Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування полуниці на агроволокно і не тільки

  1. Вирощування полуниці на агроволокно
  2. Вирощування огірків з використанням агроволокна

Багато садівники-любителі стикалися з різними проблемами при вирощуванні суниці на відкритих грядках. Це і нестерпні бур'яни, боротьба з якими займає багато сил і часу, і шкідники, які пошкоджують урожай. Від зіткнення з землею полуниця часто псується і втрачає товарний вигляд. Тому останнім часом все більше людей стали використовувати агроволокно для посадки полуниці. Вирощування огірків також не обходиться без цього чудового матеріалу. Багато садівники-любителі стикалися з різними проблемами при вирощуванні суниці на відкритих грядках

Вирощування полуниці - це не тільки привід пригостити своїх друзів і близьких соковитими ягодами і фруктовими салатами, але вона ще корисна для здоров'я.

Вирощування полуниці на агроволокно

Використовуючи дану агротехніку, садівник отримує ряд переваг. По-перше, під агроволокном не ростуть бур'яни, що важливо. По-друге, воно має здатність утримувати вологу в ґрунті, завдяки чому земля не пересихає дуже швидко, можна поливати полуницю рідше звичайного. Агроволокно володіє ще одним приголомшливим якістю: воно, на відміну від садової плівки, прекрасно пропускає повітря, що дозволяє дихати коріння. Вуса полуниці в таких умовах не вкорінюються самі, це набагато полегшує роботу з їх видалення. Ягоди, що ростуть на такий грядці, не ушкоджуються і не гниють. Як бачимо, переваги очевидні. При покупці слід врахувати щільність, чим вона вища, тим довше прослужить агроволокно.

При покупці слід врахувати щільність, чим вона вища, тим довше прослужить агроволокно

Схеми посадки полуниці.

Розбивати грядку під полуницю найкраще навесні. У цьому випадку буде використовуватися розсада. Грядки під агроволокно розбивають точно так же, як і зазвичай, вони можуть бути у вигляді гребенів або широкої насипу. Багато садівники, при вирощуванні полуниці на агроволокно, використовують рівні грядки. Вибирають досить сонячне місце, так як ця культура любить світло, але при цьому сонячні промені не повинні бути палючими. Бажано, щоб грядка висвітлювалася в першій половині дня. Землю заздалегідь збагачують перепрілим коров'ячим гноєм, додають золу, вносять розпушувачі.

Насамперед, розмічають ряди, роблять насипи заввишки приблизно 30 см, виходить гребенчатая грядка. Відстань міжряддя повинно бути приблизно 40-60 см. Далі розстеляють агроволокно, його краю зміцнюють шпильками, зробленими з дроту. Стандартна ширина матеріалу 1 м 50 см, на велику грядку може не вистачити, тому стики неминучі, їх необхідно укладати внахлест. Найкраще робити настил так, щоб стики опинилися між рядами.

Агроволокно легко пошкодити, тому між рядами роблять доріжки з тротуарної плитки, насипають гравій, просто укладають дошки. Можна використовувати будь-який, що підходить для цієї мети матеріал. Як тільки грядка готова, приступають до посадки. Кущики суниці повинні перебувати один від одного на відстані близько 20 см. На рівній грядці розмітку проводять в шаховому порядку. На місці посадки роблять спочатку хрестоподібний надріз, потім куточки подгибают на зовнішню сторону, висаджують полуницю, після чого кути підвертають вниз.

Кореневу шийку полуниці ні в якому разі не можна заглиблювати, вона повинна перебувати на рівні землі.

Кореневу шийку полуниці ні в якому разі не можна заглиблювати, вона повинна перебувати на рівні землі

Схема посадки полуниці вертикальним способом.

вирощування полуниці під агроволокном набагато простіше, ніж на відкритій грядці. Догляд полягає в своєчасному поливі (його проводять у міру просихання земляного кома приблизно 1 раз в 3-4 дня), підгодівлі, прибирання зайвих вусів, боротьбі із захворюваннями. Поливати найкраще у вечірній або ранковий час. Якщо полуниця висаджувалася під осінь, то при появі перших листків, її удобрюють розведеним за інструкцією комплексним добривом або рідким коров'яком. При весняній посадці підгодовують перед появою квітконосів. Бажано удобрити полуницю в серпні після збору врожаю. При такій агротехніці легко виростити хороший урожай ягід.

Вирощування огірків з використанням агроволокна

Схема розмноження полуниці розетками.

Вирощування огірків під таким матеріалом, як агроволокно, все більш популярно серед городників. Цей матеріал значно прискорює сходи посівів, так як дуже добре акумулює і утримує тепло, що не дає замерзнути рослинам в нічний час. Вирощування огірків в міні-теплицях під агроволокном дозволяє значно підвищити урожай. Для цієї мети підійдуть так звані партенокарпические сорти, які не потребують запиленні бджолами.

Огірки поділяють на кущові і кучеряве, ширина посадки залежить від того, який сорт буде використовуватися в міні-теплиці. Кучеряві огірки садять на відстані 50 см, кущові - 35-45 см. Ця культура досить теплолюбна, тому її краще висаджувати розсадою. В середині травня вже можна пересаджувати молоді рослини в міні-теплицю. Важливо стежити за тим, щоб не пошкодити коріння, так як огірки цього дуже не люблять: розсада буде хворіти і погано приживеться. Після посадки грядку рясно поливають, ставлять дугоподібні опори, накривають посадку агроволокном, краї зміцнюють каменями і шпильками.

Вирощування огірків з використанням агроволокна значно полегшує роботу городника. Так, можна висіяти насіння у відкритий грунт безпосередньо під утеплювач. Посів роблять приблизно в середині травня, роблять борозни, розкладають насіння по 2 штуки на відстані 30 см, вкривають посадку агроволокном. Кінці утеплювача притискають шпильками, треба врахувати, що в міру зростання сіянці будуть піднімати укриття, тому необхідно залишити запас матеріалу для цієї мети. подальше вирощування огірків зводиться до провітрювання, поливу, підгодівлі.

Якщо в господарстві є теплиця без опалення, то при посіві насіння також використовують агроволокно. Причому сіяти огірки можна буде вже в квітні. В таких умовах сходи з'являться набагато раніше і будуть перебувати в постійному теплі, їм не страшні перепади температур. В даному випадку утеплювач потрібен доти, поки розсада не зміцніє. Подальше вирощування огірків в теплиці відбувається вже без агроволокна.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама