Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування шпинату

  1. Як доглядати за шпинатом?

Шпинат з недавнього часу став дуже популярною культурою у   сучасних дачників

Шпинат з недавнього часу став дуже популярною культурою у сучасних дачників . Вирощування шпинату справа не клопітка, але приємне, дізнайтеся все про вирощування цієї культури з нашої статті

Також як кріп, петрушка і салат, шпинат можна ростити на відкритій землі або в теплиці.

корисність шпинату

Шпинат зберігає корисні компоненти, як в свіжому вигляді, так і після обробки термічним способом або заморозки. У ньому є каротин, вітамін С, оленів, щавлева, ліноленова кислоти. Є наявність фосфору, марганцю, йоду, калію і заліза, а також вітаміни Р, К, В, Е, РР.

Вивчаючи особливості шпинату, виявлено, що сік рослини допомагає при недокрів'ї, поганому апетиті, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, відновлює нервову систему.

Однак фахівці застерігають - не варто багато є шпинату літнім людям і дітям, а також людям з хворою печінкою і нирками.

Земля під шпинат

Грунт для шпинату повинен бути родючим, збагаченим органічними речовинами, дренованим. Шпинат добре росте на суглинку і супіски. Важлива для рослини кислотність, pH якої становить 6,7-7,0. У кислому землі рослина може загинути. У важкий грунт для шпинату потрібно вносити органічні добрива, карбонатні або вапнованих не підійдуть, оскільки в них немає потрібної кількості заліза.

добрива

дозування добрив рекомендовано підбирати виходячи з родючості грунту. Так, в родючого Краю землю по осені додають добрива з калієм і фосфором, також на відстані кожного метра квадратного - перегній близько 6-7 кг або гній, який перепрів. Удобрюють і під час перекопування.

В бідну землю добрива додають прямо перед посівом культури, а саме: на кожен метр квадратний 5-6 г фосфору, 10-13 г калію, 10 г азоту.

Необхідно відзначити, що добрива слід вносити обережно, так як рослина здатна накопичувати нітрати, тому азот додається в грунт тільки тоді, якщо це необхідно.

Необхідно відзначити, що добрива слід вносити обережно, так як рослина здатна накопичувати нітрати, тому азот додається в грунт тільки тоді, якщо це необхідно

Найчастіше шпинат вирощується з насіння.

Для шпинату землю потрібно підготувати з осені. При перекопуванні грунту в неї вносять добрива з фосфором і калієм, а також компост. Можна додати і 1/3 звичайної дози азоту. Перед посадкою шпинату землю під посів культивують і вносять в неї 2/3 азоту.

Засівають шпинат поетапно, так, щоб ви могли довше мати свіжу зелень. В кінці літнього періоду - початку осені шпинат сіють в землю, тоді зелень з'явиться вже на самому початку весни.

Шпинат, який посаджений восени, до приходу зими випустить першу розетку листочків, потім рослина зимує, а через 12-15 днів після того, як зійшов сніг, ви побачите перші паростки корисною і соковитої зелені.

Перед тим як висаджувати насіння в грунт, їх слід правильним чином підготувати, щоб сходи були хорошими. Замочити насіння на кілька годин буде недостатньо, оскільки вони погано вбирають воду. Отже, треба, щоб температура води становила 25 градусів, використовують також барботирование. Потримавши насіння у воді 2 доби, їх слід висушити, тоді вони стануть сипучими, а потім висівати в грунт.

Існує кілька методів сіяння шпинату - рядами і на грядках. Спосіб засіву на грядках застосовують тоді, коли земля важка, рядами сіють в будь-яку іншу землю. Насіння не сильно поглиблюють - близько 2-3 см, між рядами шпинату слід робити відстань до 30 см.

Як доглядати за шпинатом?

Потрібно спостерігати за сходами, доглядаючи за ними. Грядки повинні бути чисті, щоб паросткам не заважала бур'ян. Також рослина не повинно бути посаджено занадто густо. Вчасно поливайте шпинат, тоді він не буде стеблеваться. Постарайтеся, щоб земля не сохла, особливо під час спеки.

При вегетації допускається внесення підживлення після того, як пройшов дощ або при поливі рослини. Потім потрібно розпушити землю. Поки шпинат росте, слід робити прополку не менш 2-3 разів і невелике розпушування грунту між рядами. Крім того, пам'ятайте, що потрібно прибирати нові сходи, щоб ряди не були надто густими, тоді знизиться продуктивність, також видаляйте слабкі чоловічі сходи.

збираємо урожай

Готовий урожай можна зрізати з грядки, коли у рослини буде 6-8 листків. Найпізніший термін збору врожаю - під час росту квітконосів. Культуру ви можете зрізати або скошувати, деякі виривають рослина разом з коренем. Це вже як вам більше подобається.

Шпинат зберігається протягом майже тижня, його можна заготовити або відразу використовувати в їжу. У тому випадку, коли потрібно довше зберегти рослину, тоді можете заморозити свіже листя шпинату.

Перелік сортів шпинату, які підходять для дачі

Існує кілька найкращих сортів шпинату, які часто дачники висаджують на своїх городах:

  • Шпинат Годри;
  • Вікторія;
  • велетенський;
  • Вірофле;
  • Матадор;
  • Жірнолістний;
  • Суничний.

Вибирайте той сорт, який вам найбільше подобається і найбільш підходить і тоді вирощування шпинату принесе вам тільки радісні моменти!

Як доглядати за шпинатом?
Як доглядати за шпинатом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама