Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування імбиру в домашніх умовах і відкритому грунті

  1. Як виростити імбир У промислових масштабах його давно стали вирощувати у відкритому грунті, як який-небудь...
  2. В домашніх умовах
  3. Догляд за імбиром
  4. як зберігати
  5. Відео «Посадка і догляд за імбиром»

Як виростити імбир

У промислових масштабах його давно стали вирощувати у відкритому грунті, як який-небудь овоч. У дикому вигляді людина перестала зустрічати корінь імбиру, повністю окультурити цю рослину. У Середній смузі Росії вирощування цієї рослини в горщику на підвіконні або на дачі також стало справою буденною і повсюдним. Довгий час його розмножували за допомогою ділення кореневища. Насіння давно ніхто не використовує через те, що вони повинні бути привезені від рослини, вирощеного в природних для рослини, тропічних умовах.

За посівним матеріалом для вирощування імбиру ми вирушаємо на ринок або в магазин. Як правильно вибрати корінь для майбутньої посадки. Одним з показників якості майбутнього врожаю будуть характеристики його зовнішнього вигляду. Шкірка повинна бути гладенькою, трохи блискучою, без гнилі і серйозних ушкоджень. Корінь обов'язково повинен мати нирки або «глазки», схожі на картопляні.

Саме звідти почне своє зростання майбутній імбирний стебло. Бійтеся брати зів'ялий або промороженого корінь. Від нього буде мало толку або дуже слабкий урожай.

Від нього буде мало толку або дуже слабкий урожай

Перед посадкою потримайте пару годин посадковий корінь в теплій воді. Це стимулює швидкий розвиток майбутніх пагонів. Пам'ятайте, що корінь імбиру розростається в горизонтальній площині. Це означає, що там, де росте імбир, горщик краще підбирати неглибокий, але досить широкий. Ідеально для цих цілей підійдуть балконні ящики. Висаджуємо корінь «очками» вгору, присипаємо землею на пару сантиметрів над посадковим коренем. Можна створити парникові умови на пару днів і накрити горщик поліетиленом.

Відео «Інструкція по посадці кореня»

Відео-інструкція по посадці кореня імбиру.

В домашніх умовах

У домашніх умовах перші пагони з'являються через кілька тижнів після посіву. Найкращим «посівним» періодом в відкритому грунті вважається лютий місяць. Рослина в цілому невибаглива, однак, не терпить пересихання грунту. Втім, велика кількість вологи імбир теж не любить. Щоб виростити здорове рослина, необхідно дотримуватися помірний баланс, періодично зволожуючи грунт, але, не даючи воді надовго застоюватися в грунті.

Саме з цієї причини, для вирощування імбиру в Росії, в домашніх умовах або на дачі, необхідно досконально підготувати грунт і дренаж. У складі грунту, де росте імбир, обов'язково повинен бути пісок. Крім піску, в складі землі повинні бути присутніми дерен і листовий перегній. Дренаж також відіграє велику роль в здоровому розвитку рослини. Завдяки йому вода не застоюється в горщику, що запобігає виникненню процесів гниття. На дно горщика насипте дрібний гравій шаром близько 1 см.

На дно горщика насипте дрібний гравій шаром близько 1 см

Зверніть увагу на днище квіткового горщика. Там обов'язково повинні бути зливні отвори. Імбиру, при вирощуванні в домашніх умовах або на дачі, потрібно періодична підгодівля. У березні-жовтні намагайтеся періодично удобрювати рослин сумішшю 1:10 коров'яку з водою. Роблять таку підгодівлю з періодичністю в 10 днів. Завдяки цьому бульби активно і правильно розвиваються, що забезпечить надалі хороший урожай. Також можна в раціон рослини додавати періодично мінеральні добрива та органіку, які підходять для кімнатних рослин.

У теплий період, а особливо влітку, листя рослини можуть підсихати. Цього не можна допускати, тому при сухому повітрі і жаркій погоді обов'язково обприскуйте вся рослина. Щоб не отримати опіки на тілі листа імбиру від крапельок води на пекучому сонці, виробляєте обприскування в вечірній період.

Догляд за імбиром

Обов'язково рихлите землю через день після поливу, незалежно від того, де росте рослина - в квітковому горщику або в городі, на дачі. Коли волога повністю проникла в глибокі грунтові шари, розпушуйте землю на глибину 1 см. Ні в якому разі не пересушуйте землю, рослина дуже цього не любить і може загинути! Все, що потрібно для сприятливого клімату - це вологе повітря і тепло. Можна навіть поставити поруч невеликий акваріум або банку з водою.

Імбир любить розсіяне світло, але при цьому погано розвивається під прямими сонячними променями. Тому вибирайте місце досить освітлене, але затінювати під час сильної спеки на підвіконні або в городі.

як зберігати

Приблизно в кінці вересня - початку жовтня зелені пагони імбиру стануть втрачати колишньої зелене забарвлення, жовтіти і в'янути. Не поспішайте рятувати рослина - це природний процес і час збирати урожай на дачі! Перш за все, скоротіть полив і повністю припиніть обприскування.

Це затримає подальше розвиток наземних пагонів. Бульби почнуть активно нарощувати масу. Як тільки листя остаточно пожовтіє і западе, можете приступати до викопування коренів будинку або в городі. Витягніть кореневища з землі, очистіть від грудочок і видаліть всі тоненькі додаткові корінці. Залиште коріння імбиру на кілька днів в сонячному місці для просушування і видалення залишків вологи.

Частина коренів можна відразу вжити в їжу, а частину залишити для майбутнього посіву. Імбир для кулінарних цілей зберігають в холодильнику, загорнутий в паперовий пакет. Можна покласти також в морозилку. Період зберігання кореня імбиру становить не більше півроку. Імбир в якості розсади зазвичай зберігають в підвалі при температурному режимі в 2-4 градуси.

Імбир в якості розсади зазвичай зберігають в підвалі при температурному режимі в 2-4 градуси

Вирощування імбиру не вимагає особливих і специфічних садово-городніх знань. Це під силу зробити кожному. Досить знати основні правила і розуміти, що шкодить, а що навпаки сприяє правильному розвитку рослини. І вас чекає шикарний урожай на підвіконні або в городі!

Відео «Посадка і догляд за імбиром»

Інформаційне відео з корисними рекомендаціями експерта.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама