Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування банана на підвіконні в домашніх умовах

  1. Банан це дерево або трава?
  2. Банани і солодкі, і несолодкі
  3. Банан на підвіконні
  4. Домашні тропіки
  5. молоді рослини
  6. Свої банани солодше і ароматні
  7. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  8. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Кілька разів я пробувала проростити насіння банана - маленькі чорні точки, які зустрічаються в м'якоті його плодів

Кілька разів я пробувала проростити насіння банана - маленькі чорні точки, які зустрічаються в м'якоті його плодів. Але безрезультатно. Потім побачила бананові пальмочка в квітковому магазині. На мої розпитування продавщиця відповіла, що визріли насіння бувають в плодах дикорослих або неїстівних декоративних бананів. А в плодах культурних сортів лише зачатки насіння. Тому вони у мене і не зійшли. Ті рослини, які продаються в магазинах, вирощені з нащадків.

Читайте також: Догляд за лимоном і бананом зростаючими в кімнатних умовах

Банан це дерево або трава?

Зрозумівши, що без науки тут не обійтися, я взялася читати спеціальну літературу і дізналася багато цікавого. Виявляється, банан - це не дерево, а трав'янистий багаторічник (з сімейства бананових). Поширений він в країнах з тропічним і субтропічним кліматом. Виростає до 12 м у висоту. Має великі, як у пальми, листя. Квітки банана червоно-фіолетові, цвітуть окремо - до 3 місяців кожен.

Плоди банана вважаються ягодами. Зібрані вони в кисті до 300 шт .. і одне таке супліддя може важити до 60 кг. Від посадки банана до дозрівання плодів проходить рік-півтора.

Банани і солодкі, і несолодкі

Їстівні сорти бананів ділять на десертні і на плантайни. Десертні плоди їдять у свіжому вигляді, сушать їх, використовують для приготування солодких страв, напоїв. Плантайни їдять тільки після термічної обробки. З них готують бананове пюре і інші несолодкі страви. Квітки і молоді пагони бананів вживають як овочеву зелень. А ще настоєм квіток і коренів рослини лікують бронхіт, виразку шлунка, дизентерію. Соком з листя - невралгічні розлади, рани на шкірі. Плоди вважаються корисними при анемії, гіпертонії, печії, депресії. Шкіркою плодів виводять бородавки.

Банан на підвіконні

У нашому кліматі банани вирощують в домашніх умовах або в опалювальних теплицях. Якщо температура опускається нижче 16 °, то культура зупиняється в рості, а при 10е може загинути. Для нормального розвитку банану потрібно 20-30.

Насіння з плодів, як я переконалася, не проростають. Життєздатні насіння слід шукати в магазинах. І то це будуть декоративні (неїстівні) сорти. А плодові карликові сорти бананів для кімнатного i змісту продають лише у вигляді міськ- | шечних рослин. Правда, вдома у вас вони зацвітуть не так швидко, як в тропіках, тільки на 3-5-й рік. Але плоди повинні вирости не менш смачними, ніж привізні.

Домашні тропіки

Банан треба рясно поливати і щодня обприскувати, щоб створити звичний для нього мікроклімат. Удобрюйте його 2 рази на місяць комплексними підгодівлею. Щомісяця рихлите землю {неглибоко - максимум 3 см углиб). Регулярно видаляйте засихають нижнє листя. Від шкідників - павутинного кліща, нематоди - обробляйте банан настоєм тютюну, розчином марганцівки або мильною водою.

Пересаджують рослину, коли його корінці починають виглядати з дренажних отворів. Новий горщик підбирають на 5 см ширше попереднього. Стовбур (помилковий стебло з черешків листя) злегка заглиблюють. Після плодоношення надземна частина банана гине. Зате з'являються нащадки від ризому (кореневища).

Читайте також: Домашні пальми - види і сорти

молоді рослини

Коли нащадки досягають 15 см, їх відрізають ножем разом з шматочками ризому. Зрізи присипають товченим вугіллям і розсаджують рослини в невеликі горщики з грунтом з садової землі, піску, деревного вугілля і торфу (2: 1: 1: 1). Як дренаж на дно горщиків насипають шар керамзиту товщиною 2-3 см. Тримають банани у сонячного вікна. Взимку підсвічують.

Якщо вам вдасться купити насіння, то перед посівом потріть їх про дрібну наждачний папір для полегшення прокльовування і замочіть в теплій воді на 2 доби. Потім опустіть в розчин хлорного вапна (10%) на 5 хв. для дезінфекції та промийте під краном. Садіть в окремі горщики. Заглубляйте не сильно. Накрийте прозорими пакетами і кожен день провітрюйте. Проростають насіння від 1 до 10 місяців.

Так як мені хотілося мати вдома саме плодовий банан, довелося купити не насіння, а рослина в горщику - в подарунок до наступаючого року Мавпи. Чекаю не дочекаюся тепер його цвітіння!

© Автор: Тетяна ОРЛОВА, м.Москва

Свої банани солодше і ароматні

Лариса ІВАНОВА з-під Чашников (Вітебська область) у власній оранжереї вирощує різну екзотику. Особливо пишається банановим рослиною, яке регулярно плодоносить з 2012 року.

Дивуюся: невже садівникові середньої смуги реально отримати свій банан? Господиня ділиться досвідом:

- Перший саджанець купили навесні в горщику. Він був заввишки близько 1 м. Будинку відразу висадила його в грунт в оранжереї. Землю брала саму звичайну, з городу. На дно ямки поклала керамзит в якості дренажу, потім рясно полила. Коли вода вбралася, посадила саджанець, як він ріс в горщику, засипала грунтом і щільно обжати.

Місце для новосела вибрала сонячне (це важливо!), А ось в осталь ном екзотична рослина виявилося невибагливим. Що стосується температури, головне, щоб вночі вона не опускалася нижче +10 град. До поливу банан не дуже вимогливий. Іноді підгодовую органічними добривами - у нас це відходи життєдіяльності осетрів, яких розводимо (очищаю з фільтрів і розбавляю водою). А так можна використовувати Оксідат торфу (за інструкцією). Плодоношення у банана починається, коли він виростає до 1,5-2 м, з'являється зав'язь. У нас плоди зав'язалися восени.

РАДА: Квітникарі іноді скаржаться, що банани в горщику загнивають. Причина - сіра гниль. Щоб цього не допустити, жовтіють листя відразу зрізайте до стовбура. Якщо цього не зробити, гниль може перекинутися на всю рослину і погубити його.

Дозрівають вони на рослині протягом 4-5 місяців. Гроно буває вагою до 20 кг, через що ствол може зламатися. Тому без підпірок не обійтися. До речі, свої банани набагато духмяний і смачний покупних.

Після плодоношення надземну частину зрізаю до рівня грунту - на цьому місці більше нічого не буде, але від материнської рослини йдуть нові пагони. І все починається спочатку! записала

Банан можна вирощувати в квартирі або будинку. Саджанець слід пересадити з горщика у велику ємність (об'ємом не менше 50 л), на дно якої насипати 5-сантиметровий шар керамзиту для дренажу. Після плодоношення і зрізання стовбура нові пагони акуратно відкидають з частиною материнського кореня (одну рослину можна залишити в тій же ємності).

Ніна ПИСАРЕНКО

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • Догляд за лимоном і бананом зростаючими в кімнатних умовах : Як правильно доглядати за лимоном ...
  • Азіміна-бананове дерево (фото і відео) посадка і догляд : Азіміни трилопатевий - ВИРАЩІВАНІЕДругіе назви ...
  • Екзотичні рослини в домашніх умовах - як посадити і виростити : Як виростити в домашніх умовах ...
  • Квіти сімейства бананових - стрелиция, Геліконія і банан : Тропічні квіти сімейства бананових: фото ...
  • Незвичайні сорти помідорів : Вирощуємо на садовій ділянці рідкісні ...
  • Лавр (лаврове дерево) - вирощування догляд і розмноження : Як виростити свій лавр в ...
  • Наранхилла (фото) - вирощування фрукта Як вирощувати наранхилла Трохи про культуреРодом ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Банан це дерево або трава?
    Дивуюся: невже садівникові середньої смуги реально отримати свій банан?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама