Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ялтинська цибуля салатний

  1. Ялтинська цибуля салатний - вирощування і догляд

Ялтинська цибуля салатний - вирощування і догляд. Ялтинська цибуля салатний - вирощування і догляд Ялтинська цибуля - це один з найсолодших і смачних сортів ріпчастої цибулі. Його назва пов'язана з місцем походження. Цибулини здавна вирощувалися в околицях Ялти і користувалися популярністю, попитом на ринках міста. Ялтинська цибуля за ціною набагато дорожче, ніж звичний червоний ріпчаста цибуля. Однак, не дивлячись на це, нестачі в покупцях немає. Велика, плоска цибулина вирощується на півдні, а й у середній смузі Росії його також можна вирощувати. Як виростити ялтинська цибуля?

Ялтинська цибуля салатний - вирощування і догляд

Опис ялтинського лука. Плоска, досить велика цибулина має тонкі, сухі лусочки. Їх всього 1-2. Цибулина покрита ними дуже слабо. Колір лусочок - фіолетові з рожевим відтінком. Соковиті луски товсті від 4-10 мм, ніжні, пухкі, білі і дуже смачні. За це його і люблять. Середня маса цибулини 120-140 гр, буває цибулина досягає маси 700 гр.

Вирощування ялтинського лука. Відразу скажемо, що це не так просто виростити ялтинська цибуля. Навіть в Криму його вирощують через розсаду. Саме таким чином він розкриється в істинному смаку і можливостями. Розсаду отримують в теплиці, парнику або утепленій грядці. Насіння цибулі попередньо замочують і злегка пророщують перед посадкою. Це прискорить процес. На початку березня підготовлений матеріал висаджують в теплиці, в кінці березня в утеплені грядки.

Схема посадки: 4-6 см відстань між рядами.

Розсада вирощується в перебігу 2 місяців. У цей період цибулю поливають, підживлюють. За тиждень до посадки в грунт розсаду загартовують. Рослина має звикнути до повітря і світла. Готова розсада повинна мати не менше 3 справжніх листків, діаметр помилкового стебла 4-6 мм. Перед посадкою розсаду рясно поливають, коріння підрізають, залишаючи приблизно 3 см завдовжки. Висаджувати розсаду краще всього в похмуру погоду або в другій половині дня рядами в 25 см і 10 см в ряду. Глибина посадки така ж, на якій рослина була в теплиці.

Підживлення ялтинського лука. Добривами підгодовують в період розсади. Для цього розбавляють гнойову рідину або мінеральні добрива і поливають рослини. Після висадки розсади в грунт рослина поливають кожні 10 днів по борознах з дрібної лійки, щоб вода не стікала з гряди. Останній полив в кінці липня. Підживлення гноївкою або мінеральними добривами 2 раз в період зростання в грунті: через тиждень після посадки і на початку формування цибулин.

Грунт необхідно підтримувати в пухкому вигляді і без бур'янів.

Прибирання ялтинського лука. В кінці серпня або на початку вересня починається збирання цибулі. Листя повинні вже лежати в цей період. Якщо цього не відбулося, то візьміть вила і підірвіть кореневу систему у цибулин. Під час збирання цибулі будьте обережні, остерігайтеся механічного пошкодження цибулини. Дайте просохнути кілька днів і потім зв'яжіть в коси, пучки. Зберігають в підвішеному стані в сухому приміщенні.

Шановні садівники, квітникарі і будівельники. Надсилайте Ваші історії з вирощування овочів, квітів та інших рослин. Ми чекаємо від Вас фотографії разом з вами, сім'єю на тлі посадок. Фотографії будуть розміщені на сайті в рубриці галерея або в тематичній статті.

Підписавшись на новини , Ви будете в курсі появи цікавить вас інформації, а також проводяться акціях .

Група вКонтакте
Група на фейсбук , Сторінка на фейсбук
Канал на youtube

Однокласники http://ok.ru/bestgardens

Лук ріпка. Коли прибирати і як зберігати цибулю ріпку

Батун. Як виростити Батун з насіння

Ялтинська цибуля салатний - вирощування і догляд

Як виростити ялтинська цибуля?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама