Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити огірки на підвіконні в квартирі взимку

  1. сорти
  2. терміни посіву
  3. Підготовка землі і тари
  4. Підготовка насіння і посів
  5. пересадка розсади
  6. Управління зростанням огірків
  7. Вибір місця і подальша турбота
  8. Збір врожаю

Освоїти вирощування огірків на підвіконні зможе кожен бажаючий, якщо, звичайно є величезне бажання. При цьому слід пам'ятати, що в зимовий час відчувається суттєвий брак світла. Тому, дуже важливо знати, як виростити огірки на підвіконні в квартирі взимку, щоб все ж подати їх до столу. По-перше, слід організувати для огірків додаткове підсвічування лампами денного світла.

Коли садити огірки на підвіконні в квартирі взимку, залежить від того, коли хочеться отримати урожай. Якщо є бажання подати свіжі огірки до святкового новорічного столу, то посадити їх бажано на початку листопада місяця.

Вирощування огірків взимку в домашніх умовах на підвіконні потребує створення певних температурних умов і освітлення. Якщо додаткового підсвічування немає, то раніше лютого місяця висаджувати огірки не бажано. При цьому температура навколишнього середовища в денний час повинна відповідати + 20-22 ° С і в нічний час не нижче + 18 ° С. Переважно, щоб огірки вирощувалися нема на північному вікні, так як на ньому буде темнувато для огірків навіть при досвічування. При цьому не слід забувати, що огірки на підвіконні не допускають холоду і протягів.

Щоб виростити огірки на підвіконні взимку, для початківців важливо знати, що традиційні сорти, які висаджуються на присадибній ділянці, тут не підійдуть. Як правило, підбираються сорти огірків для вирощування на підвіконні взимку спеціальні, які могли бути схильними до самозапилення. Але з огляду на той факт, що обсяги посадки не великі, то можна зайнятися запиленням і самостійно. Природно, що краще і якісніше бджіл цього ніхто не зможе зробити.

Дивіться також: " Добрива для розсади томатів і перцю в домашніх умовах «.

сорти

Сорт «Щедрик» - скоростиглий гібрид (45 днів). Плоди розміщуються букетами по 5-8 шт. Темно-зелені плоди, мають довжину близько 12 см. На кожному окремому кущі може вирости до 20-ти огірків.

«Хуторок» - суперскороспелий сорт (до 30-ти днів). Бджолозапильний гібрид, на якому розташовані, в основному, жіночі суцвіття. Чи не великі огірки (до 10 см) з чорними шипами. При бажанні його не проблема опиліть вручну. Для цього доведеться зірвати чоловічу квітку (пустоцвіт) і обережно товкачем слід торкнутися жіночого квітки (тичинки). Жіночі квітки, як правило, завжди з зав'язі. Як варіант, можна взяти маленьку м'яку пензлик і перенести пилок на жіночі квітки.

«Хрустик» - самозапилюватися, скоростиглий (до 50-ти днів), гібрид. Плоди розташовуються букетом по 7 штук. Досить врожайний сорт. Якщо правильно доглядати, то кожна рослина може дати до 40 плодів. Сорт сильнорослий, тому його краще пускати в вигляді ліани уздовж вікна.

Ці сорти годяться для висадки їх у відкритий грунт. Зустрічається ще ряд сортів, які можна виростити в квартирі.

Зустрічається ще ряд сортів, які можна виростити в квартирі

терміни посіву

Якщо вирощуються огірки в квартирі, то особливих термінів посадки не існує. В даному випадку потрібно садити так, щоб в заплановані терміни можна було збирати урожай. Не великий, але це приємно, особливо тоді, коли всі овочі вже відійшли.

Крім цього, потрібно звернути увагу на той факт, що з листопада по лютий місяць, найменшу кількість ясних, сонячних днів, та й дні досить короткі.

Підготовка землі і тари

Огірки краще розсипчасту, але родючий грунт. При вирощуванні в таких умовах, для однієї рослини необхідно заготовити до 5-ти кг ґрунту. Інакше вони не зможуть повноцінно розвиватися, тим більше, зацвісти і дати плоди.

Але не варто все ускладнювати, досить з'єднати в однакових пропорціях:

  • землю з городу;
  • лісову землю;
  • перегній;
  • пісок;
  • золу;
  • торішні тирсу.

Підготовлений субстрат піддається термічній обробці. Практично всі жучки і черв'ячки знаходяться в землі, що може негативно позначитися на зростанні рослини.

У посадковий ящик, розмірами 60-70 см в довжину можна висадити 5-6 рослин. В ящику слід організувати дренаж, щоб зайва волога могла вільно залишати ємність. За добу до посадки, землю в ящику слід рясно полити.

Підготовка насіння і посів

Після закінчення 2-3 днів насіння огірків вже можуть дати сходи, а так як їх потрібно трохи, то зерна можна проростити заздалегідь, причому то кількість, яка необхідна. Зерна можна знезаразити в розчині марганцівки.

Посів насіння огірків можна здійснити безпосередньо в ящик. Для цього робляться поглиблення, завбільшки до 1,5 см вглиб, після чого в них поміщають зерна і засипають зверху грунтом. Потім ємність накривається плівкою і ставиться в тепле (+ 25 ° С) приміщення. Після проростання сходів плівка знімається, і молоді паростки переміщаються на підвіконня, в світле місце з температурою + 20 ° С.

пересадка розсади

Найкраще, якщо відразу визначитися з тим, які огірки можна вирощувати на підвіконні взимку, щоб не займатися розсадою, оскільки такий підхід позбавлений будь-якого сенсу. Але якщо вирішено спочатку виростити розсаду, а потім займатися дорослими вже рослинами, то потрібно пам'ятати, що при появі у розсади 3-4 листочка, вона потребує пересадки. Краще зробити це акуратно, щоб не пошкодити молоді паростки огірків.

Управління зростанням огірків

Це дуже важливий момент, оскільки від нього буде залежати, наскільки повноцінним виросте кущ. Як тільки з'явиться п'ятий листок, необхідно зупинити зростання стеблинки методом прищипування. Це спровокує зростання бічних пагонів, що і потрібно. Таким чином, формуються батоги (2-3 шт.), Які згодом так само прищипують, після появи 10-го листочка. З пазух листя цих батогів почнуть рости нові батоги. Таким чином формуються кущі. При цьому не слід забувати, що землі не так вже й багато і можна перевантажити рослина, після чого врожаю можна і не побачити.

Все батоги розташовуються таким способом, щоб вони отримували максимум світла. При цьому, слід бути досить обережним, щоб не пошкодити листя, оскільки від них залежить правильне харчування огірків.

Вибір місця і подальша турбота

Без цих заходів врожаю не видати. Можна використовувати будь-який органічне добриво, наприклад, настояти шкірку бананів (1:10) і поливати цим настоєм огірки. Поливаються вони теплою водою, при цьому, полив повинен бути оптимальним. Незважаючи на те, що огірки люблять вологу, вони можуть не перенести занадто часті поливи.

Огірки повинні рости в теплому і світлому місці. Для зимового періоду - це південний підвіконня. Збільшити приплив освітлення можна, якщо скористатися відбивними пристосуваннями, такими як фольга, дзеркало і ін.

Огірки теплолюбні і вологолюбні овочі. Вони прекрасно відгукуються на підвищену вологість. Збільшити її можна, якщо встановити поруч відро з водою або частенько обприскувати, а також накривати плівкою.

Як тільки з'явилися перші зелені огірочки, рослина підгодовується після закінчення 7-10 днів. Добрива можуть бути таким же, але їх кількість збільшується в 2 рази. При належній турботі, з будь-якого куща можна зірвати від 10-ти до 30-ти ароматних огірків.

Дивіться також: " Як виростити помідори черрі на підвіконні »

Збір врожаю

Це найприємніший момент у житті кожної городника. Огірки слід знімати кожен день, якщо вони досягли своїх розмірів. Не можна допускати, щоб вони переростали, так як це зможе послабити кущ.

Важко навіть припустити, які емоції і яка кількість їх зможе виникнути у людей, які прийняв рішення посадити огірки в квартирі на підвіконні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама