Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування під лампою

Як вирощувати насіння і рослини при штучному освітленні

Важко не помітити переваги вирощування під лампою. Просто-напросто немає кращого способу виростити безліч міцних зелених паростків. Якщо ви вирощуєте квітучі рослини, такі як орхідеї, африканські фіалки, цитрусові та гібіскус, в приміщенні, лампи допоможуть їм цвісти практично цілий рік. Якщо ви хочете отримати взимку урожай стиглих томатів, лікарських трав або салатної зелені, ця мета також може бути досягнута за допомогою ламп.

Отримавши інформацію про те, як рослини використовують світло, і про видах цибулинних і інших рослин, пропонованих на ринку, ви можете вибрати систему освітлення для приміщення, яка ідеально підійде вашому будинку і тим видам рослин, які ви хочете вирощувати. Не всім рослинам потрібно один і той же колір, інтенсивність і тривалість освітлення.

Не всім рослинам потрібно один і той же колір, інтенсивність і тривалість освітлення

правильний колір

Сонячне світло містить повний спектр світла, включаючи всі кольори веселки: від червоного через жовтий до синього і фіолетового. Рослини використовують повний спектр для фотосинтезу, хоча найважливішими є червоний і синій кольори. Червоне світло стимулює вегетацію і цвітіння, але якщо рослина отримує занадто багато червоного світла, воно стає високим і млявим. Синє світло регулює ріст рослини, що робить його ідеальним для вирощування листяних рослин і коротких, міцних паростків.

вирощування розсади

Міняйте рослини місцями щотижня. Світло від флуоресцентної лампи більш інтенсивний в центрі лампи в порівнянні з тим, що йде від країв.

Пофарбуйте ваші контейнери для розсади в білий колір або використовуйте покриті фольгою відбивачі для збільшення кількості світла, який отримують рослини.

Замінюйте флуоресцентні лампи з потьмянілими краями. Це означає, що лампа стара і кількість світла, який вона дає, в два рази менше, ніж від нової.

Чистіть флуоресцентні лампи щомісяця. Пил і бруд можуть значно знизити кількість що випускається лампою світла.

Помістіть вашу руку туди, де світло падає на листя. Якщо ви відчуєте тепло, джерело світла знаходиться занадто близько.

Деякі рослини найкраще ростуть, якщо дати їм більше світла певного кольору. Африканська фіалка прекрасно росте під синім світлом, але якщо вона не отримує деяку кількість червоного світла, вона може не зацвісти. Якщо ви з'ясуєте, світло якого кольору необхідний вашим рослинам, ви можете підібрати правильний тип ламп.

правильна інтенсивність

Інтенсивність освітлення, яке отримує рослина, визначається потужністю лампи і тим, наскільки близько рослина перебуває від джерела світла. У точності так само, як рослини розрізняються за їхніми потребами в певному кольорі освітлення, вони також розрізняються по своїх потребах в інтенсивності освітлення. Зазвичай ті рослини, які є уродженцями тропічних джунглів або тінистих лісів не потребують тій кількості світла, який властивий сухому сонячному клімату, наприклад, Середземноморського або мексиканському.

Більшість квітучих кімнатних рослин, такі як африканські фіалки або бегонії, добре ростуть на відстані 10-12 дюймів від джерела світла. Чи не квітучі рослини, такі як плющ або філодендрон, можуть бути розташовані на відстані до 36 дюймів від джерела освітлення. Але багато квітучих рослин, такі як орхідеї, гарденії і цитрусові, також як і овочеві культури, вимагають більш високу ступінь інтенсивності для цвітіння і плодоношення.

правильна тривалість

Незалежно від того, які види рослин ви вирощуєте в приміщенні, ви обов'язково повинні давати їм відпочинок. Коли темно, рослини дихають, що є важливою частиною процесу їх зростання. Баланс часу відпочинку і активного росту впливає на багато біологічні процеси, включаючи ступінь зростання і появу квітів і плодів.

Ботаніки зазвичай поділяють рослини на три категорії в залежності від кращою для них довжини світлового дня: з коротким світловим днем, довгим світловим днем ​​і середнім світловим днем. Рослини з коротким світловим днем, такі як хризантеми, каланхое, азалії і бегонії, найкраще ростуть при як мінімум 12-годинному світловому дні. Насправді ці рослини можуть рости і при більш короткої тривалості освітлення до того, як будуть готуватися до утворення бутонів і цвітіння.

Рослинам з довгим світловим днем ​​потрібно як мінімум 14-18 світлих годин в день. Більшість овочевих культур і садових квітів є рослинами з довгим світловим днем, і коли вони не отримують достатньо світла, вони стають блідими і слабкими. Рослинам із середнім світловим днем, включаючи листяні рослини, герані, колеус та африканські фіалки, зазвичай досить 8-12 світлих годин круглий рік.

типи ламп

Ви можете вибирати між лампами розжарювання, флуоресцентними лампами і газорозрядними лампами високої інтенсивності (HID), кожна з яких має свої власні переваги. Ваш вибір повинен визначатися типом рослин, які ви збираєтеся вирощувати, а також тим місцем, де ви припускаєте розмістити ваш домашній сад.

ЛАМПИ розжарювання представляють собою той тип освітлювальних ламп, який використовується в більшості будинків. Вони є хорошим джерелом червоного світла, але поганим джерелом синього. Ці лампи також виробляють достатню кількість тепла. Якщо ви розмістите рослини занадто близько від лампи, листя може згоріти. Галогенові лампи виробляють ще більше тепла і можуть легко пошкодити листя.

Флуоресцентні лампи виробляють в 2-3 рази більше світла, ніж лампи розжарювання при однаковому споживанні енергії. Вони є найдешевшими лампами дл домашнього садівництва. Колір виробленого світла визначається фосфорним покриттям на внутрішній стороні лампи. Холодні білі лампи є хорошим джерелом блакитного або жовтувато-зеленого світла, але поганим джерелом червоного. Вони використовуються для освітлення приміщень шкіл і офісів і є найбільш доступним типом флуоресцентних ламп. Рослини, що ростуть під холодними білими лампами, можуть стати приосадкуватими або навіть трохи чахлими. Теплі білі лампи випускають велику кількість помаранчевого і червоного світла, але менше світла блакитного і зеленого спектра. Якщо ви вирощуєте розсаду під конструкцією з двох флуоресцентних ламп, ви можете легко досягти гарного колірного балансу, скомбінувавши одну холодну білу і одну теплу білу лампи.

Якщо ви вирощуєте розсаду під конструкцією з двох флуоресцентних ламп, ви можете легко досягти гарного колірного балансу, скомбінувавши одну холодну білу і одну теплу білу лампи

Флуоресцентні лампи повного спектра, такі як нові лампи денного світла Т-8, на 20% ефективніші в порівнянні з традиційними джерелами світла. Вони служать на 4000 годин довше. Навіть після 10000 годин служби вони зберігають 95% від тієї кількості світла, який вони виробляли спочатку. Крім того, вони містять менше ртуті. А лапи денного світла Т-8 не видані неприємного дзижчання.

Газорозрядних ламп високого ИНТЕНСИВНОСТИ використовуються в промисловому садівництві та серйозними садівниками. Зазвичай вони дають в два рази більше світла в порівнянні з лампами розжарювання або флуоресцентними лампами при тому ж споживанні енергії. Так як лампи HID є енергозберігаючими, вони використовуються для освітлення великих торгових центрів, стадіоном, вулиць і спортивних залів.

Спеціальні конструкції і лампи, що використовуються в HID-освітленні, порівняно дорожче в порівнянні з необхідними для флуоресцентного освітлення або освітлення лампами розжарювання. Крім того, зазвичай це лампи високої потужності, так що ви повинні враховувати навантаження на вашу електромережу. Деякі з цих ламп горять так яскраво, що їх слід розміщувати в спеціальному приміщенні і передбачити захист для очей під час роботи поруч з ними.

Галоїдні, натрієві та ртутні лампи є газорозрядними лампами високої інтенсивності. Галоїдні лампи випускають інтенсивний, біло-блакитне світло, що ідеально підходить для вирощування рослин. Листя залишається зеленою і пишною, рослини зазвичай міцні і сильні. В даний час галоїдні лампи найчастіше вибирають серйозні садівники.

Ртутні лампи випускають інтенсивний блакитне світло. Ці лампи є джерелом порівняно добре збалансованого високоінтенсивного освітлення. Натрієві лампи зазвичай використовуються для стимулювання цвітіння і плодоношення. Жовто-оранжевий світло змушує рослини думати про настання осені, що стимулює появу квітів і плодів. Якщо використовувати тільки натрієві лампи, рослини будуть довгими, зі слабкими стеблами.

Незалежно від того, вирощуєте чи в рослини при штучному освітленні всього кілька тижнів щовесни або займаєтеся цим цілий рік, сучасні технології зроблять це більш легким, гарантуючи, що ваші рослини отримають ті якість, інтенсивність і тривалість освітлення, в яких вони потребують.

розсада

, корисні поради

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама