: майже всі сорти петунії теплолюбні. Також необхідно забезпечити додаткове підсвічування протягом усього часу пророщування насіння, без якої вони будуть погано сходити і рости.

Посів петунії на сніг

Звичайні насіння петунії через свого маленького розміру і кольору дуже важко сіяти. Тому іноді посів здійснюють на сніг, тим самим не тільки зволожують грунт, а й спрощують процес висаджування насіння, так як на снігу вони стають більш помітними.

Для цього необхідно взяти ємність і наповнити її грунтом, залишаючи приблизно 0,5 см до краю. Потім заповнити простір, що залишився снігом. На нього рядами викласти насіння приблизно через кожні 2 см, накрити плівкою і чекати появи сходів.
Для цього необхідно взяти ємність і наповнити її грунтом, залишаючи приблизно 0,5 см до краю

Посадка насіння в равлика

Не менш цікавий і набирає останнім часом популярність серед квітникарів метод пророщування насіння петунії в равлика Не менш цікавий і набирає останнім часом популярність серед квітникарів метод пророщування насіння петунії в равлика.

Улітку виготовляється наступним чином:

  1. Необхідно купити підкладку під ламінат саму тоненьку 2мм (в будь-якому господарському магазині).
  2. Взяти насіння і туалетний папір (до речі, ще один відмінний спосіб пророщування насіння з використанням цього матеріалу - посів насіння петунії на туалетний папір в пляшці )
  3. На підкладку покласти насіння приблизно через кожні 2 см.
  4. Накрити папером і зволожити її за допомогою пульверизатора.
  5. Скрутити в рулончик і перев'язати ниткою (помістити в тепле і світле місце).
  6. При появі росточков необхідно послабити равлика і наповнити її землею.

Даний спосіб дозволяє економити простір, а також отримувати відмінну розсаду. Потім її пересаджують в шухлядки на відстань 7 см.

З цього відео Ви дізнаєтеся, як зробити «равлика» для розсади петунії:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама