Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування квасолі, кращі сорти, посів насіння, підживлення

  1. сорти квасолі
  2. вирощування квасолі
  3. підживлення
  4. терміни посіву

вирощування квасолі

Квасоля - однорічна культура сімейства бобових. Одним з основних її переваг є великий вміст білка. Його кількість в культурі перевершує зміст в рибі і наближається до м'яса.

Квасоля класифікують за видом рослини:

  • Кучерява - в довжину досягає п'яти метрів;
  • Кущова - від 0,2 до 0,7 м у висоту;
  • Полувьющаяся - до 1,5 метра в довжину.

сорти квасолі

Квасоля вогненно-червона

Сорти квасолі, призначені для вирощування в регіонах Росії:

  • Ювілейна 287 - середньостиглий спаржевий сорт. Висота рослини досягає 0,5 м. Термін від появи сходів до збирання врожаю становить 75-80 діб. Кількість насіння в одному бобі - 4-5 шт. Його довжина - 12-14 см. Сорт стійкий до вірусних захворювань, зокрема до мозаїки і бактеріозу.
  • Докучаєвська - кущовий середньостиглий сорт, з вмістом білка 22,5%, висотою куща 0,44 м. Вегетаційний період - 90 днів. Стійкий до посухи, осипання. Має відмінні смакові характеристики.
  • Щедра - скоростиглий, високоврожайний сорт. Призначений для консервування і вживання в свіжому вигляді. Володіє відмінними смаковими характеристиками. Маса бобу - до 5,5 м Від появи сходів до дозрівання - 90-95 днів. Посів в кінці травня, початку червня, можливо через розсаду.
  • Вогненно-червона - високоврожайний, середньостиглий, в'юнкий і слабоветвістий сорт. Висота - до 5 м. Призначений для вирощування у відкритому грунті. Час посіву травень-червень. Довжина стручка до 30 см. Стійкий до ряду захворювань. Відмінні смакові характеристики у приготованому і консервованому вигляді.
  • Сакса 615 - ранній, кущовий, універсального призначення, без волокна. Час від появи сходів до технічної стиглості - 60 днів. Схема посіву насіння - 40 × 10 см. Урожайність до 2 кг з 1 кв. м.
  • Білозерна 361 - скоростиглий, універсального призначення. Має хороші смакові якості. Боби довгастої форми. Терміни від появи сходів до дозрівання 85-90 діб.
  • Московська біла зеленостручковая 556 - середньостиглий високоврожайний, універсального призначення. Средневетвістое, розлога рослина. Висота куща 25 см. Довжина стручка - до 11 см. Глибина загортання насіння - 3-4 см. Урожайність - 1,5 кг з 1 кв. м.
  • Масляна рання 273 - ранньостиглий, високоврожайний, універсального призначення. Кущ средневетвістий, прямостоячий до 30 см у висоту. Вирощується у відкритому грунті через посів та розсаду. Урожайність до 2 кг / кв. м.

вирощування квасолі

квасоля кущова

Квасоля відмінно себе почуває на легких землях - суглинку, супіщаних грунтах.

При сівозміні враховується, що повертати квасоля на попереднє місце вирощування варто не раніше ніж через 4 роки.

підживлення

Квасоля дуже вимоглива до калійним добривам. При нестачі калію культура стає сприйнятливою до бактеріальних і грибкових захворювань, на листках і стручках з'являються жовті плями.

Найпростіший спосіб внесення калійного добрива - посипати підготовлені грядки золою. Пропорції складають: на 1 кв. м. - 400 гр.

терміни посіву

Посів насіння квасолі починають, коли мине загроза заморозка. У різних регіонах РФ цей термін може тривати з кінця квітня до середини травня. У середній смузі слід сіяти скоростиглі сорти в першій декаді червня - і ранкові заморозки минуть, і квасоля встигне визріти. Для отримання більш ранніх сходів насіння слід замочити на дві доби. Схема посадки насіння 40 × 10 см.

Вирощують квасоля і через розсаду, посіявши насіння в горщики. На місце висаджують після загрози заморозка, 30-35 шт. на 1 кв. м. Норма поливу посадки - 1,5-2 відра на кв. м. Не допускається утворення ґрунтової кірки. Рекомендовано боронування до появи сходів і після. Боби у квасолі зав'язуються при температурі + 15-16 ° C. Найбільш сприятливою температурою для проростання є + 25-28 ° C.

квасоля кучерява

Квасоля - не тільки смачний і корисний продукт, її також використовують в якості декору на присадибній ділянці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама