Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Раннє вирощування редиски в теплиці

  1. Коли садити редис в теплицю?
  2. Як домогтися швидкого врожаю редиски в теплиці без опалення?

Улюблений перший сезонний овоч - редис - можна отримувати з грядок середньої смуги вже в кінці весни - початку літа. Хрусткий, соковитий, яскравий, багатий клітковиною, солями кальцію, натрію, заліза, вітаміни С і групи В, редис по праву займає почесне місце на нашому весняному столі. Приємно і те, що культивація редису - найпростіше і доступне будь-якому починаючому городникові заняття. Головне - купити хороші насіння і вчасно їх посадити. А через 3-4 тижні можна буде насолоджуватися салатом з власної редиски.

А через 3-4 тижні можна буде насолоджуватися салатом з власної редиски

рис.1

Коли садити редис в теплицю?

Редис можна висаджувати в захищений грунт відразу, як пригріє сонце, зійде сніг і встановиться близька до нуля температура. Це приблизно кінець березня-початок квітня. Стаціонарні теплиці, добре освітлені і прогріті сонцем, - кращий варіант для якнайшвидшого дозрівання. але можна купити і невеликий парник з полікарбонату . У теплиці або парнику дружні сходи редису з'являться приблизно через три-п'ять днів - в залежності від стійкості температури.

Мал. 2

Як домогтися швидкого врожаю редиски в теплиці без опалення?

Добре, якщо ваші грядки - так звані «теплі», з біоподогревом. Такий підігрів можна забезпечити, закладаючи під посадки свіжий, що не перепрілий гній. Це може бути звичайний кінський, козиний або коров'ячий гній. Але останні два типу обов'язково потрібно змішати з соломою. Якщо гній трохи підсох, якщо слід змочити.

Під грядки можна покласти звичайне сіно, якщо немає гною, або деревні стружки, осіннє листя. В принципі, підійде будь-який сухостій, його слід утрамбувати шаром до тридцяти сантиметрів, потім обдати окропом, злегка пофарбованим марганцівкою, щільно накрити, дати пропаритися і засипати посадкової землею. Редис добре росте на чорноземі, на суглинку або супесчанніке. Через 5-7 днів можна буде виробляти висадку насіння.

Через 5-7 днів можна буде виробляти висадку насіння

Мал. 3

Насіння скоростиглих сортів висаджують в землю або в порційні горщики - все залежить від ваших можливостей і обсягу посадки. Глибина борозенки - 1 см. Ширина міжряддя - від 7 см. Круглі сорти редиска потребують грунті шаром від 15 сантиметрів, подовжені - від 20 сантиметрів. При густій ​​посадці сходи слід проріджувати на 3-5 см, інакше овоч витягнеться в бадилля і не дасть доброго коренеплоду.

Мал. 4

Невибаглива культура потребує світлі, теплі і волозі, і особливий догляд їй не потрібен. Висмикуйте бур'яни, рихлить і поливайте редис 1-2 рази в день теплою водою (22-23 ° С). Підгодуйте перші сходи азотом (1 ч.л. на 10 л води), але не старайтеся, так як редис, як губка, накопичує нітрати. Для росту додайте калій (2 ч.л. на 10 л води), суперфосфат (3 ч.л. на 10 л води). Правда, багатьом садівникам вдається взагалі обходитися без добрив.

Якщо погода різко зміниться, і редису загрожуватимуть заморозки, в парнику або теплиці вони будуть не страшні, особливо якщо побризкати посадки водою і накинути зверху плівку. Вологе повітря, що скупчилося під плівкою, не дасть замерзнути. Але днем ​​плівку потрібно обов'язково піднімати. Пагони редису витримують температуру повітря до -1 ° С, дорослі рослини - до -5 ° С. Тому сміливо приступайте до весняної посадки редису в неопалювальній теплиці або парнику.

Коли садити редис в теплицю?
Як домогтися швидкого врожаю редиски в теплиці без опалення?
Коли садити редис в теплицю?
Як домогтися швидкого врожаю редиски в теплиці без опалення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама