Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія вирощування цукрової кукурудзи

Цукрова кукурудза вважається цінним овочевою культурою і однією з найприбутковіших культур. Попит на неї завжди високий. Її вживають як свіжозвареної, а також використовують для тривалого зберігання - заморожують, маринують або консервують. Цукрова кукурудза має хороший смак і містить дуже багато вітамінів, тому надзвичайно корисна для людини. У порівнянні із зерновою зубовидний кукурудзою, цукрова включає в 2 рази більше цукрів і жирів.

Цукрова кукурудза не дуже вимоглива до умов вирощування, її можна вирощувати на одній грядці з стручкової квасолею. Однак важливо вирощувати кукурудзу на родючій і зволоженою грунті. Навесні необхідно обробити землю культиватором і внести мінеральні добрива з перегноєм. Цукрову кукурудзу висівають в середині квітня-початок травня, коли середня добова температура становить + 10 ° С. Рекомендована норма висіву цукрової кукурудзи 10-15 кг / га на глибину близько 5 см, з міжряддями 30-60 см. З моменту появи сходів культури, необхідно періодично розпушувати грунт культиватором, знищуючи при цьому бур'яни.

Цукрова кукурудза дуже чутлива до нестачі добрив і мікроелементів. Більше поживних речовин необхідно в період цвітіння і формування качанів. Щоб зрозуміти чого саме не вистачає кукурудзі, можна стежити за станом листя. Коли не вистачає азоту, то листя жовтіє і сохне, при нестачі фосфору листя червоніють, а при нестачі калію кукурудза припиняє зростання, з'являються плями схожі на опіки. Фахівці рекомендують використовувати в фазі 5 листків хелатні добрива, оскільки вони швидше поглинаються рослиною ( мікродобриво Наніта Zn - 2 л / га або Наніта Zn 1 л / га + Наніта Тurbo - 1 л / га).

Також доцільно при вирощуванні цукрової кукурудзи використовувати агрохімію. Часто кукурудзу вирощують по безгербицидной технології, в залежності від засміченості поля. Але щоб попередити зростання бур'янів, вносять грунтові гербіциди на основі ацетохлору (Герб900, Основа, Кратос - 2 л / га) або на основі прометрину (Позитив плюс - 2 л / га). Якщо поле сильно засмічених, при необхідності вносять і післясходові гербіциди (Майтус - 40 г / га, Подмарін - 0,5 л / га, Амінка - 0,7 л / га, Осотін - 20 г / га і т.д.). Найбільший шкідник для кукурудзи - це стебловий метелик. Він проникає всередину стебла, пошкоджує листя, волоть. Крім того, він створює умови для розвитку небезпечних захворювань - пухирчаста сажка, фузаріоз, цвіль качана, що призводить до втрати врожайності. В такому випадку рекомендують використовувати інсектицид Гасило - 0,5-1,0 л / га, Імперія, Контадор - 0,5 л / га.

Зацвітає цукрова кукурудза на 45-90 день, в залежності від сорту і регіону вирощування. Пізньостиглі сорти, як правило, є високорослі, а ранні - низькорослі. У порівнянні із зерновою кукурудзою, цукрова менш посухостійка, тому для формування врожаю важливе зволоження. Кращий смакові властивості в цукрової кукурудзи - у фазі молочної стиглості. Саме тоді можна збирати урожай, відварювати качани, консервувати і маринувати. Зірвані качани негайно передають на обробку - варять або консервувують, оскільки через добу після збору вона може втратити від 17% до 50% цукру. Урожайність цукрових кукурудзи становить в середньому 6 т / га.

Обсяги вирощування цукрової кукурудзи в Україні з кожним роком зростають. Її вирощують як на невеликих ділянках городники для власного споживання, так і для промислового виробництва. При дотриманні простої техніки вирощування, наведеної вище, можна отримати хороший урожай. Купити насіння цукрової кукурудзи і агрохімії для неї можна в нашому інтернет магазині Яблуко.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама