Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування кінзи

  1. Основні принципи посіву і вибір грунту
  2. Як доглядати за кінзою

Кінза є відомим представником прянощів і користується великим попитом в сфері кулінарної справи.

Кінзою називають посівної коріандр. Але в народі повелося, що кінза - це зелень, а коріандр - насіння.

Вирощування кінзи дає можливість збирати і коріандр, так би мовити два в одному. Коріандр найчастіше, як і інші прянощі, застосовується в приготуванні їжі, консервуванні та інших напрямках кулінарії.

Використовується для виготовлення ковбасних і м'ясних, хлібобулочних та кондитерських виробів. Додається в соуси, алкогольні напої та сири.

Незамінний в процесі консервації та засолювання овочів. Ефірна олія насіння коріандру знайшло своє місце в косметичної й парфумерної сфері.

Не рідко затребуваний коріандр і в виробництві текстилю та лікарських препаратів. Відходи корисно додавати в корм кроликам, свиням або домашнім птахам.

Зелень кінзи переважно використовують в приготуванні свіжих салатів, супів, м'ясних страв. У рецептах по приготуванню риби теж присутня ця пряна трава.

Є кілька сортів кінзи, але купуючи насіння на засів, вибирайте довго стоять сорти. Це дозволить вам тривалий час зрізати і використовувати зелень, а рослина довго не буде стебловаться. До таких сортів відноситься Лонг Стенд.

Основні принципи посіву і вибір грунту

Вирощування кінзи в домашніх умовах зовсім не складне і не має особливих вимог. Так як це трав'яниста рослина однорічна, то засівається щороку.

Кінза морозостійка і швидко дозріває. Основною умовою є родючий грунт, на поганому грунті ви не отримаєте пишну зелень і рослина відразу перейде до стеблування.

Висівати кінзу слід навесні, коли земля буде нагодована вологою. Починати з середини квітня, а через два тижні провести наступний посів, на окремій грядці.

Ще через два тижні - третій посів. У період вегетації так можна зібрати кілька врожаїв цієї рослини і багато насіння коріандру.

Грунт для цієї рослини найбільше підходить легка і нейтральна. Місце не повинно бути сильно освітлюється сонцем, кінза краще росте в тіні садових дерев.

Добре розвивається на слаболужних супіщаних і суглинних грунтах. Чи не придатними вважаються глинисті і важкі грунту.

Ділянка готується з осені і удобрюються суперфосфатом і калійної сіллю. Навесні відділяється грядка, ретельно перекопують. Перед посівом вноситься аміачна селітра. Також торф і гнойовий перегній.

Після підготовки грядки її рясно поливають і через кілька годин починають посів. Висівають насіння рядами, витрачаючи 2-3 гр на 1 м2. Відстань між рядами дотримується строго 15 см, глибина посіву становить 1.5 см - 2.5 см.

Перші сходи слід очікувати протягом 3-х тижнів. Дуже важливо в цей період старанно видаляти бур'яни, тому що для незміцнілого коріандру вони згубні.

Кінзу найкраще садити на ділянках, де раніше росли кабачки, огірки і подібні культури. Після таких попередників земля менш засмічена бур'янами.

Як доглядати за кінзою

Перш за все ця рослина вимагає регулярного і ґрунтовного поливу. Після посадки і до появи сходів поливають пару раз в тиждень. Коли сіянці проб'ються, процедуру проводять 3 рази на тиждень у вечірній час.

На 1 м2 грядки виливають до 5 л води. Поступово з підростанням кінзи, збільшується і обсяг споживаної води до 7 л. У період цвітіння і дозрівання полив зменшують до 3-х л на 1 м2.

Якщо ви хочете тривалий час мати на грядці зелень кінзи, то як тільки починають закладатися суцвіття їх потрібно відразу ж обрізати, не допускаючи появи квітконосів.

Збирання насіння виробляють після дозрівання, найчастіше в серпні. Їх висушують на сонці, а потім подрібнюють. Зберігають у щільно закритих ємностях.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама