Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Слива в Сибіру посадка і догляд: вирощування на Уралі, кращі сорти слив і аличі для Сибіру, ​​опис та відгуки

  1. Рекомендовані сорти
  2. вирощування
  3. Вимоги до грунту і місця посадки
  4. посадка
  5. догляд

Слива - це смачний і дуже солодкий плід, який вирощують в багатьох регіонах Росії. Ще з давніх часів вона цінувалася за свої відмінні якості. А як же вона може не подобатися?

Цей плід має гарні смакові і корисними якостями (докладніше про властивості сливи Ви можете прочитати тут ). З сливи можна робити компоти, варення, просто їсти в свіжому вигляді. А як смачна сушена слива!

Якщо Ви раптом вирішили посадити її на своїй дачній ділянці, то спочатку почитайте відгуки про той чи інший сорт. Також важливим буде звернути увагу на клімат. Багато хто вважає, що вирощування сливи на Уралі або в Сибіру не завжди приносить результати. Однак це не так.

Хоч вона вважається теплолюбних рослиною, є сорти, які добре переносять суворі сибірські зими. Давайте розглянемо, які сорти підходять саме для цієї місцевості і як потрібно правильно вирощувати цю культуру.

Рекомендовані сорти

Перед тим, як почати висаджувати сливу, все ж варто заздалегідь ознайомитися з характеристиками сортів, які запропоновані на сучасному ринку кісточкових культур.

Це важливо: для регіонів Сибіру і Уралу підходить не кожен сорт сливи. Обов'язково під час вибору дивіться в описі, для яких регіонів і клімату цей сорт найбільш підходить.


Отже, розглянемо кращі сорти слив для вирощування на Уралі і в Сибіру:

    • Алтайська ювілейна. Цей сорт поширений від Заходу до Сходу Сибіру, ​​а також його можна зустріти в Уральському районі. Також широко поширений на території Північного Казахстану. За швидкістю дозрівання вважається раннім. Повна зрілість плодів вже настає з середини серпня. Зрілі плоди мають невеликі розміри і мають округлу форму. Вага однієї ягоди становить в середньому близько 15 грам. Забарвлення зрілої ягоди зазвичай жовто-оранжева, вкрита рум'янцем ніжно-рожевого кольору. Шкірка плодів тонка і має покриття у вигляді нальоту з білого воску. Всередині плід жовто-оранжевого кольору. М'якоть ніжна і дуже м'яка.

      Смак приємний, ароматний, солодкий з кислим присмаком Смак приємний, ароматний, солодкий з кислим присмаком. Кісточка всередині велика і легко відстає від внутрішньої частини. Дерева виростають середньої висоти. Крона округлої форми. Дерево має не надто багато гілок, тому крона середньої густоти. Забарвлення кори сіро коричнево відтінку. Плодоносити дерево починає на 3-4 рік життя після висадки;

    • Пересвет. Цей сорт широко поширений в садах в Алтайському краї і в південному регіоні Красноярського краю. Вперше цей сорт вивели в НИИСС ім. М.А. Лісавенко в зоні лісостепу в Алтайському краї. Сорт ранньостиглий, перші зрілі ягоди з'являються вже в першій половині серпня. Зріла ягода має округлий, трохи незграбний вигляд. Середня вага становить 13-14 грам. Забарвлення ягоди помаранчева, з червоними плямами мармурового вигляду. Шкірка має майже непомітні світлі підшкірні точки, які мають середньо виражену покриття з воску. Структура шкірки не груба, тонка. Транспортабельність плодів не дуже хороша. Внутрішня частина ягід м'яка з хорошою соковитістю. Забарвлення м'якоті яскраво жовтувата з помаранчевим відтінком.

      За смаковими якостями кисла з солодкуватим присмаком
      За смаковими якостями кисла з солодкуватим присмаком. У внутрішній частині плоду є кісточка овального типу з гладкою структурою. Вона досить легко відстає від м'якоті. Дерева мають середній зріст. Форма крони піднесена, назад пірамідальна і стисла. Забарвлення гілок сірий з коричневим відтінком. По виду пагони прямі або трохи зігнуті з безліччю дрібних чечевичек. Плодоносити дерева починаю приблизно на 3-4 рік після висадки;

    • Чемальський. Сорт широко поширений на всій території від Західної до Східної Сибіру і Уралу. Стійко переносить зимові морози та весняні заморозки і дає хороший урожай. Ця Самоплідна зливу, яка відноситься до пізніх сортів. Полнозрелие плоди починають з'являтися в третій декаді серпня. Зріла ягода має розмір в довжину близько 25 мм, а діаметр майже 30 мм. Середня маса плоду складає не менше 15 грам. За формою ягоди округло-кутасті і мають глибоку вирву, яка розділена борозною. Забарвлення плодів темно-червоний з нальотом з блакитного воску, який покриває всю поверхню ягоди.

      Під шкіркою є невеликі точки Під шкіркою є невеликі точки. Структура шкірки надто товстий, важкий. Забарвлення м'якоті жовто-зелений. Смакові якості добрі. За смаком кисла з солодкуватим присмаком. Крім цього, вона має гарну соковитістю і приємним ароматом. Дерева середнього зросту. На кроні є букетний гілочки. Пагони мають пряму форму з тонкою і голою структурою. Колір пагонів коричневий, мають велику кількість чечевичек. Дерева починають плодоношення після 3-4 років життя після висаджування;

    • Подарунок Чемала. Це Самоплідна зливу з раннім терміном дозрівання. Зрілі плоди з'являються вже в другій половині серпня. Дає хороший стабільний урожай. Стійко переносити сильні морози в зимовий період і заморозки весною. Зріла ягода має вигляд кулі близько 30 мм. Середня маса становить майже 12 грам. Ягода з глибокої лійкою і майже непомітним швом. Шкірка помаранчевої забарвлення з рум'янцем світло-рожевого відтінку. На плодах є підшкірні точки темно-червоного забарвлення і наліт з воску. Структура м'якоті щільна, трохи пухка. За кольором вона жовта з зеленуватим відтінком.

      Смакові якості добрі
      Смакові якості добрі. Смак злегка кислуватий з солодким присмаком і приємним ароматом. Усередині м'якоті є середня кісточка округло подовженої форми, яка добре відділяється від м'якоті. Дерева середньої висоти. Крона у них не сильно густа з плоско округлої формою з гілочками у вигляді букетів. Структура гілок гладка. За кольором вони коричневі з оливковою відливом, у верхній частині мають червонуватий відтінок. Плодоношення дерев починається після 3 роки життя після висадки;

    • Гордість Уралу. Самоплідна зливу, яка поширена на території Західної та Східної Сибіру і на Уралі. Відноситься до морозостійких сортів. Стійко переносить сильні морози в зимовий період і заморозки весною. Дає хороший урожай. Плодоносить не щороку. Зазвичай через 2-3 роки відпочиває. Це ранньостиглий сорт, полнозрелие плоди з'являються на початку серпня. Плодоношення регулярне. Плоди мають овальну форму середнього розміру. Маса однієї ягоди може досягати майже 40 грам. За окрасу ягода темно-червона з синім відливом. На поверхні шкірки є невеликий світлий наліт з воску.

      Усередині м'якоть має жовтуватий відтінок
      Усередині м'якоть має жовтуватий відтінок. Структура м'якоті пухка і досить щільна. За смаком вона солодка зі злегка кислуватим присмаком. Має хорошу соковитістю, м'якістю і приємним ароматом. Плодоношення дерев настає приблизно на 3-4 рік після висадки в землю;

  • Перлина Уралу. Це Самоплідна зливу. Відноситься до морозостійких сортів. Відмінно переносить сильні морози і весняні заморозки. Має досить раннє дозрівання. Стиглість плодів настає вже в першій половині серпня. Зріла ягода має масу майже 25 грам. За формою вона кругла із середнім поглибленням у плодоніжки. Колір поверхні шкірки зелений з синюватим відтінком. Забарвлення розподілена рівномірно по всій поверхні, є слабо виражені плями. Забарвлення м'якоті блідо жовта з помаранчевим відтінком. Структура м'якоті досить щільна.

    Смакові якості добрі
    Смакові якості добрі. До смаку солодка, соковита, є невеликий кислий присмак. Володіє приємним ароматом. Усередині є невелика овальна кісточка, погано відділяється від м'якоті.
    Дерева середньорослі. Крона має середню густоту. Молоді пагони мають антоціанове забарвлення, з безліччю чечевичек. Плодоношення дерев починається на 4 рік життя після висадки в землю.

вирощування

Запам'ятайте, що весь успіх посадки, подальшого вирощування і отримання хорошого врожаю прямо залежить від вибору місця для висаджування, правильної посадки і подальшого догляду за рослиною.

Вимоги до грунту і місця посадки

Для початку необхідно вибрати відповідне місце для посадки Для початку необхідно вибрати відповідне місце для посадки. Дотримуйтесь рекомендацій:

  1. Варто враховувати, що ця рослина примхлива і вельми вибаглива. Плодоносити воно буде тільки на місцевостях з хорошим захистом від вітру.
  2. Найбільш підходящим варіантом будуть пологі схили з південної, південно-західної і західної сторони.
  3. Бажано саджанці висаджувати на добре прогріваються ділянках, в місцях, де є хороша аерація.
  4. Якщо ж ви вирішили вибрати нице місце для посадки слив, то бажано зробити там невелику штучну насип. Рівень висоти пагорбів повинен становити близько 40-50 см, а розмір основи майже 2 метри.
  5. Також слід враховувати і склад грунту. Запам'ятайте, що слива любить грунт сірого лісового, суглинистого і чорноземного виду. Крім цього, у них повинен бути хороший рівень волого-і повітропроникності.

Крім цього, у них повинен бути хороший рівень волого-і повітропроникності

посадка

Підготовка посадкової ями

Найкраще висадку виробляти навесні. Оскільки в Сибіру і на Уралі клімат прохолодний, висаджені саджанці восени можуть не встигнути вкоренитися і просто вимерзнуть. Оптимальний період для висадки - третя декада квітня.

Також варто звернути увагу на грунт, вона повинна відтанути і добре прогрітися. Готувати ями слід вже з початком весни приблизно за 2-3 тижні до висаджування.

Рівень глибини ями повинен становити майже 60 см, розмір діаметра - близько 60-70 см. Бажано землю з неї вийняти і перемішати з перегноєм в пропорціях 2 до 1. Крім цього, туди ж можна насипати трохи добрив комплексного типу. Після цього земля засипається назад в поглиблення.

Перед самою посадкою ямка знову перекопується і земля гарненько пушітся. Потім саджанець необхідно помістити в ямку, при цьому коренева шийка повинна знаходитися на 5-6 см вище поверхні землі, і присипати невеликою кількістю землі. Перший час саджанець слід підв'язувати на спеціальний дерев'яний кілок поки коренева система повністю не зміцниться.

догляд

обрізка сливи

Правила догляду за сливами зводяться до наступного:

  1. Як тільки саджанець буде висаджено, його необхідно рясно полити водою. Приблизно на один саджанець буде потрібно близько 30 літрів води. Потім його потрібно рясно замульчувати. У наступний сезон зливу поливається близько 3-4 разів. Перший полив проводиться в середині травня, другий - після закінчення цвітіння під час інтенсивного розвитку плодів, третій - в період дозрівання, четвертий - в період пізньої осені.
  2. Також варто приділити велику увагу підгодівлі. Підживлювати добривами дерева необхідно починати в третій рік їх життя. Для добрива відмінно підійде суміш з перегною або компосту близько 7 кілограм і 200 грам деревної золи на 1 кв. метр землі. Під час активної вегетації слід вносити мінеральні підгодівлі комплексного виду. Суміші азотного виду слід вносити у вигляді розчинів. Фосфорні, калійні, суміші, які мають суху і погано розчинну структуру бажано додавати в грунт з осені.
  3. обрізку сливи слід робити навесні, коли ще не почалося активне сокодвижение. Починати процес стоїть на стадії саджанця. У молодих саджанців починається активне зростання гілок і тому в цей період можна сформувати правильну форму крони сливи . Також з огляду на відгуки досвідчених садівників, рекомендується видаляти поросль, яка активно зростає від кореневої системи. Вона може вплинути на подальше зростання і врожайність сливи.
  4. Навесні стовбури слід білити, це захистить від поразок всіляких шкідників. Також поруч можна встановити захисні засоби від гризунів і мишей.

Також поруч можна встановити захисні засоби від гризунів і мишей

Якщо ви вирішили посадити на своїй ділянці сливу, то обов'язково ознайомтеся з усіма сортами, призначеними для вирощування в даному регіоні. Також звертайте увагу на клімат: багато сортів дуже примхливі і можуть погано рости в місцевостях з холодним і суворим кліматом.

Обов'язково дотримуйтеся правил посадки і догляду за сливою. Саме від цього буде залежати її подальше зростання і врожай. Успіхів вам!

Дивіться оглядові відео про вирощування сливи в Сибіру і на Уралі:

А як же вона може не подобатися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама