Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування огірків в теплиці взимку

Спорудивши теплицю на заміській ділянці, можна успішно отримувати свіжу продукцію навіть в холодну пору року. Однією з доступних для вирощування культур є всіма улюблений огірок. Агротехніка вирощування огірків в теплиці взимку практично не відрізняється від їх вирощування у відкритому грунті, але існує і безліч особливостей. У теплицях сіють самопильні гібридні сорти.

Огірки дуже вимогливі до режимам температури повітря і вологості, які в теплиці регулюють постійно. Температура повітря повинна складати 25-28 градусів тепла до сходів рослин, під час перших днів росту розсади - 18-19 градусів тепла вдень і 16-17 вночі, що запобіжить витягування сіянців. Надалі в теплиці встановлюють температуру 20-24 градуси тепла.

Поживну суміш для рослин готують за два тижні до посіву і прогрівають в приміщенні. Грунт повинна бути легка, добре пропускати повітря і вологу. Для її підготовки використовують дернову землю, торф, пісок, перегній і компост. Насіння заглиблюють на 1-1,5 см, присипають піательнойсмесью і злегка притискають. Після посіву поверхню грунту обприскують теплою водою, а посів накривають плівкою для зменшення випаровування вологи.

Насіння огірків в торфоперегнійні склянки висівають по одному Насіння огірків в торфоперегнійні склянки висівають по одному. Для вирощування огірків в теплиці взимку можна також використовувати загальну ємність з подальшою пікіровкою сіянців. Пікірують сіянці у фазі добре розвинених сім'ядольних листочків, - через 5-7 діб після зростання. Після пікіровки рослини поливають теплою водою. Ємності для вирощування розсади підбирають темні, в них також обов'язкова наявність дренажних отворів.

Вирощування огірків в теплиці взимку без їх достатнього освітлення неможливо, тому сходи підсвічують лампою, - з розрахунку 400 Вт на 1м.кв на відстані 60 см від рослин. У міру росту рослин час підсвічування поступово скорочують до 14 годин на добу. За день до висадки розсади на постійне місце досвечивание не застосовують. Розсаду двічі підгодовують мінеральним добривом - один раз до сходів і за кілька днів до пересадки на грядку в теплиці.

Висаджують розсаду в прогріту грунт в першій декаді січня в фазі трьох-чотирьох справжніх листків. У грунт перед цим вносять комплексні мінеральні добрива. У міру зростання огіркових батогів їх підв'язують до опори і формують. Гібриди з букетним розташуванням зав'язей формують, видаляючи бічні пагони до шпалери. Для цього шпагат обмотують навколо рослини, не пропускаючи междоузлий. Таке формування дає можливість спочатку зібрати хороший урожай з головного пагона, а потім збирати зеленці з бічних. Уже через півтора-два місяці збирають першу продукцію.

Збирають огірки регулярно, кожні 2-3 дні, що сприяє підвищенню врожайності. Плодоносять огірки до кінця квітня. Після кожного збору врожаю рослини поливають. Вирощування огірків в теплиці взимку неможливо без правильного поливу, який виробляють тільки теплою водою і в першій половині дня. Підгодовують огірки один раз в сім-десять днів зотно-калійним добривом. Необхідно також своєчасно видаляти пожовкле листя і отплодоносившие пагони.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама