Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати буряк листову?

  1. Октябрина Ганичкина. Город на підвіконні. Листова буряк (мангольд), петрушка і селера.

Буряк листова варто в переліку суперранніх зеленних культур на одному з перших місць і в повній мірі здатна за своїми якостями замінити шпинат а також ранню білокачанну капусту

Буряк листова варто в переліку суперранніх зеленних культур на одному з перших місць і в повній мірі здатна за своїми якостями замінити шпинат а також ранню білокачанну капусту. До того ж, продукцію віддає протягом усього літа, а не одноразово, і збирати черешки і м'ясисті листя можливо протягом цілого року, варіюючи терміни посіву, вигонку і т. Д. Чи бажаєте отримати надранню зелень? Покиньте коріння зимувати в землі, прикривши їх мульчею.

Не дивлячись на те, що згодна: для північних регіонів таку пораду навряд чи підійде. А в тому місці, де зими м'якше, коріння чудово перезимують і, розкриті рано-рано навесні, дадуть свіжу зелень ще перед тим, як зійдуть насіння від весняних посівів.

Посіявши рослина в останніх числах Июля - в серпні, забезпечите собі вітаміни на осінь і зиму. Крім цього, викопані восени коріння можливо помістити в теплицю і вони будуть давати вам листя.

Є одне серйозне застереження: не поспішайте висівати насіння занадто рано навесні - вони підуть в стрілку, так відреагувавши на весняні заморозки. Одночасно з цим відростають листя перезимували буряка морозів не бояться, а стрелковаться на другий рік їй і без того належить, "виховавши" насіння для продовження роду. Не складайте насіння від перволітків - вони неповноцінні.

А для тих рослин, якісь ви вирішите залишити на насіння (перезимували), постарайтеся створити необхідні умови - просторову ізоляцію, оскільки буряк листовий перекрестноопиляющееся.

Вам же не потрібні гібриди неясно з чим? Значить, в радіусі хоча б 2 км не повинно бути ніяких квітучих різновидів буряка (досконало, само собою зрозуміло, ще більше). Якщо не впевнені, краще накрийте насінники марлевими чохлами (вам необхідно два-три насіннєвих рослини), а в стадії молочно-воскової стиглості взагалі зріжте рослини повністю, досушити під навісом і обмолот.

Припустимо, у вас є отіндівідуальние коріння, а зима очікується жорстка, викопайте їх до морозів і, обрізавши все листя на 2-3 см вище шийки, закладіть на зберігання в підвал, пересипавши піском. Частина коренів маєте можливість пустити на зимовий споживання - на вигонку зелені в теплицях, парниках, крім того в приміщенні. оптимальніше брати коріння від рослин, посіяних в другій половині літа.

Викопавши коріння в жовтні і давши їм негромадную перепочинок, маєте можливість їх висадити вже в листопаді - грудні.

У разі якщо в приміщенні, то встановіть на підвіконні поліетиленове відро або великий горщик (коріння можливо і легко підрізати, якщо не поміщаються), на дно насипте мало землі з піском, покладіть коріння добре один до одного нирками вгору. Землею засипте все порожнечі і насипте її доверху на кореневі шийки, прикривши їх. Горщики доведеться відразу ж полити гарячою водою, підсипати при необхідності землі, а після цього поливати хоча б раз на тиждень, а то і частіше.

На початку вигонки температура бажана 10-12 градусів, а як здадуться перші листя, додайте тепла до 18 градусів. Листя зможете зрізати всю зиму вибірково, у міру необхідності.

Що робити, якщо і на насіння покинули пару-трійку коренів, і для вигонки вистачило, а коріння ще є і зимують в підвалі в піску? Висаджувати навесні рано-рано, накривши, діляночку плівкою, і купувати ранню зелень! А коли мине загроза поворотних заморозків, посійте насіння, причому сухі.

Замочувати необхідно насіння лише за умов літньої сівби.

Сіють буряки листову подібно буряку столового на таких же за умовою ділянках. Ця рослина вимогливо до землі, особливо до наявності в ній калію і азоту, і соковиту зелень можна взяти тільки на багатій поживними речовинами землі. На важких і бідних землях просто не вдасться отримати хорошу зелень: черешки і листя будуть твердими, несочнимі. Любить буряк листовий і регулярне зволоження.

Сіяти оптимальніше широкорядним методом: 50 × 25 см - для листових сортів і 60 × 30 - для черешкових. Глибина загортання насіння - 2-3 см.

Буряк листова не рідкість двох видів: листова і черешковая. У першого виду більше чудова розетка листя, у другого - товсті і м'ясисті черешки. Серед сортів черешкова буряка є чисто декоративні, з дивовижною форми сім днів.

А листя у даній буряка бувають різного забарвлення і форми: від зеленого і жовтого до червоного і фіолетового.

Сходи в обов'язковому порядку потрібно проріджувати (як і сходи кожен буряка) два рази, після цього підгодовувати мінеральними добривами (за умови, що органіка була внесена до того), рихлити, поливати не рідше одного разу в 10 днів. А в той час, коли здасться по 5-6 розвинених листків на рослинах, маєте можливість вже затівати насолоджуватися урожаєм: це станеться в залежності від сорту на 50-70-й добі після закінчення сходів.

Зрізати листя необхідно вибірково, не залишати частини черешків на рослині щоб не було захворювання гниллю. У буряка листової є щось спільне з огірками: чим більше збираєш, тим більше з'являється і стрімкіше зростає.

Черешкові сорту, в більшості випадків, зрізають повністю, а корінь поливають і чекають нового врожаю.

Зрізані листя можливо зберегти при вологості 2 і температурі градуса не менше 95%. Звичайно ж, це особливі сховища і вам вони навряд чи необхідні: так як для сім'ї досить півтора десятка кущів буряка листової, щоб систематично зрізати листя і мати їх незмінно свіжими, лише- лише з грядки. На зиму можливо листя законсервувати або засолити разом з іншими овочами (особливо прекрасно з капустою).

Черешки, зв'язавши в пучки, маєте можливість заморозити в морозилці простого холодильника.

Зі свіжого листя готують салати, супи (серед них і літні холодні), їх можливо гасити, смажити, як цвітну капусту, в сухариках, готувати бутербродні пасти з сиром або маслом. Крім цього, що зелень цієї рослини має безліч корисних речовин і'есть корисним дієтичним продуктом, вона дуже корисна для поліпшення роботи хворих печінки і нирок, серцево-судинної системи, для збільшення імунітету. А раптом вас турбує раннє облисіння чоловіка, приготуйте для його волосся пюре з коріння буряка, пропустивши їх через м'ясорубку або міксер, - нехай намажет їм голову.

Октябрина Ганичкина. Город на підвіконні. Листова буряк (мангольд), петрушка і селера.

Мангольд або листовий буряк - корисні властивості


Цікаві замітки:

Підібрані по важім запитам, релевантні статті:

  • Петрушка листова - вирощуємо зелень будинку

    Петрушка листова надає їжі приємний запах, смак і збагачує її вітамінами. І вирощування даної культури не утруднить крім того початківців городників ....

  • Опис листової капусти

    Для чого потрібна листова капуста, в разі якщо в повній мірі дос таточно різновидів білокачанної ?! Лише місце займати на ділянці? Чи правда, що є така ...

  • Вирощуємо флокси: вирощування з насіння, посадка навесні + догляд

    Вид: сінюхових Період цвітіння: травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень Висота: 10-150см Колір: білий, рожевий, червоний, блакитний, малиновий, фіолетовий ...

  • Буряк мангольд - користь і краса

    Слава до даної овочевої культури прийшла пізно, не звертаючи уваги на те що вона була відома ще в Греції і Римі. Мангольд весь цей час нібито був на ...

  • Види салату листового - особливості та опис вирощування

    Салат листовий з родини айстрових - однорічна рослина. Являє собою маленькі качани з сторінками різної всіляких відтінків і форми ...

  • Щавель - вирощуємо вдома

    Шавель - рослина багаторічна. На одному місці може рости 3-4 роки, а то і більше. Корінь потрапляє глибоко в землю. Листя зібрані в прикореневу ...

Чи бажаєте отримати надранню зелень?
Вам же не потрібні гібриди неясно з чим?
Що робити, якщо і на насіння покинули пару-трійку коренів, і для вигонки вистачило, а коріння ще є і зимують в підвалі в піску?
Лише місце займати на ділянці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама