Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування базиліка в домашніх умовах

  1. Сорти базиліка для вирощування в домашніх умовах
  2. Створення відповідних умов для вирощування
  3. Посів насіння базиліка
  4. Догляд за посадками

Вітаю вас, шановні друзі!

Про вирощування базиліка в домашніх умовах я хочу розповісти вам в цій статті Про вирощування базиліка в домашніх умовах я хочу розповісти вам в цій статті.

Деякі види базиліка в своїй стебловий і листовій масі містять ароматичне масло, завдяки якому рослина широко використовують в кулінарії. Культуру прийнято вважати однорічним дикорастущим рослиною, але виростити базилік можна і в кімнатних умовах. Для таких цілей підходять широкі підвіконня, розташовані на сонячному боці.

Сорти базиліка для вирощування в домашніх умовах

У садівництві використовують різні види базиліка і гібриди, але для вирощування в домашніх умовах краще підходять мелколистние сорти, такі як: Маркіз, Василіск, Гвоздиковий аромат, Карлик і Троль.

Створення відповідних умов для вирощування

Висаджувати рослину бажано з приходом ранньої весни, щоб отримати максимум корисних вітамінів і поживних речовин. Для цього необхідно підготувати об'ємні дерев'яні лотки, контейнери або глиняні горщики, так як рослина буде рясно розростатися, і формувати досить об'ємні кореневі відгалуження. Для посадки використовують прогріту грунт, з додаванням мінеральних добрив або гумінових концентратів. Підігрів забезпечить радіатор опалення, розташований знизу підвіконь.

Посів насіння базиліка

Посів необхідно проводити насінням на глибину не більше сантиметра, дотримуючись міжряддя до 10 см. Їх проростання відбувається при звичайній кімнатній температурі вже через кілька діб. Перед посівом, доцільно вимочити насіннєвий матеріал в Гумат натрію, стимулятор «Циркон» або «Альбіт».

Догляд за посадками

Проводячи вирощування базиліка в домашніх умовах, на підростаючих посадках з дво-, триденним інтервалом слід проводити розпушування грунту, що дозволить незміцнілим корінцях збагатитися киснем і дати продуктивні, здорові сходи. Після того, як сформується міцна коренева система, рослина почне бурхливе зростання. Окремих сортів висота може досягати півметра, карликових форм - вдвічі менше.

На етапі вкорінення базилік потребує помірного поливу до самого цвітіння: його проводити необхідно тільки в ранкові години, використовуючи не холодну воду. Зрошення важливо контролювати і не перезволожити грунт, інакше водний перебір може спричинити за собою захворювання надземної частини базиліка фузаріозом або грибкової цвіллю. Якщо таке сталося, необхідно позбутися від заражених листів і стебел, щоб хвороба не поширилася на сусідні рослини. Грунтову поверхню посадок потрібно припудрити золою і розпушити.

До моменту початку цвітіння рекомендується обрізати верхівки базиліка, не даючи йому можливості цвісти. Це дає розвиватися рослині вшир і утворюватися новим паросткам і листю.

В якості приправи вживають базилік, зрізаний на висоті не менше 10 сантиметрів від поверхні грунту. Проводячи вирощування базиліка в домашніх умовах, господиня надовго забезпечить свою сім'ю ароматної корисної пряністю. Вживати базилік можна як в свіжому, так і в сухому вигляді. Культура прекрасно поєднується зі стравами зі свіжої риби і м'яса, а також салатами і є прекрасною ароматизацией домашніх консервів з овочів, солінь і ковбас. До зустрічі, друзі!





Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама