Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Жимолость їстівна - вирощування. Різновиди, типи, види, сорти. Посадка. Вибір саджанців. Догляд, добриво, підгодівля. Урожайність. Дозрівання. Агротехнічні технології. плодоношення

  1. Різновиди цієї рослини
  2. Дозрівання і плоди
  3. Сприятливий час для посадки
  4. вибір саджанців
  5. Догляд і добриво
  6. врожайність

Жимолость їстівна. Як вибрати саджанець, посадити і виростити? Як доглядати, удобрювати, підгодовувати? Коли вона плодоносить? (10+)

жимолость їстівна

Зміст :: Пошук

Під словом 'жимолость' іноді люди мають на увазі зовсім різні речі, а іноді навіть і плутають з назвою «живокіст».

На ділянках садівників-любителів вже давно і міцно влаштувавшись, прижилася блакитна їстівна жимолость. Однак, і до цього дня для багатьох дачників і садівників жимолость їстівна залишається незвіданим, загадковим виглядом рослини.

Однак, і до цього дня для багатьох дачників і садівників жимолость їстівна залишається незвіданим, загадковим виглядом рослини

Різновиди цієї рослини

Коли люди чують слово жимолость, то деякі уявляють собі високий чагарник (жимолость татарську), який використовується в захисних лісосмугах. Такий вид жимолості колись непогано цінувався у вигляді декоративного рослини. Однак, пройшло час, і люди перестали звертати на нього свою увагу. Татарська жимолость не надто вибаглива до умов, досить добре переносить обрізку, має дуже привабливі квітки, які до закінчення літа дають спарені, кулясті плоди різного кольору: помаранчевий, жовтий, червоний.

Є інша група цієї рослини - декоративна, яку утворює жимолость каприфоль і пов'язані з нею близькі види. Такі види використовуються для вертикального озеленення, тому що ростуть вони як ліани. Завдяки тому, що у них великі, яскраві і ароматні суцвіття, вони особливо привабливі і красиві. Однак, у таких декоративних видів (понад 200) жимолості, плоди є неїстівними.

Жимолость камчатська - має їстівні, найбільш цінні і смачні плоди, заради таких і вирощують її головним чином. Зростає камчатська жимолость на Далекому Сході Росії і Східному Сибіру, ​​де особливо цінують її місцеві жителі. Переїхали люди з тих країв в інші регіони і країни пам'ятають чудовий смак плодів жимолості і, природно, якщо попадаються її саджанці, не роздумуючи, набувають їх, відводячи зовсім не останнє місце в своєму саду або на ділянці.

Дозрівання і плоди

У більш теплих регіонах їстівна жимолость починає дозрівати вже до кінця травня, відкриваючи цим сезон свіжих ягід і випереджаючи дозрівання суниці. Плоди у жимолості дуже цінуються не тільки за раннє дозрівання, а й за високий вміст вітамінів і мікроелементів, аромат і смак.

Сприятливий час для посадки

У їстівної жимолості вегетаційний період настає в ранні терміни, і тому переважно посадку здійснювати восени, а не навесні. У цієї культури високий «імунітет», і вона має гарну зимостійкістю на відміну від черешні і персика, які не рекомендують висаджувати під зиму. Бажаний час висадки - кінець жовтня, коли рослина вже скине листя (в залежності від клімату регіону країни). Так само підходить час висадки і в вересні, але через високі денних температур і швидкого висихання грунту, жимолость доведеться дуже часто поливати.

Остаточні терміни посадки рослини припадають на листопад, коли грунт починає підморозило. Тому вважається, що культуру потрібно встигнути висадити до промерзання грунту, приблизно за місяць. Таким чином, рослина зможе добре прижитися до настання зими.

вибір саджанців

Велику увагу потрібно приділити якості саджанців жимолості їстівної, коли будете купувати їх. Багато людей з побоюванням ставляться до придбання жимолості їстівної через її зовнішнього вигляду, тому що жимолость їстівна без листя має вигляд неживого, обдертого рослини. У пагонів жимолості в такому стані наочно проглядається відшаровування кори, що не є ознакою дефекту. Визначити стан гілочок можна легким способом, відламавши краєчок верхівки гілочки, або трохи видаливши кору до появи зеленої тканини.

Особливу увагу потрібно приділяти кореневій системі жимолості їстівної і її якості. Вона не повинна бути підсушити, повинна бути добре розвинена. При покупці, зверніть увагу на те, в чому продають саджанці. Якщо вони знаходяться кореневою системою не в контейнерах з грунтом, то повинні бути в поліетиленових мішках, які захищають коріння від пошкодження і висихання.

Таким чином, варто звертати особливу увагу на період між викопкой і посадкою, тому що невірне поводження з саджанцями, може привести до поганої приживлюваності рослини. Для пересадки саджанців і їх приживлюваності дуже добре підходять молоді 2-х і 3-х річні рослини, якщо пересаджувати дорослі кущі, то варто досить сильно обрізати їх верхню частину.

Догляд і добриво

У догляді жимолость їстівна не вибаглива, але варто не забувати, що ця рослина любить воду і в посушливих регіонах його потрібно часто поливати. Якщо грунт небагата на добрива, то вносити підживлення і приділяти увагу боротьбі з бур'янами.

Раз на чотири роки вноситься гній або перегній 10 кг / м2. Вносити добрива під жимолость можна дрібно, одну частину рано навесні (кінець травня - початок червня), а іншу в другій половині серпня.

Потребує жимолость і в мінеральних добривах. На величину річного приросту впливають азотними добривами, вносячи їх у другій декаді квітня, щоб до початку інтенсивного росту пагонів (перша декада травня) азот проник в зону активної частини кореневої системи. Добрива вносять з розрахунку 50 г аміачної селітри або сечовини на 1 кв. м площі ділянки.

Фосфорні і калійні добрива сприяють закладці генеративних бруньок, їх вносять після цвітіння (в третій декаді травня), з розрахунку на кущ по 40 г суперфосфату і калійної солі.

врожайність

На врожайність жимолості впливає її однорічний приріст, і якщо ви бачите, що у куща він невеликий, то умови не зовсім підходять під потреби рослини. На ділянці потрібно висаджувати не менше 2-х різних сортів жимолості, бо ця культура сама безплідна і потребує парі.

(читати далі...) :: (На початок статті)

Зміст :: Пошук

На жаль в статтях періодично зустрічаються помилки, вони виправляються, статті доповнюються, розвиваються, готуються нові. Підпишіться, на новини , Щоб бути в курсі.

Якщо щось незрозуміло, обов'язково запитайте!
Задати питання. Обговорення статті.

ще статті

Підняті, підняті, високі грядки, клумби. Своїми руками. Зробити ....
Саморобна піднесена клумба або висока грядка на дачі своїми руками ....

Солимо огірки. Консервування без оцту. Рецепт. Посол, засолювання, посо ...
Консервування огірків без оцту і з оцтом на зиму. Рецепт засолювання. Технолог ...

В'язання. Пишність. Зефір. Трилисник. Малюнки. Схеми візерунків ...
Як вив'язати наступні візерунки: Пишність. Зефір. Трилисник. Докладна інструкція ...

Вирощування моркви - поради по посадці. Підготовка ґрунту, добриво, ...
Як посадити і виростити моркву. Як підготувати грунт, удобрити, підгодувати, про ...

В'язання. Метелик. Малюнки. Схеми візерунків ...
Як вив'язати візерунок - Метелик. Детальна інструкція з поясненнями ...

В'язання. Візерунки - букле подвійне (путанка 2х2), куточки, кутовий малюнок для забезпече ...
В'яжемо візерунки. Приклади малюнків: путанка 2х2, куточки, лицьові ромби ...

В'язання. Три разом лицьовій за задні стінки, повернувши першу петлю. А ...
Як в'язати комбінацію петель три разом лицьовою за задні стінки, повернувши першу квитанцію ...

Листівка - Тропічні квіти - Листочки, завершення композиції ...
Завершення листівки. Зелені листки. Останні кроки. Покрокова інструкція...


Як вибрати саджанець, посадити і виростити?
Як доглядати, удобрювати, підгодовувати?
Коли вона плодоносить?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама