Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розмарин: вирощування з насіння

  1. Пророщуємо насіння розмарину
  2. пересаджуємо розмарин
  3. Висаджуємо розмарин в саду

Така тема, як вирощування розмарину з насіння, цікавить, перш за все, тих людей, які зібралися вирощувати це ніжне рослина. Незважаючи на свій гарний зовнішній вигляд, розмарин використовують в першу чергу як пряність. Така тема, як вирощування розмарину з насіння, цікавить, перш за все, тих людей, які зібралися вирощувати це ніжне рослина

Вирощування розмарину з насіння

У деяких країнах, ця рослина вважається особливим і використовується в приготуванні ритуальних зілля. Вирощування розмарину процес досить важкий через те, що рослина дуже теплолюбива і погано переносить клімат нашого регіону.

У відкритому грунті виростити його практично неможливо (все залежить від клімату), тому садівники вдаються до кімнатного вирощування.

Пророщуємо насіння розмарину

Цей процес вважається найважчим, так як квітка дуже примхливий. Щоб отримати сходи з посаджених насіння потрібно грунтовно попрацювати. Пророщування насіння розмарину можливо двома способами.

Перший спосіб відбувається за такою схемою:

  • Замочуємо насіння квітки в ємності з теплою водою на десяту годину,
  • готуємо відповідний грунт, для якого беремо однакову кількість гравію і торфу,
  • насипаємо землю в ємність, яка призначена для розсади,
  • поливаємо грунт, щоб вона була вологою, і навіть мокрою,
  • викладаємо насіння розмарину, розташовуючи їх на однаковій відстані,
  • насипаємо зверху сантиметровий шар пісочку і поливаємо,
  • закриваємо ємність целофаном,
  • кожен день відкриваємо на пару хвилин ємність, щоб насіння отримали свою дозу повітря,
  • при підсиханні піску поливаємо його, але не рідше ніж раз на три дні,
  • через 30 днів можна спостерігати перші паростки рослини,
  • чекаємо, поки саджанець буде мати три листочка, і тільки потім переносимо його в підготовлений горщик.

Другий варіант того, як виростити розмарин з насіння, використовується тоді, коли вам потрібно трохи рослин. Кількість сходів цього типу пророщування не дуже велике.

Цей посів розмарину насінням виглядає так:

  • Беремо ємність для пророщування, це може бути будь-яка коробка або кришка з пластмаси, в будь-якому випадку розмір залежить від кількості бажаних насіння,
  • на дно ємності поміщаємо вату, яку добре змочує водою,
  • насіння розмарину поміщаємо на вату, а зверху все це накриваємо марлею, складеною в три або чотири шари,
  • тримаємо ємність в теплому місці, де завжди достатньо сонця, при цьому регулярно змочують вату, щоб підтримувати вологість,
  • вже через десять днів ви можете помітити перші паростки,
  • пересаджуємо пророщені насіння в горщики через пару тижнів після проростання.

Обидва способи вимагають вашої уваги і ретельного дотримання умов утримання квітки, але другий спосіб видає менше результату. В середньому, з десяти насіння в горщику приймається і починає рости тільки 1-2 рослини.

пересаджуємо розмарин

Після того, як вам вдалося проростити насіння, саджанці пересаджують в горщики, так як рідко хто хоче висаджувати розмарин в відкриту землю. При посадці в горщик, вибираємо нейтральну грунт.

Кращим варіантом буде суміш з таких компонентів, як:

  • торф,
  • пісок,
  • листяна земля,
  • крейда.

Співвідношення всіх компонентів береться однакове, крім крейди. Його потрібно покласти всього одну столову ложку на кілограм суміші.

На дні горщика робимо дренажний шар, для якого підійде як цегляна крихта, так і дрібна галька. Дренаж займає ¼ частина горщика.

Як згадувалося, рослина розмарин любить тепло, тому необхідно дуже уважно стежити за температурним режимом в приміщенні, де стоїть рослина. Літня температура не повинна бути нижче 22 ° С тепла. Взимку не можна допускати зниження температури менше 15 ° С.

Взимку не можна допускати зниження температури менше 15 ° С

На фото цвітіння розмарину

Найкраще себе почуває квітка на підвіконні, де є постійний доступ до світла. Полив потрібен рясний, але не щоденний. Досить полити пару раз в тиждень, при цьому поливати слід водою, яка перед цим відстоялася не менше тижня.

Як і будь-якій рослині, розмарину потрібна підживлення, тому щомісяця додаємо в горщик добрива, які підходять рослинам для саду.

Висаджуємо розмарин в саду

Як вже було сказано, квітка має дуже примхливим характером і жадає багато тепла. Висадка у відкритий грунт може призвести до загибелі рослини.

Але якщо ви проживаєте в регіоні з відповідним кліматом, можна спробувати і відкритий варіант вирощування розмарину.

Отже, зважившись на подібний експеримент, врахуйте наступні поради:

1. Висадку необхідно проводити тільки тоді, коли встановилася постійна тепла температура на вулиці, а це приблизно в середині або наприкінці травня.

2. Якщо розмарин візьметься і почне розвиватися, то він може вирости до двох метрів, тому продумайте місце для посадки.

3. Садіть саджанці на пристойній відстані, щоб вони не заважали один одному в міру зростання і розвитку.

4. В землю, опускайте саджанець розмарину глибоко, щоб земля доходила до самих листочків.

5. Після висадки полийте добре все нові рослини, і накрийте целофаном або клейонкою на кілька днів (близько п'яти), за цей час коріння звикають до нової грунті.

6. Після того, як коріння адаптувалися, зніміть клейонку і дайте рослині рости вільно.

7. Слідкуйте за станом грунту, розпушують її при необхідності для кращого доступу повітря, а також видаляйте сорняковие рослини.

Радимо також ознайомитися з матеріалами сайту, розмарин: корисні властивості та протипоказання .

Цвісти розмарин почне, в основному, тільки через рік після посадки, так що не турбуйтеся, якщо відразу не побачите квітів, це цілком нормально. При гарному догляді за розмарином ви отримаєте пряність у себе в саду або горщику, яка має ніжний прекрасний аромат.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама