Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зберігати цибулю в домашніх умовах: способи сортування та зберігання - 2018

  1. Як зберігати цибулю: підготовка
  2. Як зберігати цибулю взимку в домашніх умовах: оптимальні умови
  3. Як зберігати ріпчасту цибулю вдома?
  4. Як зберігати цибулю-порей в домашніх умовах?

Але виростити цибулю на своєму городі - це лише половина справи, його ще потрібно правильно зберегти. ХОЧУ.ua розповідає, як правильно зберігати цибулю, щоб він пролежав як мінімум до зими. До речі, необхідно розбиратися, як правильно вибрати цибулю для різних страв .

3 5 1

Як зберігати цибулю: підготовка

Перед тим, як вибрати спосіб зберігання, викопані цибулини потрібно гарненько просушити, щоб уберегти від гниття. Ріпчасту цибулю рекомендується сушити при температурі 25-30 градусів, краще в сонячну погоду. Урожай розкладають в один шар на відкритому повітрі, можна також залишити цибулю на грядці, час від часу їх перевертаючи. Між іншим, сирої цибуля поліпшує пам'ять .

Якщо погода не дозволяє просушити овоч на вулиці, перенесіть цибулини в добре провітрюване місце з дахом, щоб він не відволожився. Овочі добре і швидко сохнуть в панцирних сітках, оскільки продуваються з усіх боків і не доводиться постійно перемішувати цибулю. Ще один результативний спосіб висушити цибулю - зв'язати їх невеликими пучками, підвищити на вулиці або в провітрюваному приміщенні. Стукати цибулинами, щоб струсити землю, не можна, інакше цибулини загинє. А при покупці цибулі, існують способи які допоможуть вибрати якісний і смачний лук .

Після тотальної сушки цибулю з кожного боку підрізають корінці і пір'я. Перед тим, як прибрати цибулю на зберігання, ретельно його розсортуйте, в іншому випадку, навіть одна зіпсована цибулина може зіпсувати весь урожай. Для тривалого зберігання вибирайте цибулини великого і середнього розміру. Огляньте цибулю з усіх боків - на ньому не повинно бути вм'ятин, подряпин, гнилі та інших пошкоджень. Недозрілий, дрібний і перезрілі цибуля не довго збережеться, тому його не має сенс зберігати - краще в першу чергу саме його вжити. А Юлія Висоцька радить використовувати старий цибулю для виготовлення цибулевого мармеладу .

Як зберігати цибулю взимку в домашніх умовах: оптимальні умови

Температуру і вологість зберігання цибулі рекомендується підтримувати в межах від 0 до 3 градусів і вологістю не вище 85% (в льохах) і при температурі до 22 градусів і вологістю від 50 до 70%. Лук порей на зиму добре зберігається при температурі від -1 до +2 градусів і вологістю близько 80%. Якщо умови не будуть дотримані, цибулини загинє, проростаючи або заразиться хворобами, після чого їх все одно не можна буде їсти. Обов'язкова умова для доброму стані лука - якісна вентиляція. Вона може бути природною або примусовою, головне, щоб приплив і відтік повітря був забезпечений.

Як зберігати ріпчасту цибулю вдома?

Зберігати овоч можна в житлових кімнатах, на кухні або на теплому застеленому балконі, уклавши урожай в повітропроникну ємність: дерев'яні контейнери, картонні ящики, плетені кошики, овочеві сітки, тканинні мішки, капронові панчохи і т.п. Ящики і коробки не повинні бути занадто високими (висота не повинна перевищувати 30 см), якщо вони повністю запечатані, не забудьте про вентиляційні отвори. Мішки теж не повинні бути занадто великі. Упакувавши цибулю, можете розмістити тару під ліжком, за диван, в шафу на кухні, в комору або на лоджію. І, варто, безумовно, спробувати приготувати цибульний суп від Бріджит Джонс .

Одним з популярних способів зберігання цибулі в домашніх умовах вважається його сушка. Спочатку овоч очищають від лушпиння, потім - нарізають середніми по товщині кільцями і розбирають їх на окремі, виклавши в сито. Сушити цибулю рекомендується в духовці при температурі 50-60 градусів близько 3-4 годин. Сушений лук зберігається в щільно закривається банку. А цибуля, до речі, дозволений до вживання в гіпоалергенної дієті.

А   цибуля, до речі, дозволений до вживання в гіпоалергенної дієті

Зіпсовані і невеликі цибулини, якщо ви не впевнені, що з'їсте їх, можна засолити. Для цього, овоч чистять, ретельно промивають, укладають в тару, засипають перцем, сіллю, додають лавровий лист за смаком, готують 10% -ий розсіл, заливають овоч і ставлять гніт. Час засолювання лука - близько тижня, після чого його розкладають по скляних банках і зберігають в льосі або холодильнику. А якщо ви постите, то рецепт хрусткого пісного лука урізноманітнює ваш стіл.

Для того, щоб зберегти ріпчаста цибуля в погребі, з нього рекомендується сплести вінки або коси. Для цього потрібно, щоб пір'я залишилися досить довгими і легко перепліталися. Сплетені між собою овочі підвішують до стелі. Також, цибулю можна зберігати в капронових панчохах, які також можна прикріпити до перекладині під стелею. Багатьох, нарівні з питанням про зберігання цибулі, хвилює питання, про способах зберігання часнику .

Багатьох, нарівні з питанням про зберігання цибулі, хвилює питання, про   способах зберігання часнику

Як зберігати цибулю-порей в домашніх умовах?

Перед тим, як вибрати оптимальний спосіб зберігання цибулі-порею, важливо не видаляти коріння повністю. Якщо овоч як слід утеплити, він зможе пережити навіть мінусову температуру на балконі. Крім того, цибуля-порей можна зберігати в погребі чи підвальному приміщенні, в ящику з чистим і злегка вологим піском, який рекомендується прожарити перед укладанням в короб для дезінфекції. Лук ставлять в пісок вертикально, трохи нахиливши і присипавши. Таким чином ви створюєте штучну грядку, з якої можна «зривати» овоч при необхідності. З цибулі, до речі, можна приготувати чудовий цибульний конфітюр до м'яса .

Лук-порей добре зберігається в холодильнику. Тільки, доведеться спочатку видалити у рослини коріння і обрізати бадилля. Тільки в холодильнику овоч збережеться недовго (до 4 тижнів), тому, щоб продовжити його термін придатності, краще використовувати для зберігання морозилку. Вона не тільки збереже всі корисні властивості порею, але і продовжить збереження до 1 року. Найкраще перед заморожуванням нарізати цибулю кільцями і помістити його в контейнер. Щоб не розморожувати, а потім знову заморожувати продукт, краще розділити його на невеликі порції.

Хорошим способом збереження лука вважається його сушка. Сушити порей можна в духовці, мікрохвильовій печі, спеціальному пристрої або на відкритому повітрі, не забуваючи час від часу його перевертати. У сушеному вигляді цибулю-порей може зберігатися стільки ж, скільки і в замороженому - близько року. З цибулі-порею можна приготувати прекрасне блюдо голубці з капусти та цибулі-порею з рисом .

Автор: Світлана Мисник

Як зберігати цибулю-порей в домашніх умовах?
Як зберігати ріпчасту цибулю вдома?
Як зберігати цибулю-порей в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама