Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування буряка в Сибіру

  1. Кращі сорти буряка для Сибіру
  2. Буряк циліндричної форми
  3. кругла буряк
  4. Не завжди вдалі сорти буряка
  5. Сорти буряка для подзимнего сівби
  6. На якому грунті вирощувати буряк і після чого?
  7. З чим можна сіяти буряк поруч?
  8. Коли сіяти буряк?
  9. Коли і як проріджувати буряк?
  10. Підживлення і полив буряка
  11. шкідники буряків
  12. Коли прибирати буряк в Сибіру?
  13. Чому у буряка бувають прожилки?
дача

» город

А ви знали, що річна потреба людини в їдальні буряках становить 7 кг? У нашій країні буряк вирощували ще з часів Київської Русі, а зараз у багатьох росіян новорічний стіл не обходиться без «оселедець під шубою» або «Гранатовий браслет», до складу яких входить бурачок. У коренеплодах і бадиллі цього корисного овоча міститься багато вітамінів (C, A, B1, B2, PP), мінеральних солей, цукрів і органічних кислот.

Кращі сорти буряка для Сибіру

Найбільше сібмами хвалять сорт Циліндра - за довгасту зручну форму і соковитість.

ZlaTa: Буряк завжди беру циліндрів, вона якось і посочнее, і варити її цілу простіше, не те, що ці Дринь круглі, жах.
Asbuka: Циліндра ... Теж хороша буряк, у мене не переросла. Була дрібна і середніх розмірів. І теж дуже солодка ... Але не сподобалося, що половина буряка на вулиці стирчала, коли росла.
Варвара Плюшкіна: Взагалі Циліндра так росте, половина всередині, половина на вулиці. А раз вона посіяна густо, то вона зросла в основному вся на вулиці, їй було тісно - але це не страшно.

Наступна в хіт-параді Бурачков - Пабло F1.
MNBer: Циліндра і Пабло - це і мої улюблені сорти.
Peza: Буряк Пабло саджу вже кілька років, і жодного разу не підводила, в цю посуху були крихітні в'ялі листочки, але коренеплоди як на підбір.

До самим невибагливим і безвідмовним сортам буряка для Сибіру можна віднести і високоврожайний середньоранній Бордо 237.
e_z: Бордо 237 заради кольору без кілець. Так-то я не фанатка буряка, тільки в борщ і в оселедець під шубою.

Буряк циліндричної форми

Крім Циліндри сібмами виділяють наступні сорти довгастої форми:
Пухнаста Моська: Сонат а - циліндрична, дуже смачна.
Izadora: Сподобалася Рокет ( "Престиж насіння") - велика, урожайна.

фото Цветлячок

кругла буряк

Мама Антона: Буряк Купчиха була хороша, незважаючи на два граду і підступи собаки. До речі, цей сорт був створений на основі сибірського селекційного матеріалу.
Ір_біс: Якщо потрібна рівна середня буряк, то це Мулатка. М'якоть темно-бордова, без світлих кілець.
MN: буряк Незрівнянна А463 подрібніше, ніж Бордо 237, але смачна бадилля на супи. Плоди теж добре лежать.
Сандра, сібмама з Омська: Завжди тільки Детройт Рубідус.
Пухнаста Моська радить середньоранніх буряк Баргузин.

фото Надья

Не завжди вдалі сорти буряка

Думки про буряк Єгипетська плоска неоднозначні:
Asbuka: Дуже сподобалася Єгипетська плоска - бурячок невеликі, не переросли. Але яка вона солодка ... Салат буряк з часником ... Неначе цукром посипали ...
Izadora: Не сподобалася Єгипетська плоска (Аеліта) - дуже повільно росла, вродилася дрібна.

Про буряку без серцевини Смуглянка пише Asbuka: Смуглянка дуже дрібна ... Не вразила!

Не вразила

фото Надья

Сорти буряка для подзимнего сівби

Сібмами поки не вирощували таким методом, але завжди можна спробувати в перший раз. Для подзимнего посіву в умовах Сибіру підійдуть сорти Холодостійка 19 (Аеліта) і Підзимова А-474 (теж Аеліта).

На якому грунті вирощувати буряк і після чого?

Кращі попередники буряка - цибуля, огірки , часник . А ось після коренеплодів і капусти не рекомендується вирощувати.

фото Надья

На кислому грунті буряк буде погано рости, що підтверджує Мама Антона: «Багато городників називають буряк індикатором кислотності грунту: якщо вона виростає маленької - значить, грунт кислий, і необхідно розкислення . Ну, і сорти, звичайно ... »

На важкій, повітронепроникної грунті взагалі мало що буде добре рости, в тому числі і буряк. Навіть смак овочів залежить від якості ґрунту, розповідає бугагашенькі: «Згодна про пісочок. У нас на піщаному грунті завжди морква і буряк солодше, ніж у рідні на чорноземі. У них все коренеплоди величезні, гарні і ... несмачні, водянисті ».

З чим можна сіяти буряк поруч?

Я зазвичай точково підсівати буряк з боків грядок з цибулею і часником. При такому способі підхід до буряка хороший, проріджувати і прополювати основну культуру буряк не заважає. Але одного разу я посадила буряк рядками з цибулею, в результаті ні буряк, ні цибуля не вдалися.

фото Надья

Green Apple пише: «Я і морква, і буряк сію поруч, на мій погляд, густо, зате потім можна проріджувати, дрібні буряка-морквини - в супи-салати, інші великими виростають - на зберігання».

Green Apple пише: «Я і морква, і буряк сію поруч, на мій погляд, густо, зате потім можна проріджувати, дрібні буряка-морквини - в супи-салати, інші великими виростають - на зберігання»

Фото Green Apple від 11 червня

Zina_79: «У цьому році посадила буряк і редьку по сусідству, результат мені не сподобався: редька велика, буряк маленька».

Коли сіяти буряк?

Буряк більш теплолюбна, ніж морква, тому її треба сіяти тижні через дві після посіву моркви .
Але якщо з посівами ви запізнилися, не впадайте у відчай, пише Kaspiy-Ulissa: «Ми в минулому році купили дачу 31 травня, так вийшло, що посіяти моркву і буряк вийшло тільки до середини червня. Але урожай був у нас пристойний, звичайно, і дрібниця була, але, в основному, хороша, середніх розмірів і морква, і буряк. Може, звичайно, минуле спекотне літо так прискорило процеси росту ».

Коли і як проріджувати буряк?

Зійде буряк приблизно через тиждень.
З появою першої пари справжніх листочків потрібно прополоти і прорідити буряки, залишаючи в гнізді тільки одну рослину, а між сіянцями - по 2-3 см.
Другий раз проріджування проводимо в фазі 4-5 листків, причому відстань між бурячок залишаємо за 4-6 см. Уже при другому проріджуванні можна зривати перші маленькі бурячки.
В середині серпня проріджують вже остаточно, залишаючи відстань між свёкламі 6-8 см.
Проріджувати добре після дощу або поливу.

Підживлення і полив буряка

Як і у багатьох овочів, підвищена потреба в азоті буряк відчуває на початку літа, в калії - в кінці літа, а ось фосфорні підгодівлі їй потрібні протягом всього періоду вирощування. Я чергую розчин якого-небудь рідкого добрива типу «Ідеалу» з яким-небудь водорозчинних комплексним мінеральним добривом.
Багато, напевно, чули таку хитрість про полив буряка солоною водою, як і Оксана - = Белка = -: «Читала в журналі, що, щоб солодка була морква і буряк, треба їх поливати солоною водою». Але не тільки солодше стає буряк від поливу солоною водою - цей метод дозволяє позбутися і від слимаків на ній.
Норми поливу буряка в різні місяці літа можна уточнити в спеціальній статті .

шкідники буряків

Виявляється, є не тільки всім добре відомі луковая і морквяна муха, але ще й муха, яка шкодить буряку - мінуюча, а також мінуюча міль. Проти них можна окропити карбофосом (5 г 50% розчину емульсії на сотку), але не пізніше, ніж за 20 днів до збирання.
Проти метеликів і гусениць бризкає суспензиями ентобактеріна (20 г на сотку) або Дендробаціллін (такий же витрата). Радує, що зазвичай ці шкідники на буряках - велика рідкість. Однак, якщо і доведеться застосовувати таке лікування, пам'ятайте, що листову продукцію з оброблених такими препаратами рослин використовувати не можна, та й сам урожай знімається тільки днів через 20-30.

Коли прибирати буряк в Сибіру?

Буряк краще прибирати до морозів, оскільки вона теплолюбна. Але у сібмам був успішний досвід збирання врожаю після перших заморозків, як пише Варвара Плюшкіна: «Я багато років вже саджу циліндрів. Заморозки перші вона витримує до -3 ».
Визначити, чи пора копати буряки, допоможе візуальний огляд коренеплоду: якщо з'явилися маленькі грубі нарости, то пора. Також готовність буряка до збирання визначається станом нижніх листочків бадилля, якщо підсихають - пора. Зберігаємо буряк в погребі при + 1 + 3, будинки - в холодильнику, інакше вона буде дрябнуть.

Чому у буряка бувають прожилки?

Після варіння іноді виявляються жорсткі прожилки, як ость, біля місця, де бадилля росте. MNBer дає поради і роз'яснення.
Це у покупних буває:

  1. Сорти старі дешеві, але безпроблемні при вирощуванні, у нових, у Пабло F1, наприклад, такого бути практично не може.
  2. Перегодовані азотом. Буряк краще недогодувати, ніж перегодувати, до речі, якщо ви готуєте грядки з осені, непогано було б посипати грядку під буряк вапном, пушонкой або розкислювачем. Зараз по малому снігу ще не пізно, навесні краще цього не робити.
  3. Прожилки з'являються від погодних умов, коли спека змінюється на холод, дощ на посуху, ось тут вже нічого не поробиш, буряк любить полив більше, ніж морква, не допускайте пересихання.


22.02.17,
Надья
Новосибірськ


Valentina.77
Дякуємо!
trie
у мене така буряк починає проростати ближче до весни, тому обрізаю по саму головку А мне вот интересно, все збирають буряк з такою короткою обрізкою бадилля по саму головку .. ??? Мені здавалося, що буряк з короткою бадиллям довше зберігається і менше пропадає. Цікаво почути вашу думку ... Дякую за поради, дозволю собі додати ще один (так навчила мене мама): якщо ви віддаєте перевагу буряк середніх розмірів для зимового зберігання, то треба сіяти її відразу після Трійці. Бажаю гарного врожаю!

З чим можна сіяти буряк поруч?
Коли сіяти буряк?
Коли і як проріджувати буряк?
Чому у буряка бувають прожилки?
На якому грунті вирощувати буряк і після чого?
З чим можна сіяти буряк поруч?
Коли сіяти буряк?
Коли і як проріджувати буряк?
Чому у буряка бувають прожилки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама