Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування квасолі - поради по посадці. Підготовка ґрунту, обробка насіння. Догляд, збір врожаю

  1. Підготовка ґрунту і насіння квасолі
  2. Обробка насіння перед посадкою
  3. Подальший догляд за квасолею

Як посадити і виростити квасоля. Як підготувати грунт, обробити насіння, доглядати за посадкою, збирати урожай (10+)

Як вирощувати квасолю

Зміст :: Пошук

Дуже часто при посадці різних овочів в своєму городі про квасолі просто забувають. Але квасоля, як стручкова, зернова, так і спаржева дуже корисна і живильна. У ній багато клітковини, рослинних білків, і міститься багато корисних вітамінів і мінералів. Вона є дуже цінним харчовим продуктом і при цьому легко засвоюється. Тим більше квасоля можна посадити уздовж парканів, навколо будинку, або навіть між рядами капусти або картоплі.

При посадці квасолі на своїй ділянці ви отримуєте додаткову перевагу, адже ця рослина насичує землю азотом, так що якщо в наступному році ви посадите на цій ділянці овочі, то вони будуть краще рости.

При посадці квасолі на своїй ділянці ви отримуєте додаткову перевагу, адже ця рослина насичує землю азотом, так що якщо в наступному році ви посадите на цій ділянці овочі, то вони будуть краще рости

Підбір найкращого місця для висаджування квасолі залежить від її сорту. Кущові сорти рослини зручно висаджувати на грядках, або - ж між рядами картоплі або капусти, а її плетуться сорти буде добре рости практично в будь-якому місці, але їм необхідні опори. Можна використовувати дерев'яні кілочки висотою в 23 см, або просто посадити біля дерев'яного паркану, кукурудзи або соняшників.

Підготовка ґрунту і насіння квасолі

Найкраще бобові культури ростуть на родючій, легкої грунті, яка добре дренувати. А в разі якщо у вас на городній ділянці грунт глинистий, і поруч розташовуються грунтові води, квасоля може просто не вирости.

Для отримання рясного врожаю, до висадки насіння в землю додають перегній або компост, також можна додати аміачну селітру, як добриво, а також хлористий калій і суперфосфат. Якщо в грунті занадто багато азоту, у квасолі занадто сильно розвинеться зелена маса, а стручки при цьому постраждають.

Починають сіяти насіння квасолі в кінці квітня або в травні, але так як сходи прокльовується через тиждень, їм можуть загрожувати заморозки. Якщо є ймовірність заморозків, то сходи потрібно вкривати на ніч плівкою. Перед посадкою необхідно провести спеціальну обробку насіння.

Обробка насіння перед посадкою

  • Уважно перебрати боби, і відбракувати пошкоджені точильником, хворі, і нестандартні насіння;
  • Щоб квасоля швидше проклюнулась, можна замочити їх в талій воді на час, що не перевищує 15 годин, інакше вони зіпсуються;
  • Безпосередньо перед посадкою потрібно опустити набряклі квасолини в теплий розчин борної кислоти і амонію на воді, це допоможе зберегти зійшли паростки від бульбочкових довгоносика. Необхідно замочити всього на 5 хвилин в теплий (40 градусів) розчин 2 г молибденовокислого амонію і 2 г борної кислоти на 10 літрів води. Застосування мікродобрив найбільш необхідно на кислих грунтах, на яких проводять також вапнування (доза вапна 5-7 кг на 10 м2). Застосовують також обробку насіння мікроелементами, обприскуючи їх розчинами молибдата амонію (250 мг на 10 л води на 1 кг насіння) або борної кислоти 100 мг на 10 л води на 1 кг насіння).

Посадка квасолі і подальший догляд за рослинами

Коли середня температура повітря підвищується до 15 градусів, а шансів, що вночі будуть заморозки, практично немає, приходить ідеальний час для посадки квасолі. Найкращою глибиною для посадки є п'ять сантиметрів. У разі більш глибокої посадки бобів, квасолини можуть зійти набагато пізніше, або і зовсім згнити. При занадто дрібною посдаке, може статися статися вилягання сходів.

При посадці сортів, які є кущовими, дотримується відстань між насінням близько 20-30 см, а між рядами 40 см. Садити їх бажано в шаховому порядку і по можливості не більше чотирьох рядів.

При висаджуванні кучерявих або полувьющіхся сортів можна поставити двометрову шпалеру, вкопавши пару жердин, і простягнувши між ними мотузку, так ви зможете посадити насіння квасолі по обидва її боки. Між бобами відступайте близько 30 см. Також можливе вирощування витких сортів квасолі гніздами по п'ять бобів, в цьому випадку в землю вбивають кілок, саме за нього буде чіплятися яке виросло рослина. Важливо знати, що опора повинна бути дерев'яною, оскільки за металеву або пластмасову квасоля просто не зможе зачепитися.

Після закінчення висадки квасолі необхідно провести полив грядок і ущільнення грунту зворотною стороною грабель. Щоб захистити рослину від нічних заморозків, необхідно накривати посіяну квасоля спеціальними укривними матеріалами. Коли проклюнутся сходи, потрібно провести їх підгортання, це додасть квасолі стійкість.

Подальший догляд за квасолею

  • При сухій погоді без дощів полив паростків до пори цвітіння проводять раз на тиждень;
  • Коли з'являються квітки або стручки, полив необхідно проводити вдвічі частіше, ніж раніше;
  • Виростають бур'яни видаляти відразу після їх появи;
  • Міжряддя потрібно регулярно рихлити, і обов'язково після кожного дощу або поливу;
  • Підживлення квасолі суперфосфатом здійснюється при формуванні першого листочка, вторинна проводиться калійної сіллю під час утворення бутонів;
  • Після досягнення рослин висоти в два метри, їх обов'язково потрібно відщипнути зверху для стимуляції формування зав'язі.

Як і коли проводити збір квасолі

На смакові якості бобів дуже сильно впливає час, коли був зібраний урожай. Тому дуже важливо провести збір квасолі в термін, так само краще це робити в ранковий час, так як в цей час вони ще насичені нічний вологою. Найзручніше зрізати їх ножицями або обривати різким рухом, при цьому потрібно притримувати іншою стебло рукою.

Прибирати урожай квасолі починають через два тижні з часу її цвітіння, і повторюють через кожні два дні до тих пір, поки все 'лопатки »не встигнуть. Також час збору залежить від того, в якому вигляді ви хочете вживати квасолю. Якщо ви хочете їсти стручки із стулками, потрібно збирати їх поки вони соковиті, зелені і маленькі, до п'яти сантиметрів. А якщо ви будете використовувати самі боби, то збирати урожай потрібно під час молочної стиглості лопаток, коли вони вже досягли свого максимального розміру, в цей період вони найсмачніші. Для отримання насіння, квасолю беруть з уже потемніли і засохлих стручків.

Але, не тільки правильний спосіб посадки, хороший догляд і час збору впливають на якість і смак квасолі. Необхідна правильна підготовка до зберігання. Стиглу квасолю вимолочують, викладають просушити на аркуші паперу, потім перекладають для подальшого зберігання в ємності з щільно закривається кришкою, так боби будуть захищені від комах.

(читати далі...) :: (На початок статті)

Зміст :: Пошук

На жаль в статтях періодично зустрічаються помилки, вони виправляються, статті доповнюються, розвиваються, готуються нові. Підпишіться, на новини , Щоб бути в курсі.

Якщо щось незрозуміло, обов'язково запитайте!
Задати питання. Обговорення статті.

ще статті

Вирощування кропу - поради по посадці. Підготовка ґрунту, посівного ма ...
Як посадити і виростити кріп. Як вибрати і підготувати грунт, посіяти, поливу ...

Чому пригорає картопля? Як посмажити картоплю без пригару? Підгора ...
Виявляється, посмажити картоплю так, щоб вона не пригоріла, але була золотистого ...

Приготуємо салат з кропиви і лопуха (реп'яха). Інгредієнти, склад, ...
Приготування салату з кропиви і лопуха. Особистий досвід кулінарії. Порада. Докладна ...

Парша. Просвічують плями, бурий, зелений наліт. Плід тріскається ...
Парша на стовбурах, листках, плодах. Як діагностувати хворобу і вилікувати дерево ...

В'язання. Горизонтальна мережка, Джунглі. Малюнки. Схеми візерунків ...
Як вив'язати наступні візерунки: Горизонтальна мережка, Джунглі. Детальна инструк ...

Вирощування турнепсу. Посадка. Підготовка грунту до посіву. Насіння і рас ...
Як посадити і виростити турнепс. Як підготувати насіння і грунт. Як посіяти се ...

Правильний вибір котячого, собачого корму ...
Чим годувати вихованця? Як вибрати корм для собаки чи кішки ....

Підняті, підняті, високі грядки, клумби. Своїми руками. Зробити ....
Саморобна піднесена клумба або висока грядка на дачі своїми руками ....


Чому пригорає картопля?
Як посмажити картоплю без пригару?
Чим годувати вихованця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама