Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ягода дереза ​​звичайна для схуднення, де росте, фото плодів

  1. Цінність, корисні властивості звичайної дерези
  2. Де росте дереза
  3. Де купити дерезу звичайну
  4. Дереза ​​звичайна для схуднення
  5. Протипоказання ягід дерези звичайної

Дереза ​​- властивості ягоди, де росте, де купити, вживаємо для схуднення, а також протипоказання до застосування Дереза ​​- властивості ягоди, де росте, де купити, вживаємо для схуднення, а також протипоказання до застосування.



Дереза ​​- це не що інше, як ягоди годжі , Широко відомі своїми дієтичними властивостями.

Незважаючи на те, що її везуть з Китаю, ягода відмінно росте і на території Росії, її саджанці та насіння дуже просто купити і виростити.

Вона може рости на дачній ділянці, в саду, багато хто вирощує рослину на підвіконні, оцінити її унікальні властивості можна навіть при відсутності земельної ділянки.

Цінність, корисні властивості звичайної дерези

Цінність, корисні властивості звичайної дерези

Ягоди годжі вирощують в Китаї протягом 6000 років, рослина використовується в основному в медичних цілях. За зовнішнім виглядом ягоди дуже схожі на барбарис , За смаком нагадують одночасно журавлину і малину.

На думку фахівців, рослина має потужну оздоровчу впливом на організм.

Ягоди годжі - це природний антиоксидант і антидепресант, вони сприяють поліпшенню настрою, підвищення бадьорості.

Регулярне вживання показано онкологічним хворим, рослина має загальнозміцнювальну дію на організм, перешкоджає утворенню пухлин.

У ягодах міститься велика кількість поживних речовин:

  • вітамінів,
  • антиоксидантів,
  • мікроелементів,
  • цінних кислот.

Їх присутність в раціоні забезпечує різнобічний позитивний вплив на організм:

  • спостерігається нормалізація тиску,
  • посилення імунної системи,
  • сповільнюється процес старіння.
  • Деякі містяться в ягодах речовини позитивно впливають на статеву систему, їх рекомендується включати в меню при наявності еректильної дисфункції.
  • Дереза - потужний спалювач жиру, рослина перешкоджає утворенню нових жирових відкладень, що забезпечується перетворенням жирів в енергію.
  • Заварений з стиглих ягід чай забезпечує зниження апетиту, сприяє підтримці нормальної ваги.
  • У складі рослини міститься велика кількість полісахаридів і вітаміну С, що забезпечує противірусні властивості.
  • Наявність бета-каротину забезпечує позитивний вплив на зір, бетаїн та інші тонізуючі компоненти сприяють підвищенню інтелектуальної і фізичної витривалості.
  • Дереза ​​позитивно впливає на концентрацію глюкози і холестерину в крові, ягоди рекомендується вживати людям, що страждають від діабету і захворювань печінки.
  • Низька калорійність дерези, стабілізуючий вплив на вуглеводні обмін сприяють нормалізації травлення і стабілізації ваги.

Де росте дереза

Де росте дереза

Батьківщиною дерези є центральна частина Китаю і Тибету, привезені звідти ягоди відрізняються найбільш цінними властивостями. Це пов'язано зі сприятливим кліматом і багатою органікою, на багатій поживними речовинами добре увлажняемой грунті будь-яка рослина відчуває себе відмінно.

Велика частина ягід надходить до Росії з китайської провінції Нінся, рідше з інших місць.

У Росії рослина також зустрічається, але в дикому вигляді, дереза ​​не вирощують на спеціальних плантаціях. Дереза ​​вважається бур'яном, від якого дуже складно позбутися, чагарники часто ростуть уздовж доріг, їх можна зустріти в занедбаних садах. Гілки рослини покриті шипами, восени на них з'являються невеликі червонуваті ягідки, які рідко вживають в їжу, деякі вважають їх вовчими ягодами.

Гілки рослини покриті шипами, восени на них з'являються невеликі червонуваті ягідки, які рідко вживають в їжу, деякі вважають їх вовчими ягодами

Через зовнішню схожість дерезу часто плутають з чагарником волчеягодник, плоди якого по-справжньому отруйні.

Дереза ​​звичайна абсолютно безпечна для здоров'я, в її плодах не міститься отрута.

Незважаючи на те, що багато джерел стверджують про повну ідентичність ягід годжі і дерези звичайної, це не зовсім так.
Плоди китайського рослини крупніше, насіння - більше за розміром, в першу чергу це пов'язано з умовами вирощування. Вартість невеликий упаковки ягід годжі починається від 1000 рублів, а дереза ​​в необмеженій кількості росте на вулиці.

У Китаї рослина спеціально культивується, для отримання врожаю створюються всі необхідні умови, в результаті чого концентрація корисних речовин в них вище.

Де купити дерезу звичайну

Де купити дерезу звичайну

Дерезу можна купити в аптеці - у вільному продажі ягоди китайського походження. рослина і ягоди продається також в інтернеті .

Виростити його на своїй ділянці не складе труднощів.

У спеціалізованих магазинах продаються насіння та саджанці, дереза ​​дуже невибаглива, відмінно переносить посуху і морози до -30. Чагарник швидко розростається, деякі садівники жартують, що позбутися від неї складніше, ніж посадити. Для отримання великих плодів рекомендується проріджувати бічні пагони і видаляти нирки на висоті від 1 м. Для блокування росту рослини необхідно прищипувати верхівки рослини на певному рівні.

Купити готові ягоди або вирощувати їх самостійно - кожен вирішує окремо.

Дереза ​​зростає на будь-якому грунті, на відкритому і закритому грунті, культура не вимагає спеціального догляду, як деякі її прямі родичі.

Посадковий матеріал представлений в двох видах: саджанцях і насінні.

Саджанці обійдуться в 500-600 руб. за штуку, насіння 50-100 руб. за 10 штук. Якісний посадковий матеріал можна знайти в великих агрофірмах, саме тут продаються живі саджанці і кондиційне насіння.

Дереза ​​звичайна для схуднення

Дереза ​​звичайна для схуднення

Дія рослина на організм можна порівняти з дією кави, навіть при низькокалорійної дієти відчувається бадьорість. Тонізуючі властивості дерези роблять рослини незамінним для схуднення, вживання соку плодів дерези дозволяє позбутися від постійного відчуття голоду.

Добова норма становить 15-45 гр. сушених плодів, ягоди можна додавати в різні страви, заварювати або жувати.

Багато додають ягоди в мюслі або йогурт, при цьому необхідно враховувати, що щодня рекомендується вживати не більше 30 ягід.

При необхідності можна приготувати напій з дерези, для цього ложку барбарису необхідно залити склянкою окропу і залишити на 30-40 хвилин в закритому вигляді.

Будь-який процес схуднення пов'язаний з контролем калорій, додавання ягід в раціон не гарантує зниження ваги.

При наявності в меню жирних, солодких і борошняних продуктів схуднення не відбудеться, для посилення ефекту необхідно регулювати калорійність їжі і підвищити фізичну активність.

Протипоказання ягід дерези звичайної

Незважаючи на наявність корисних властивостей, ягоди рекомендується додавати в раціон тільки після консультації з дієтологом і лікарем. Неправильне вживання може викликати побічні ефекти (блювоту і нудоту).

Дерезу не рекомендується включати в меню в період вагітності і лактації, ягоди можуть вплинути на артеріальний тиск.

Дереза ​​не рекомендована до вживання при метеоризмі, здутті живота, діареї.

Годжі можуть вплинути на засвоєння орагнізма лікарських засобів, які метаболізуються через печінку: лозартан, диклофенак, ібупрофен, фенітоїн і т.д.

д

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама