Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування амаранту в Росії |

  1. Вибір сорту з урахуванням цілей і кліматичних особливостей
  2. Догляд і захист


Вирощування амаранту з насіння: посів, догляд за рослинами, захист від бур'янів і шкідників.

посів амаранту

Так як насіння у амаранту досить дрібні, то перед посівом, грунт на ділянці повинна бути досить чистою (від рослинних залишків) і подрібненої, поверхня ділянки вирівняною граблями, або боронами.

Дотримуючись цю умову, зменшується ймовірність потрапляння насіння в порожнечі і затримка їх розвитку.

Глибина посіву 0.5-1.5 см. Виробляється в грунт з достатньою кількістю вологи, або перед дощем. Насіння перед посівом для зручності та економії посівного матеріалу можна змішати з грубозернистим піском, або дрібними тирсою. Схеми посадки разнообразни- суцільного, до рядовий з відстанню між рослинами в рядах 20-30 см., В міжряддя 45-70.

Яку схему посадки вибрати, залежить від цілей вирощування амаранту і погодно-кліматичних умов. Визначити найкращий спосіб і схему посіву для кожного району можна дослідним шляхом При обичном- рядовому посіві, норма висіву 20-40 оправдана погонний метр. Якщо сходи занадто часті, то необхідно їх прорідити.

Оптимальна відстань між рослинами в ряду при вирощуванні на зерно 40-50 см, в міжряддя 50-70 см. При виборі схеми розташування рослин амаранту, для отримання найкращої врожайності слід знайти баланс між тим, щоб кожній рослині вистачало життєвого простору для розвитку і в той Водночас максимально ефективно використовувати площу земельної ділянки.

Після посіву необхідно поверхню ущільнити, щоб забезпечити хорошу взаємодію насіння з грунтом.
Терміни посадки на зерно: з 2-ї декади квітня в самих південних районах країни, по середину травня (в залежності від погодно- кліматичних особливостей регіону-відразу після загрози весняних заморозків при прогріванні грунту до 10-12 ° С).

При достатку вологи і тепла, сходи з'являються через 5-8 днів. Сіяти на корм тваринам амарант можна до кінця липня, головне при цьому, наявність вологи в грунті.

Підходить для амаранту і розсадний спосіб посадки, що необхідно в більш північних районах країни при вирощуванні на зерно.

У промисловому вирощуванні амаранту при посіві переважно використання дрібносем'яних сівалок точного висіву, для недопущення загущення посадок. Але також для посіву амаранту, можливе використання овочевих, зерно-трав'яних і пневматичних - просапних сівалок.

Орієнтовна схема і спосіб посіву вручну на присадибній ділянці показані в даному відео:

Вибір сорту з урахуванням цілей і кліматичних особливостей

Перед посадкою амаранту, необхідно підібрати відповідний для даної кліматичної зони сорт, який відповідає поставленим завданням. Існують 3 найпоширеніших в сільському господарстві напрямки у вирощуванні амаранту:

  1. Отримання зерна для харчових цілей і на масло.
  2. Отримання зеленої маси на корм сільськогосподарським тваринам.
  3. Отримання зелені як харчовий продукт.

На присадибних ділянках на даний момент амарант частіше росте як декоративну рослину.

Кожен сорт амаранту в тій чи іншій мірі відповідає одній з перерахованих категорій, або відразу декільком.

вегетаційний період сортів амаранту тривати від 90 до 120 днів. Тому, для вирощування амаранту придатні більшість областей середньої смуги Росії, південних районів Європейського, Сибірського і Далекосхідного регіонів Росії. У багатьох областях країни з прохолодним кліматом і коротким влітку, тільки на зелену масу.

Для вирощування амаранту на зерно, найбільш підходять тёплие- з достатньою кількістю сонячних днів регіони, для отримання зелені як корми, підійдуть райони з помірним, холодним кліматом і високим рівнем опадів у літній період.

У найбільш теплих областях середньої смуги і півдня європейської частини Росії, для отримання зерна підійдуть такі сорти як Воронезький, Харьковскій- 1, Кізлярец і ін.

Сорти Харківський-1 і Кізлярец чудово підходять так само для отримання високобілкової зеленої маси на корм тваринам, тому можуть вирощуватися значно північніше. Ультра ранній сорт Воронезький дозволяє отримати урожай зерна за період в 90 днів. Сорт амаранту «Гігант» використовується в основному тільки як джерело зеленої маси на корм. При великій кількості опадів, досить теплих в межах 15-25 град. тепла погодних умовах, високорослі - кормові і універсальні сорту амаранту дають до 2-х укосів за сезон. Рослини при цьому можуть досягати 2-х і більше метрів у висоту. Урожайність при цьому може досягати 200 тонн з гектара.

Так як клімат в кожній місцевості має свої особливості, щось не вирощується перш в даному районі сорт, підбирається досвідченим шляхом і шляхом адаптації - районування. Амарант генетично досить гнучка культура, тому, можливо виведення нових сортів- більш пристосованих до місцевого клімату, але при цьому слід враховувати, що амарант родом з теплих країн і тому, велика кількість сонячного світла і вологи буде безпосередньо впливати на врожайність (перш за все зерна) цієї теплолюбивой культури.

Для визрівання насіння амаранту, потрібно не тільки довге сонячне літо, а й сухий період восени (крім сорту Воронезький - термін вегетації 90 дн.). Тому, іноді, амарант на зерно прибирають після заморозків, які підсушують волоті з насінням.
Урожайність амаранту становить 15 - 50 ц / га зерна і до 2000 ц / га біомаси. Для посіву потрібно 1-2 кг насіння на 1 га.

Першопрохідникам в вирощуванні амаранту в промислових масштабах в окремо взятому регіоні країни, перед тим як засіяти амарантом великі площі, слід випробувати цю сільгоспкультуру на невеликих ділянках для того, щоб відпрацювати технологію посіву, збирання і дізнатися на скільки ця культура призначена для вирощування в даному кліматі. Особливо, це правило слід враховувати при посадці амаранту на зерно.

Догляд і захист

Різні сорти амаранту щоб уникнути перезапилення, бажано, садити на роздільних ділянках, при зборі насіння на посів, вибирати рослини найбільш відповідні даному сорту. А також не допускати поблизу посадок амаранту цвітіння щириці звичайної.

Спочатку вегетації, амарант потребує захисту від бур'янів, так як сходи розвиваються повільно. Для боротьби з бур'янами використовують обробку міжрядь культиватором або мотикою, але слід при цьому враховувати неглибоке залягання бічних коренів. Бажано, невелике підгортання рослин. Іноді, в перший місяць розвитку сходів застосовується гербіцид фюзилад, ефективний проти однодольних бур'янів.

Амарант світлолюбна, досить посухостійкі рослина, але чуйний до регулярного поливу.
З шкідників небезпеку для амаранту представляють довгоносик, тля і совка. Личинки довгоносика і гусениці совки розвиваючись в стеблах рослини, приносять йому значної шкоди, затримуючи розвиток і приносячи деяку втрату врожайності.

Особливо часто ці шкідник зустрічається в південних регіонах країни. Попелиця становить небезпеку для рослин амаранту в початковий період розвитку рослини. Зазвичай, навала попелиці на молоді рослини амаранту, буває при тривалій дощовій, сирої погоди.

Якщо довгоносик і совка, як правило, не становлять загрози повного знищення рослин, а лише завдають частковий збиток, то навала попелиці, іноді може завдати непоправної шкоди молодим рослинам амаранту. У цьому випадку доцільно застосування відповідних пестицидів.

Насіння амаранту купити

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама