Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чарівна шишка, або як виростити ялинку з насіння

Г уляя по лісі або в найближчому міському парку ми з насолодою милуємося витонченими ялинками, напомінаюшімі нам про свято, батьківському домі, вічності Г уляя по лісі або в найближчому міському парку ми з насолодою милуємося витонченими ялинками, напомінаюшімі нам про свято, батьківському домі, вічності. Що заважає нам віддаватися щасливим спогадами в затишні теплі вечори у себе вдома? Візьміть вподобану шишку з собою і виростите з її насіння справжню диво-ялинку в горщику.

Виросте у вас ялинка з насіння, обов'язково виросте! І найголовніше зовсім не в скрупульозному дотриманні всіх рекомендацій, хоча це, безсумнівно, важливо, а в наполегливому прагненні досягти мети, в бажанні порадувати себе і близьких красивим деревцем.

Час збору шишки

Щоб посадити і виростити ялинку з насіння знадобиться ще не розкрилася шишка, яку краще збирати в парку, ніж в лісі. Найсприятливіший час для збору від початку грудня до самої весни. Причому, кращий урожай виходить з шишок, які зібрані після того, як зійшов зимовий сніг. Шишок набирайте багато і від різних ялинок.

підготовка насіння

Перш ніж зайнятися безпосередньо зернятками, висушіть шишку, щоб вона повністю розкрилася. Зробити це можна на звичайній батареї або просто покласти її в сухе тепле місце, поруч з газовою плитою, наприклад.

Насіння для проростання треба попередньо підготувати. Для цього візьміть звичайний контейнер, насипте в нього снігу, складіть туди кілька десятків насіння з шишки і сховайте в морозилку. На місяць, але необов'язково, якщо хочете прискорити процес, досить пару днів. Після морозилки, протримаєте просто в холодильнику і помістіть набряклі насіння на підвіконня в підготовлений грунт для подальшого проростання. Перед посадкою в грунт, зерна можна помочити в слабкому розчині марганцівки.

Радимо почитати: Ялина: опис, класифікація, види> Ялинка в горщику (діжці) на Новий рік>
Ялина: посадка, догляд, розмноження, використання в ландшафтному дизайні>
Ялина: лікувальні властивості і протипоказання> Догляд за хвойними рослинами в саду>
Ялина звичайна (європейська) / Picea abies> Незвичайні новорічні дерева>

перші паростки
Грунт для домашньої ялинки з насіння готуватися заздалегідь. Її можна зробити самому, набрати в лісі або купити готовий грунт для хвойних рослин. Підійде субстрат, який використовується в гідропоніці, наприклад, дріб'язок стружка. Після посадки насіння в грунт, зверху присипте сумішшю грунту з хвойними голками або тирсою.
Накрийте горщик з насінням плівкою, вони дуже потребують вологи і прохолоді. Щоб не пошкодити несподівано з'явилися паростки, спорудити, щось на зразок міні парника. Зробити це можна за допомогою зубочисток, рівномірно розставляючи їх в грунт. Оберігайте саджанці від прямих сонячних променів, не забуваючи при цьому про хороше освітлення. Обприскуйте їх часто, але не допускайте надмірного зволоження грунту.
Коли паростки піднімуться на пару сантиметрів, виберіть найсильніші. Пересадити їх в окремі горщики, зберігаючи всі ті ж умови і створюючи міні теплицю для кожної майбутньої ялинки. Коли вона приживеться на новому місці, робіть перші підгодівлі.
Для кращого проростання молодим ялинка необхідна прохолода, так що не переживайте, і сміливо ставте саджанці на балкон. Якщо ваша домашня ялинка, вирощена з насіння, варто в приміщенні, поставте поруч з нею посуд з водою і позбавте її від теплового випромінювання опалювальних систем.
Першу пересадку розсудливо робити через рік, в холодну пору року, наступну - років через три. Час летить швидко, і через чотири роки ви зможете милуватися справжньою півметрової ялинкою.

Олена Валкер © «Сайт про рослини» www.pro-rasteniya.ru Повернутися в розділ

Якщо вам сподобалася стаття, проголосуйте за неї, будь ласка, за допомогою вашої соціальної мережі - поділіться з друзями ↓

Що заважає нам віддаватися щасливим спогадами в затишні теплі вечори у себе вдома?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама