Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати догляд підгодовувати освітлення види бегоній змісту в домашніх умовах бегонія елатіор

  1. Begonia elatior принади і складності вирощування
  2. Особливості та складності вирощування бегонії елатіор в домашніх умовах
  3. Бегонія елатіор догляд в домашніх умовах
  4. Бегонія елатіор розмноження
  5. Освітлення і грунт необхідні для бегонії елатіор
  6. цвітіння
  7. Правильний полив бегонії елатіор
  8. підживлення

бегонія   - найяскравіший і дуже красивий представник різноманітного сімейства бегонієвих, воно є найулюбленішим рослиною серед любителів квітів і налічує величезну кількість багаторічних і однорічних видів, напівчагарників і чагарників бегонія - найяскравіший і дуже красивий представник різноманітного сімейства бегонієвих, воно є найулюбленішим рослиною серед любителів квітів і налічує величезну кількість багаторічних і однорічних видів, напівчагарників і чагарників. Перший описав цю рослину ботанік, який народився у Франції Шарль Плюм'є, він входив до складу ботанічної експедиції, яку організував Мішель Бегон на Антильські острови в далекому XVI столітті. Саме на честь Мішеля Бегона французького інтенданта бегонія отримала свою назву.

Begonia elatior принади і складності вирощування

Рослина має попит в народній медицині, воно має знеболюючі та протизапальні властивості.

Найпоширеніші види:

  • Бульбові сорт - має прості й махрові пелюстки суцвіть різноманітного кольору від білого до яскраво-червоного і апельсинового кольору. Пелюстки зазвичай поєднують в собі два або кілька кольорів або обрамлятися облямівкою зовсім іншого кольору. Розміри квіток приблизно від 4 до 20 сантиметрів, а за формою дуже схожі на суцвіття троянди, півонії або гвоздик.
  • Вічноквітучий сорт - найпопулярніший екземпляр, відноситься до кущистим рослинам. Цей сорт вирощують як в саду, так і ростять будинку в кімнатних умовах на підвіконнях і підставках. Будинки цей сорт бегонії зазвичай цвіте круглий рік, маючи глянцеві листочки червоного або зеленого кольору, ніж радує своїх господарів. Ця домашня спокусниця розпускає маленькі квіточки дуже яскравих відтінків.
  • Королівський сорт - це листяний екземпляр, який має явні відміну у вигляді листя різнобарвною забарвлення і за формою дуже нагадують серце і виростають довжиною до 25 сантиметрів. Коричневі, червоні і зелені, кольору листя королівського сорту дивують і захоплюють одночасно.
  • Ампельний вид бульбової бегонії - цей вид дуже схожий на плющ, він усіяний дрібненькими квіточками які мають жовті, рубінові, білі та оранжеві відтінки. Звисають гірлянди-гілки дарують садівникам-любителям справжню насолоду протягом усього вегетативного періоду. Дуже складне розмноження.
  • Елатіор - це гібрид клубніевий бегонії, який можна вирощувати тільки вдома. Зацвітати цей вид починає тільки восени. Пелюстки квіток відрізняються різноманітністю відтінків. Має глянцеві, блискучі зелене листя овальної форми.

Ми зупинимося саме на останньому виді елатіор і розповімо докладно. Якщо ви робили таку приємну покупку в магазині, ви обов'язково повинні знати, як за нею доглядати. Як і чому квіти можуть загинути.

Особливості та складності вирощування бегонії елатіор в домашніх умовах

Бегонію вирощують вдома, так як вона любить простір воліють вирощувати без сусідства з іншими квітами, на не любить дотиків руками і листами інших квітів - вона така недоторка!

Догляд за елатіор.

  • Для бегонії потрібно приміщення з великою вологістю повітря.
  • Поливати рослину краще водою, яка відстояла, але такою кількістю, щоб волога ненадовго затримувалася в дренажі, вода повинна бути тепла.
  • Грунт необхідно часто рихлити, а сама рослина підгодовувати збалансованим добривом.
  • Пересаджувати рекомендується один раз в рік, щоб виконувати всі необхідні правила і дотримуватися нюансам пересадки.

Бегонія елатіор догляд в домашніх умовах

Бегонії, які вирощують в домашніх умовах, звичайно розділяють на дві підгрупи - листяних і квітучих сортів рослин.

  • Листування сорти відрізняються дивовижною формою і незвичайною забарвленням листя.
  • Квітучі рослини діляться на категорії: бульбові, вічнозелені і кущисті екземпляри.

Бегонія елатіор розмноження

Розмноження з насіння бегонії елатіор краще проводити до кінця року, а якщо бути точним, в грудні Розмноження з насіння бегонії елатіор краще проводити до кінця року, а якщо бути точним, в грудні. Насіння дуже ніжні і чутливі, тому при їх висадці в грунт не застосовуйте будь-які субстрати. Через п'ятнадцять днів висаджені в грунт насіння вже дадуть сходи. Під час росту і дорослішання пагони рослини потрібно пікірувати і потроху привчати до сонячного світла виставляючи горщики ненадовго на ранкове сонечко. Чи не пересаджують рослину коли воно почало цвісти.

Бегонію, вирощену будинку, легко можна розмножити живцями стебел або листків. Для цього потрібно підібрати здоровий, міцний екземпляр рослини, розміром від 12 сантиметрів і посадити його у вологий грунт з піску або торфу. Для більшого вкорінення проростання можна використовувати фітогормони . Якщо ви самі будете робити розмноження рослин вам не потрібно буде закуповувати нові екземпляри.

Освітлення і грунт необхідні для бегонії елатіор

Вибір грунту - це дуже серйозно, так як вона має мочкувате коріння з великою кількістю маленьких і дуже вразливих корінців. Що робити щоб їх зберегти.

При виборі грунту потрібно врахувати:

  • Низький рівень кислотності.
  • Пухнастість і рихлість грунту.
  • Купити правильні горщики в магазині.

Досконалим поєднанням для досягнення необхідної консистенції грунту буде змішання в пропорціях 1: 2 - піску і торфу з додаванням листової землі або гноєм при бажанні можна зробити покупку в магазині.

Для посадки горщик необхідно наповнити три чверті листової землею, до повного досипати сумішшю піску і торфу. Якщо з'являється необхідність пересаджувати, наприклад, в горщику мало місця, то для цього є певні правила:

Рослина потрібно акуратно витягнути з горщика і очистити корінь від всієї старої землі, якщо є бутони дочекатися щоб воно перестало цвісти. На час кореневу систему необхідно помістити в слабкий розчин марганцівки. Очистити кореневу систему від всіх гнилих і запліснявілих відростків.

У більший, новий горщик всипати потрібний склад грунту на три четвертих до верху, не більше, і висадити молодий пагін У більший, новий горщик всипати потрібний склад грунту на три четвертих до верху, не більше, і висадити молодий пагін. Коли кореневище стане міцним і трохи підросте, додати землі до верху. Пересаджене рослина вимагає регулярний, що не рясний і частий полив, а також укриття від впливу прямих сонячних променів.

Найблаготворнішу освітлення для рослини - це денне світло з розсіяними променями. Рекомендується розташовувати рослину на вікнах, які виходять на схід чи захід щоб не обпікало денне сонце. Потрібно щоб освітлення виключало пряме попадання сонячних променів. Звичайно, краще для рослини півтінь, але а взимку для гарного росту і розвитку рослини необхідно додаткове електричне освітлення.

Необхідно знати, що бегонія негативно реагує на різку зміну яскравості освітлення - на листочках можуть вийти опіки або молода рослина може загинути.

цвітіння

На підвіконнях в теплий будинок бегонія цвіте з хорошою яскравістю і інтенсивністю. За умови, якщо рослина забезпечило необхідним і правильним доглядом. Тоді цей екземпляр буде довго радувати свого господаря прекрасним кольором з ранньої весни і до самих перших заморозків.

Продовжити на більш довгий час цвітіння можна якщо в початковому періоді розвитку рослини видалити всі квіточки жіночого роду.

Квітки за формою мають велику схожість з квітами інших видів - трояндами, нарцисами,   гвоздиками   і багатьма іншими Квітки за формою мають велику схожість з квітами інших видів - трояндами, нарцисами, гвоздиками і багатьма іншими. Барвисті пелюстки вчасно цвітіння можуть зробити красивим будь-який будинок, приміщення і підвищити настрій всім домочадцям.

Для того щоб вона зацвіла, їй необхідно змінити деякі умови, в яких містилося рослина і пересадити квітку в новий горщик і замінити грунт, так як в ньому можуть залишитися залишки загнили корінців. Ще відсутність або убоге цвітіння говорить про те, що рослина вже потрібно омолоджувати.

Правильний полив бегонії елатіор

Два дуже важливих фактора, які необхідно враховувати при поливі:

  • Достатня вологість грунту.
  • Відсутність застояної води в горщиках з рослиною.
  • У літній період бегонію необхідно зрошувати рясно, але щоб зайва вода повністю витекла з дренажного отвору, а потім стёкшую рідина необхідно вилити.
  • Краще буде своєї улюблениці виробити певний режим для поливу і поливати її в один і той же час доби. Влітку потрібно поливати хоча б два раз на тиждень, а при жаркій погоді, то поливати рослину необхідно коли висихання грунт в горщику.
  • Восени періодичність поливу стає набагато рідше, а з настанням холодів, бегонія впадає в режимі спокою і полив необхідно мінімізувати і введення можна додати вітаміни.
  • Навесні, коли настає тепло, бегонію потрібно вивести з спокійного стану збільшуючи частоту поливу і кількість води.
  • Полив потрібно проводити теплою водою, відстояною і навіть можна кип'яченою.
  • Листя і стовбур сильно сприйнятливі, лити воду на грунт потрібно ніжно.

підживлення

При появі перших бутонів на молодому рослині, можна починати підгодовувати бегонію. Для кімнатних квітучих бегоній підходящої підгодівлею буде рідке комплексне добриво. Додавати добриво необхідно в воду при поливі один раз в десять днів.

Отцвёвшее рослина не підгодовується так як воно впадає в стадію спокою Отцвёвшее рослина не підгодовується так як воно впадає в стадію спокою. Взимку період спокою, рослину підгодовувати, взагалі, не можна.

Неправильний догляд, помилки утримання і вирощування веде до того, що красива, улюблена спокусниця захворює. Скидає листочки і бутончики і є така ймовірність, що рослина загине.

Необхідно уважно ставитися до бегонії:

  • Якщо листочки рослини стали корічневеть і опадати, це означає що вашій вихованці не вистачає вологи в горщику і в повітрі.
  • Якщо листочки зблідли - це значить, не вистачає вашій рослині світла. Зайва волога і маленька температура можуть вплинути на появу і розмноження грибка на рослинах, він вражає листочки і молоді пагони бегонії. При такому захворюванні необхідно негайно обробляти листя фунгіцидами.

Сухе повітря і різкі перепади температур на підвищення або пониження - сприяють появі на бегонії борошнистої роси. Це захворювання у вигляді білих крапочок яке губить рослина. Для лікування хворої бегонії беруть колоїдну сірку і обробляють, при цьому відокремлюють від решти здорових рослин.

Найнебезпечнішими шкідниками для бегонії є організми, такі як кліщ і тля . Вони зазвичай розташовані на тильній стороні листочка бегонії і висмоктують з нього всю вологу. Боротися з кліщами можна за допомогою обприскування розчином суміші тютюну і мила. Тлю можна знищити за допомогою спеціальних хімічних препаратів, такі як, піретрум.

Оберігайте свою красуню і створюйте їй правильний догляд і тоді рослина віддячить вам своєю дивовижною красою і радісним настроєм і своїм цвітінням. Будуть прекрасно очищати повітря від хімікатів, пилу, токсинів - бегонія обов'язково зробить ваш будинок чистим і безпечним. Ви як любитель-квітникар обов'язково це оціните.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама