Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Запашний горошок на балконі

  1. Особливості запашного горошку
  2. Посадка і догляд за рослиною
  3. різновиди рослини

Запашний горошок на балконі - це дуже красива рослина, яке цвіте яскравими різнобарвними квітами, схожими на метеликів. Цвіте він фіолетовими, рожевими, червоними і фіолетовими квітами. А аромат рослини настільки приємний, що не залишить байдужим нікого.

Особливості запашного горошку

Запашний горошок на балконі - це дуже красива рослина, яке цвіте яскравими різнобарвними квітами, схожими на метеликів

Для того, щоб вирощувати запашний горошок через розсаду, в середині березня треба посіяти насіння в пластикові або торфоперегнійні горщики по 2-3 штуки в кожен.

Зараз дуже популярно на дачах, городах і домашніх клумбах ставити альтанки, в яких влітку можна приємно проводити час на свіжому повітрі, сховавшись від яскравих променів сонця в теплій атмосфері сім'ї та друзів. Для альтанки запашний горошок підійде як не можна до речі.

Рослина це ще називають чиною запашної. Зростає воно як ліана, вусиками чіпляється за опору, паркан, балкон або будинок.

Сучасні городники і квітникарі використовують чину запашну як прикраса фасадів, а не тільки для того, щоб восени зібрати врожай і заготовити на зиму в якості приправи до страв.

Ця рослина - відмінна прикраса, та й практичної користі від нього теж багато:

Ця рослина - відмінна прикраса, та й практичної користі від нього теж багато:

Розміщення рослин в ящиках (розміри на плані - в метрах): а - однорядна посадка рослин: герань зональна; б - дворядна посадка рослин: 1-й ряд - герань ампельна; 2-й ряд - горошок запашний.

  • створює притінених зону для відпочинку;
  • дарує ароматні плоди;
  • радує око яскравими і красивими квітами;
  • прикрашає квітники зеленими ліанами навесні і яскравими квітами влітку.

До 19 століття ця рослина була мало кому цікаво, так як його квіточки були занадто дрібними. Потім селекціонери почали виводити великі сорти горошку і збільшувати розміри квіток. Зараз в світі налічується більше 10 тис. Видів такої рослини. Його сорти настільки різноманітні за колірною гамою, що навіть дуже вибагливі садівники знайдуть для себе щось цікаве.

З квітів запашного горошку можна створювати букети і красиві композиції. Для весіль та інших урочистостей запашний горошок підійде ідеально як букета для нареченої.

Посадка і догляд за рослиною

Запашний горошок любить:

  • трохи затінену місцевість. Ідеально підходить балкон або квітник;
  • помірний полив;
  • багату добривом грунт. Однак не можна перед посадкою удобрювати землю гноєм. Це може привести до грибкових захворювань;
  • хороший полив. Однак не можна перестаратися, якщо грунт дуже вологий, то рослина загине;
  • акуратне пересаджування з горщиків в землю. Мається на увазі, що якщо рослина садити за допомогою розсади, то пересаджувати потрібно так, щоб не пошкодити коріння. Коріння рослини дуже ніжні і не люблять, коли їх турбують. Після пересадки рослину довго звикає і адаптується до землі;
  • обов'язково потрібно забезпечити рослині опору для росту вгору.

Запашний горошок - швидкоростуча рослина. Здобуваючи необхідну для росту велику кількість поживних речовин, його стрижневий, сильно розгалужених корінь глибоко проникає в грунт.

Можлива посадка насінням, проте рослина зацвіте пізніше, ніж при посадці розсадою. Розсаду треба садити в горщик в березні, по 3 насінини в горщик. Пересадка в грунт повинна бути в травні, тоді рослина зацвіте в липні і до пізньої осені буде радувати квітами.

Полив і підгодівля повинні бути помірними. Якщо погода суха, то полив повинен бути активним, але після поливу грунт обов'язково розпушити, щоб вона не ущільнився. Полив здійснюється на відстані 20 см від стебла. Підгодовують рослина курячим або коров'ячим гноєм в період вегетації.

Восени, після того як рослина зав'яло або засохло, потрібно його зрізати і використовувати як добриво для наступного року.

різновиди рослини

Сорти запашного горошку бувають 4 груп. Це найпоширеніші сорти горошку. Діляться вони за розміром і часу цвітіння.

  • Спенсер. Великі квітки, ніжно-кремового кольору, запашні і ніжні. Цвіте раніше всіх, на початку червня;
  • Галаксі. Квіти сині, запашні, великі, цвітуть пізніше, ніж Спенсер;
  • руфлед. По висоті нижче попередніх. Квітки з прожилками яскравих і світлих кольорових гам. Цвітуть рано;
  • Купідо. Низькорослі рослини з довгими квітками.

Зараз мало не з кожним днем ​​з'являються все нові і нові сорти горошку. Ось недавно з'явився сорт Німб, у нього квіточки сріблясті. Це дуже незвичайний і красивий квітка.

Селекціонери працюють над виведенням нових груп, сортів запашного горошку для появи більш красивих і більш ароматних квітів. Крім однорічних сортів, зараз вже з'явилися і багаторічні види запашного горошку, який може рости і в наших умовах. Тільки ось зиму він нашу переносить погано, тому більше 3 років не зростає, до того ж майже не має запаху і квіти у нього дрібні. Так що роботи у селекціонерів попереду ще дуже багато.

Переглядів: 1

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама