Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Віола квіти: вирощування з насіння, догляд, посадка

  1. Популярні види
  2. Вітторка Бамбіні
  3. рогата
  4. триколірна
  5. Вільямса
  6. ампельна
  7. "Чорний кристал"
  8. посадка
  9. Засів у відкритий грунт
  10. вирощування розсади
  11. Посів насіння в равлика
  12. Агротехніка вирощування
  13. догляд

У цієї квітки багато назв, серед яких як знайоме з дитинства "братки", так і старовинне, яке прийшло з Стародавнього Риму - Viola. Хоча квітка відомий в світі вже кілька століть, остаточну популярність віола придбала в 19 столітті, коли зусиллями ботаніків була виведена особлива фіалка, яка поєднала в собі витонченість форми і багатобарвність.

Віола - це трав'яниста рослина, рідко досягає 25 сантиметрів у висоту, з єдиною яскравою квіткою на довгому квітконосі. Роки селекції не пройшли даром - виведені близько 400 видів багаторічних і однорічних рослин, чия форма і забарвлення надзвичайно різноманітні: одного або декількох кольорів, з характерними малюнками (смугами або плямами) і, звичайно ж, складною геометрією пелюсток - рівних, хвилястих або махрових. Різноманіття видів дозволяє використовувати квітка як в обрамленні клуб і бордюрів, так і для створення оригінальних квіткових композицій. А ось які бувають невибагливі довгоквітучі квіти багаторічники для саду , Можна детально прочитати в статті за посиланням.

Популярні види

Незважаючи на всю різноманітність видів рослини, існує кілька сортів, впевнено лідирують в перевагах садівників, ландшафтних дизайнерів і простих любителів фіалок.

Вітторка Бамбіні

Гібрид триколірної, алтайської та жовтої фіалки, званий також садовими братками, - це найбільш популярний вид рослини, в процесі селекції отримав безліч власних варіацій-сортогрупп, що розрізняються як забарвленням квітів, так і формою пелюсток і розмірами куща (в середньому близько 20 сантиметрів) .

Гібрид триколірної, алтайської та жовтої фіалки, званий також садовими братками, - це найбільш популярний вид рослини, в процесі селекції отримав безліч власних варіацій-сортогрупп, що розрізняються як забарвленням квітів, так і формою пелюсток і розмірами куща (в середньому близько 20 сантиметрів)

Вітторка Бамбіні

Вітторка підрозділяється на однорічну і дворічну і різниться методами посадки - якщо першу вирощують через розсаду, то другу висаджують у відкритий грунт, благо, під товстим шаром снігу зимує рослина чудово. Цвіте ж Вітторка при благополучних умовах з квітня по жовтень. У холодному ж кліматі квіти розпускаються не раніше червня. Розмір квітки варіюється від 5 до 10 сантиметрів, складається він з п'яти пелюсток, що розрізняються між собою (верхні - каплеподібні, бічні - овальні, а нижні у вигляді рівностороннього трикутника).

У Вітторкі є кілька основних типів забарвлення:

  • плямистий - при загальному квіточки нижні пелюстки покриті цятками більш темного відтінку;

    Квіти Віоли Вітторка Бамбіні плямистий

  • одноколірний - все пелюстки одного кольору (допускаються вузькі бліді смуги на нижніх пелюстках;

    одноколірний

  • двоколірний - верхні і нижні пелюстки з різним забарвленням.

    двоколірний

З усіх подсортов Вітторкі найбільш популярними вважаються:

  • Швейцарські гіганти - невисокі акуратні кущики з великими, пишними квітами (до 8 сантиметрів в діаметрі) яскравого, кольорового забарвлення. Відмітна особливість забарвлення - облямівка "метелик" по краях пелюсток і темний "око". Посаджені групою, Швейцарські гіганти створюють на клумбі сонячне, радісне різнобарв'я.

    Квіти Віоли Вітторка Швейцарські гіганти

  • Рококо - ще один різновид Вітторкі, що відрізняється складною гофрованої формою пелюсток. Квіти в діаметрі досягають 7-8 сантиметрів і радують соковитими фарбами, що відтіняють темними штрихами і розсипом плям. На фото - вид рококо:

    рококо

  • Бамбіні - один з найяскравіших представників сорти Вітторкі. Рясне довгий цвітіння, плавні переходи ніжних тонів - рожевих, вершкових, блакитних. Відмітна особливість сорту - біла або бежева "метелик" в центрі квітки.

    Бамбіні

рогата

Багаторічна фіалка - компактний кущ, що досягає у висоту 25 сантиметрів з квітами насичених лимонних, фіолетових, ніжно-блакитних і бузкових відтінків. Цікавий ефект окрасу надає затемнення або ж, навпаки, освітлення серцевини пелюсток.

Цікавий ефект окрасу надає затемнення або ж, навпаки, освітлення серцевини пелюсток

рогата

Діаметр квітки - 5 сантіметров.Названіе виду пояснюється просто - на тильній стороні квітконосу виділяється шпорца-рог.Віола рогата - досить невибаглива рослина, спокійно переносить зимівлю під снігом без додаткового утеплення і схильне до самосіву. Порадує квітникарів і раннє цвітіння - наприклад, подсорт «Принцес Крим» викидає перші квітконоси вже після трьох тижнів від появи паростків.

триколірна

Відомі всім з дитинства братки, з успіхом завоювали поля Франції і Росії, є витривала багаторічна рослина темно-фіолетового забарвлення, доповненого яскраво-жовтими нижніми пелюстками і бархатисто-похмурої облямівкою по краю.

Відомі всім з дитинства братки, з успіхом завоювали поля Франції і Росії, є витривала багаторічна рослина темно-фіолетового забарвлення, доповненого яскраво-жовтими нижніми пелюстками і бархатисто-похмурої облямівкою по краю

триколірна

Вільямса

Гібрид, отриманий при з'єднанні фіалки Віттрока і віоли рогатої. Один з найвищих представників виду (до 30 сантиметрів у висоту) не може похвалитися великими розмірами квітів - вони не більше 4 сантиметрів у діаметрі. Проте, Віола Вільямса не залишиться непоміченою - соковиті кольори пелюсток добре видно здалеку.

Проте, Віола Вільямса не залишиться непоміченою - соковиті кольори пелюсток добре видно здалеку

Вільямса

Відомі підвиди:

  • «Перлинний водоспад» - ампельна рослина, що несе велику кількість біло-синіх квіток з ніжним ароматом;
  • «Бенгальський вогонь» - ампельна рослина з помітними квітками у формі метеликів жовтого і насичено-бордового відтінку.
  • «Бурштиновий поцілунок» - широко розростається кущ з квітами насиченого червонувато-жовтого відтінку.

ампельна

Рослина являє собою кущ середньої висоти характерною кулястої форми з вузькими листям, практично повністю покритий квітами - як однотонними, так і строкатими. Молоде рослина тягнеться вгору, але з початком цвітіння пагони опускаються, спадаючи красивим водоспадом - їх довжина може досягати півметра. Цвітіння триває до ранніх заморозків.

Цвітіння триває до ранніх заморозків

ампельна

"Чорний кристал"

Гібрид братків, що відрізняється від більшості фіалок глибоким чорним і темно-фіолетовим цветом.А ось як виглядає і як відбувається вирощування з насіння Матіоли вечірній аромат, дуже докладно розповідається в даній статті.

А ось як виглядає і як відбувається вирощування з насіння Матіоли вечірній аромат, дуже докладно розповідається в даній   статті

чорний кристал

Рослина в основному використовується для відтінення будь-яких інших різнокольорових сортів фіалок, надаючи квіткових композицій благородний і урочистий вигляд. Хоча рослина добре переносить тінь і холоду, цвітіння буде рясніше на сонячному місці.

Для тих хто хоче більше дізнатися про те, як відбувається   посадка і догляд на балконі Іпомеї однорічної   , Варто перейти по посиланню і подивитися відео Для тих хто хоче більше дізнатися про те, як відбувається посадка і догляд на балконі Іпомеї однорічної , Варто перейти по посиланню і подивитися відео.

Для тих хто хоче більше дізнатися про те, як відбувається вирощування з насіння скабіози однорічної, варто перейти за цим посиланням і прочитати зміст даної статті.

А ось як виглядають квіти цинерарія сріблястою, можна дізнатися з цієї статті: https://2gazon.ru/ozelenenie/cvety/cinerariya/serebristaya-vyrashhivanie-iz-semyan.html

А ось як відбувається посів флокси однорічних насінням, і як правильно відбувається такий посів, дуже докладно розповідається в даній статті.

посадка

Садити "братки" не складно. Якщо кілька способів: засів насінням у відкритий грунт, вирощування розсади звичайним способом і методом равлики.

Засів у відкритий грунт

Насіння садять у відкритий грунт починаючи з перших чисел травня при установці рівною середньодобової температури. До початку посіву насіння добу витримують в розчині циркону. Оптимальним вважається розрахунок насіння: на метр прорихленной борозни - 50-60 штук.

У разі розсадження квітки по фігурної схемою (наприклад, для квіткової клумби) переважно використання лунок, які перебувають на відстані не менше 5 сантиметрів один від одного.

Для забезпечення гарантованого всхода в кожну лунку слід помістити по три насінини. Насіння слід поглибити на 5 мм і засипати перетертої землею, зволожити землю і закрити посадку дрібними тирсою для запобігання зайвої втрати вологи. Через тиждень, при появі перших паростків, ділянку слід затінити шматком темної плівки. А ось як відбувається посів насіння Китайської гвоздики на розсаду , Можна дізнатися з цієї статті.

На відео вирощування квітів Віоли з насіння:

вирощування розсади

Насіння на розсаду висаджують також, як і у відкритий грунт. Різниця полягає в пікіровки, яку проводять двічі - через одну і два тижні за схемою: 6 на 6 см. Остаточно ж переносять віолу на постійне місце через два місяці після посіву. Молоді рослини висаджуються в лунки на відстань 25 см одна від одної. А ось як виглядає розсада Люпина багаторічного, і як її можна садити, дуже докладно розповідається в даній статті.

Посів насіння в равлика

Досить нова техніка "равлик" все частіше використовується садівниками. Для цього є кілька причин:

  • простота і зручність способу;
  • висока схожість насіння; гарантована економія грунту;
  • відсутність необхідності складного догляду.

Оптимальним вважається спосіб, при якому насіння сіють в заздалегідь зволожений грунт, насипаний на підкладку для ламінату товщиною не більше 2 мм. Оптимальним вважається спосіб, при якому насіння сіють в заздалегідь зволожений грунт, насипаний на підкладку для ламінату товщиною не більше 2 мм

Грунт вкладається на підкладку шаром в 1 см (два сантиметри від торцевого краю залишаються вільними). По верхньому краю грунту розподіляються насіння, потім ділянку стрічки-підкладки акуратно скручується в рулон (зручніше заповнювати рулон невеликими ділянками). Готову равлика слід зафіксувати гумкою і поставити в відповідну тару, закривши поліетиленовим пакетом до моменту появи сходів. Також буде цікаво дізнатися про те, як відбувається вирощування з насіння Аастри в равлику.

Агротехніка вирощування

Як би не були різноманітні сорти фіалок, існує ряд загальних рекомендацій по посадці і подальшого вирощування. Висаджуючи будь-який з сортів Віоли, слід пам'ятати про те, що передчасна посадка може привести до появи осінніх бутонів, що не переживають заморозків і значно послаблюють рослина. Пізня ж посадка в грунт не дозволить рослині увійти в повну силу до кінця теплого сезону, що може послужити причиною подальших хвороб і навіть загибелі квітки.

Оптимальними строками висаджування у відкритий грунт прийнято вважати середину літа - в цьому випадку розсада встигне зміцніти, та й підросло рослина добре вкорениться на місці постійного зростання. Більшість фіалок любить слабокислу, легкий грунт, удобрений перегноєм і перекопаний до стану "розсипчастості", тобто повної відсутності щільних грудок землі. На невеликих ділянках багато садівників воліють вручну перетерти землю.

На відео агротехніка вирощування квітів:

Вибираючи ділянку, слід пам'ятати, що фіалки слід притіняти від занадто яскравих сонячних променів, тому не зайвим буде сусідство високих рослин.

догляд

В цілому, віола досить невибаглива - наприклад, вона спокійно переносить пересадку в квітучому стані, але щоб створює оптимальні умови для рясного цвітіння, бажано дотримуватися кількох простих правил:

  • регулярне розпушування та часте зволоження - коріння віоли розташовані досить близько до поверхні і вимагають хорошого надходження кисню;
  • щотижневе видалення відцвілих суцвіть для запобігання виснаженню рослини;
  • часте добриво (не рідше ніж раз на два тижні) мінеральними комплексами у вигляді розчинів;
  • запобігання застою води біля коріння через небезпеку їх загнивання.

Віола не найпростіше в догляді рослина, але при правильному зверненні розкішний квітковий килим буде радувати садівника все літо. Читайте також матеріал про альстромерії .

Рекомендуємо Вам також більш детально прочитати про те, як висадити Гіацинт у відкритому грунті .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама