Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ранункулюс посадка і догляд в домашніх умовах

  1. опис квітки
  2. представники ранункулюса
  3. Посадка і догляд
  4. Зберігання та розмноження ранункулюса
  5. захворювання

Ранункулюс це квітка, що належить до сімейства Лютикова. У просторіччі ранункулюс прийнято називати «азіатським жовтцем» або просто «жовтець».

Але, незважаючи на це назва, догляд і вирощування ранункулюса не такі прості, як може здатися на перший погляд Але, незважаючи на це назва, догляд і вирощування ранункулюса не такі прості, як може здатися на перший погляд. До роду ранункулюса можна віднести сотні однорічних і багаторічних квітучих представників цього сімейства.

опис квітки

Ця рослина прийшло до нас з Азії, південного сходу Європейських країн і північно-східної Африки. Про культивуванні ранункулюса було відомо ще в 16 столітті. В ті часи широко вирощувалися високі сорти ранункулюса з невибагливими квітками.

В наші дні популярність здобули низькорослі рослини з привабливими махровими і напівмахровими квітками.

Вирощування і догляд за Ранункулюси має свої складності й особливості Вирощування і догляд за Ранункулюси має свої складності й особливості. Як правило, ця рослина культивується в квітниках і клумбах, в ящиках і горщиках. Для візуального ефекту квіти садять груповими посадками, це можуть бути як однотонні види ранункулюса, так і кольорова суміш, що складається з різних сортів.

Цвіте ранункулюс з травня по серпень, безумовно, період цвітіння безпосередньо залежить від сорту рослин і особливостей догляду за ними. Максимальна висота ранункулюса не перевищує одного метра. Коріння його нагадують «гусячі лапки», довжина яких залишається в межах 2,5 см. Квітки кулястої форми не більше 10 см в об'ємі. Варіантів їх забарвлення може бути безліч, крім синіх відтінків.

представники ранункулюса

В останні десятиліття ранункулюс набув популярності в області декоративного квітникарства.

Ranunculus acris або жовтець їдкий - багаторічна рослина, стійке до холодів. Період цвітіння припадає на червень. Виоте жовтця їдкого не перевищує одного метра, квітки жовтого кольору діаметром до 2 см. Зустрічається в грунті багатою вологою і вздовж берегів водойм.

Ranunculus acontifolius або жовтець борцелістний - багаторічна холодостійка рослина, що має характерні гіллясті стебла. Висота жовтця борцелістного не перевищує 60 см, квітки звичайні білі. Період цвітіння припадає на травень-червень.

Ranunculus alpestris або жовтець субальпийский - примхлива рослина, вимогливе до грунту. Для вирощування жовтця субальпійського необхідний достатній дренаж, регулярне зволоження ґрунту і насичення її біогумусом. Період цвітіння припадає на червень-липень.

Ranunculus asiaticus або жовтець азіатський - поширена рослина в дачному і домашньому квітникарстві. Його висота не перевищує 50 см. Період цвітіння червень-липень. Різновидами азіатського жовтцю є перські, французькі, чалмовідная і піоновідние жовтець. Всі вони володіють декоративними напівмахрових і махровими квітками.

Посадка і догляд

Негативно на розведення і процес вегетації ранункулюса впливають посуха і спекотна погода, сирої холодний вітер, підвищена вологість і заморозки, а також різні шкідники.

Щоб погодні явища не нашкодили рослинам, бажано висаджувати їх в ящики і горщики, якщо звичайно є така можливість Щоб погодні явища не нашкодили рослинам, бажано висаджувати їх в ящики і горщики, якщо звичайно є така можливість. Для посадки необхідно купувати навесні підсохлі здорові кореневища, що не мають будь-яких плям або різного роду пошкоджень.

Бажано садити ранункулюс в нейтральний грунт в квітні. Допускаються слабокислі властивості грунту. Перед посадкою кореневища замочуються до 24 годин в будь-якому стимуляторе зростання, - це може бути Епін, Корневин тощо. Висаджувати підготовлені коріння потрібно на глибину 5 см, залишаючи відстань між ними 15 см.

В якості добрив восени в грунт вноситься виключно органіка - гній і компост, навесні - кісткове борошно. Якщо грунт глинистий, то її слід змішати з піском і торфом. Висаджувати ранункулюс рекомендується на безвітряні сонячні місця, при цьому небажано, щоб посадки розташовувалися в тіні дерев і високих рослин.

Якщо в процесі цвітіння систематично прибирати відцвілі суцвіття, то час цвітіння значно подовжується. В процесі рясного цвітіння, ранункулюс бажано підгодовувати будь-яким комплексним мінеральним добривом з обов'язковим вмістом калію.

Зберігання та розмноження ранункулюса

Кореневища азіатського жовтцю не пристосовані до холодів. Тому після відмирання квітконосів і стебел, кореневу систему ранункулюса викопують (як правило, у вересні), обережно очищають від ґрунту, замочують в марганцівці для профілактики хвороб, підсушують і зберігають у прохолодному приміщенні.

У більш південних областях за умови теплих зим, кореневища ранункулюса можуть успішно перезимувати і в грунті під укриттям.

Розмноження азіасткого жовтця відбувається за допомогою кореневої системи і насіння. Насіння як посадковий матеріал отримують з перших квіток ранукулюса. Дорослі кореневища кожен сезон формують до семи «діток».

При розмноженні насінням, посадковий матеріал висівається в кінці лютого в ємності під скло з легким піщаним ґрунтом на глибину 2 см. Перші сходи з'являються через 14 днів. У травні зміцнілі сіянці висаджують на сонячне місце. Цвітіння ранункулюса, вирощуваного цим способом, варто чекати на другий рік, коли рослина зміцніє.

захворювання

У разі скидання Ранункулюси формуються бутонів до настання цвітіння, мова скоріше йде про неправильний догляд за ним. Як правило, виною цьому є низька температура змісту і зайва вологість грунту. Необхідно на якийсь час зупинити поливи і розмістити рослину в більш теплому місці з достатнім освітленням.

Якщо листя ранункулюса вкрилися сірими плямами, швидше за все, рослина надмірно поливається і міститься в умовах високої вологості. В цьому випадку його потрібно перемістити в більш сухе місце, максимально скоротивши поливи, а уражені частини ранункулюса обробити будь-яким фугінцідом.

Якщо ранункулюс повільно розвивається і росте, його листя скручуються, можливо причиною цьому є нематоди - паразити, які харчуються соком рослин. Дані шкідники частіше з'являються в надто вологому теплому грунті. Для того, щоб вилікувати рослину від паразитів, необхідно витягти його з грунту, обережно очистити кореневу систему, занурити її в досить гарячу воду (50 градусів), що негативно впливає на нематод.

Якщо на листках ранункулюса з'явилися плями характерного жовтого або сріблястого кольору, - на рослині оселився павутинний кліщ. В цьому випадку слід прибрати хворе листя, і боротися з шкідником за допомогою інсектицидів.

Підводячи підсумки вищесказаного, хочеться ще раз відзначити, що ранункулюс є чудовим рослиною для вирощування та розведення його як в садових умовах, так і вдома. Він привабливий своїм зовнішнім виглядом і простотою в догляді.

Період цвітіння азіатського жовтцю дарує оточуючим не тільки гарний настрій, але і нагадує нам про найприємніше пори року - літніх місяцях. Правда, щоб добитися благополучного цвітіння, розвитку і зростання такого рослини як ранукулюс, вам доведеться докласти для цього певні зусилля - дотримуватися рекомендацій щодо догляду за цією квіткою і правильно його годувати.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама