Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити дикі квіти з насіння

  1. температурний баланс
  2. Стан спокою
  3. масові насадження
  4. посушливі території
  5. Вологий клімат
  6. збираємо насіння
  7. Універсальні дикі рослини

Дикі квіти дійсно як не можна краще підкреслять красу вашого саду, особливо якщо вам вдасться виростити відразу кілька різновидів

Дикі квіти дійсно як не можна краще підкреслять красу вашого саду, особливо якщо вам вдасться виростити відразу кілька різновидів. Зазвичай насіння диких рослин класифікуються за кліматичними та географічними умовами, і в одному пакетику насіння може міститися від 6 до 12 різних видів рослин. Суміш такого насіння ви можете замовити по каталогу або придбати в магазині.

Безумовно, ви можете просто розкидати насіння по землі, так само як це відбувається в природних умовах, але краще за все буде, якщо ви зарівняти після посадки землю граблями і захистіть насіння від вітру і дощу. Ідеальним варіантом посадки буде вважатися той, при якому ви покладете насіння в землю, і накриє їх тонким шаром торф'яного моху. Протягом перших шести тижнів ви повинні постійно поливати насіння.

На похилих схилах, де волога зазвичай довго не затримується, ви повинні садити насіння в ущелини грубого гравію або залишки лавових відкладень. Безсумнівно, через деякий час насіння дадуть паростки, а подібні матеріали зможуть зберегти для них вологу і зафіксувати їх коріння.

температурний баланс

Насіння багатьох диких квітів проростають при температурі 15-25 ° С. Навіть незначне підвищення температури може пошкодити деяким рослинам. Така температурна чутливість говорить про те, що природа постаралася передбачити всі нюанси і попередити проростання насіння в спекотні посушливі періоди, коли новим паросткам буде важко вижити.

Для того щоб отримати кращі результати, багаторічні морозостійкі рослини рекомендується висаджувати навесні або восени. Насіння слід висаджувати в надійному місці, для того щоб захистити їх від дощів або вітрів, які їх можуть погубити. Якщо ви побоюєтеся, що ваші насіння проростуть ще до настання весни, то ви повинні садити їх в самому кінці осені, а якщо ви хочете, щоб ваші саджанці встигли акліматизуватися до перших заморозків - саджайте їх на початку осені. Навесні рослини слід висаджувати тільки тоді, коли ви абсолютно впевнені в тому, що морози більше не повторяться. Опустіть насіння в землю і рясно полийте їх (якщо не очікується дощу), щоб у них було достатньо вологи для вигонки нових паростків.

Стан спокою

Насіння, які не проростає навіть при сприятливих умовах, вважаються рослинами, що увійшли в стан спокою. Такий стан спокою не можна назвати надзвичайним; рослини виживають в дикій природі тільки тому, що вони мають вбудовані годинникові механізми. Які відкладають проростання насіння до тих пір, поки вони не отримають більше шансів для виживання.

Насіння деяких рослин не проросте, якщо температура виявиться занадто низькою. Це викликає затримку в проростанні насіння, яка в більшості своїй триває до весни, коли настає сезон дощів і умови стають більш сприятливими. Дикі квіти, які мають так званий період «низькотемпературного стану спокою», можуть висаджуватися в саду в кінці осені. Ви можете піддавати їх також процедурі, яка називається «охолоджені вологи», при якій насіння рослин переживають зиму в холодильнику. Ось як цю процедуру можна випередити в життя.

Необхідні насіння слід замочити у воді кімнатної температури на 12-24 години. Потім їх слід змішати з вологою стерильною середовищем, наприклад, зі сфагнумним торф'яним мохом, вермикулітом або піском. Дану суміш необхідно помістити в герметичний контейнер і зберігати його в холодильнику при температурі 3-10 ° С протягом 3-6 тижнів. Запам'ятайте, середа в вашому контейнері повинні бути вологою, а не мокрою. Коли період охолодження завершиться, ви можете засівати насіння при відносно низьких температурах.

Насіння, період охолодження для яких може бути скорочений до чотирьох тижнів, можуть бути вирощені в теплиці, температура вночі в якій залишається в межах від 3 до 10 ° С.

Насправді, якщо така процедура буде необхідна для насіння диких рослин, інструкції ви, безсумнівно, зможете прочитати на упаковці. У більшості випадків насіння диких рослин не потребують такої процедури, тому ви сміливо можете очікувати появи перших паростків.

масові насадження

Якщо ви хочете, щоб у вашому саду з'явилися масові насадження диких квітів, то ви можете сміливо скористатися наступним способом.

Скопайте землю на глибину 15-20 сантиметрів. Лунки, які ви приготували під насіння, повинні містити пухку родючий грунт і мати хороший дренаж. Ви можете самостійно поліпшити здатність грунту утримувати повітря і воду, додавши в неї торф'яний мох або інші органічні матеріали. Розподіліть насіння рівномірно, і накрийте їх тонким шаром моху (товщина якого не повинна перевищувати 0,6 см). Якщо ви не хочете використовувати торф'яний мох в якості покриття, то ви можете просто зарівняти землю граблями. Не варто турбуватися, якщо не все насіння досить добре накриті землею; найкраще висаджувати насіння якомога ближче до поверхні.

Після висаджування насіння грунт необхідно рясно полити водою. Протягом перших 4-6 тижнів полив повинен бути приблизно однаковим; як тільки цей період закінчиться, ви можете поступово скорочувати кількість необхідної рідини.

Насіння диких рослин ви можете висаджувати також в грубому гравії або в грунті, де є частинки лавового походження. Це прекрасний вихід з положення, коли вам потрібно засадити похилі схили і будь-які інші місця, які не можуть надовго утримувати вологу. Насіння, що проростає в тріщинах або ущелинах, будуть отримувати необхідний обсяг вологи, до того ж вони будуть захищені від негоди. Якщо єдиним джерелом вологи для рослини є дощова вода, то висаджувати такі рослини рекомендується навесні, безпосередньо перед початком сезону дощів.

посушливі території

Якщо ви плануєте висадити рослини в посушливому кліматі, то вам необхідно буде придбати суміш з однорічних, дворічних і багаторічних рослин, які проростуть через 10-21 день при температурі 12-20 ° С. У той час як ці насіння, а потім і паростки, будуть відчувати себе комфортно в посушливому кліматі, багато інших проростуть тільки при м'якому кліматі і у вологому грунті з хорошим дренажем. Можливо навіть, що багаторічні рослини перенесуть зиму в північних районах. У таку суміш повинні входити насіння немофіли, цикорію, ехінацеї, волошок, льону, пенстемон і деревію.

Вологий клімат

Насіння нижчеперелічених рослин зможуть прорости у вологому кліматі, але вони можуть і не загинути в посушливу погоду, якщо їх поливати регулярно. В якості таких рослин рекомендуються: немофіли, Коломбіни, кореопсис, шпорник, маргаритки, червоний льон і желтофіоль. Ці багаторічні рослини зможуть спокійно перенести холодні зими. Ідеальним місцем для висаджування насіння цих рослин вважаються гірські регіони, де випадає велика кількість опадів і досить вологи.

збираємо насіння

Для того щоб зберегти насіння диких квітів, ви повинні акуратно відламувати колоски або насіннєві головки, не пошкоджуючи при цьому кореневу систему рослини. Пам'ятайте, що вирішальним в цьому питанні є час; якщо ви зберете насіння занадто рано, то їх життєздатність може значно скоротитися. Зміна кольору (зазвичай з зеленого на коричневий або чорний) і тенденція до поширення насіння є прямим показником зрілості насіннєвого стручка. Після того як ви зберете потрібний матеріал, висушіть стручки, розкришите їх і отсейте лушпиння. Очистити насіння від бруду, лушпиння та інших сторонніх матеріалів ви можете за допомогою сита.

Універсальні дикі рослини

Більшість цих рослин прекрасно підійдуть для всіх кліматичних регіонів і будуть добре рости на великій площі. Їх дуже легко виростити. До таких рослин можна віднести солодкий аліссум (Lobularia maritima); астру (Aster tanacetifolia); немофіли блакитні очі (Nemophila menziesii); гипсофилу метельчатую (Gypsophila elegans); мухоловку (Silene armeria); цикорій (Cichorium intybus); Коломбіна (Aquilegia caerulea); ехінацею (Ratibida columnifera); пурпурову ехінацею (Echinacea purpurea); списоподібний кореопсис (Coreopsis lanceolata); кореопсис звичайний (Coreopsis tinctoria); волошка (Centaurea cyanus); дикий блакитний льон (Linum lewisii); червоний льон (Linum grandiflorum) і гайлардия (Gaillardia aristata).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама