Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Драцена. Догляд. Вирощування. Пересадка. Драцена домашня. Квітка.

  1. Драцена догляд: основні моменти
  2. Як розмножити драцену?
  3. Лікарняний лист

Замислюючись над тим, яку квітку в горщику подарувати знайомим і близьким, відповідь напрошується сам собою - звичайно ж, драцену! Чому? Вона виглядає красиво і стильно, завдяки чому здатна прикрасити не тільки кімнату, але і респектабельний офіс. Додатково до всього, це одне із самих невибагливих рослин! Далебі, мої домашні драцени стоять в тих місцях, які я хочу прикрасити, і нічим не скаржаться, адже вони нормально реагують на півтінь у віддалених куточках квартири.

Зовні драцена домашня схожа на пальму: на тонкому стеблі розташувалася пишна крона з подовжених листя, але з пальмами наша дама родинних зв'язків не має. Родом вона з тропічних і субтропічних лісів (чим викликана любов до підвищеної вологості повітря), належить до сімейства драценових.

За різними джерелами, це сімейство нараховує близько 150-ти видів, хоча в домашніх умовах ми з вами вирощуємо всього близько десятка (дивіться статтю драцена види ).

Драцена догляд: основні моменти

Квітка драцена добре росте і розвивається в кімнатних умовах при температурі не нижче 12ºС. У літню пору її можна винести на вулицю (але тільки під велике дерево, щоб та залишалася постійно в тіні), свіже повітря благотворно впливає на всі кімнатні квіти.

Кімнатний квітка драцена добре росте біля східного, північно-східного або навіть північного вікна Кімнатний квітка драцена добре росте біля східного, північно-східного або навіть північного вікна. Чому я кажу «біля східного»: її можна ставити не тільки на підвіконня, а й на підставки, шафи та інші вертикальні стійки. Попадання прямих сонячних променів неприпустимо: листя обпікаються, кінчики починають скручуватися. Особливістю її зростання є поступове відмирання нижніх листків і розвиток молодих на маківці. За рахунок опадання нижній частині оголюється і подовжується ствол. Забавно, але недосвідчені квітникарі сприймають це як ознака хвороби рослини.

У книгах пишуть, що полив повинен бути рясним. Не вірте! Не можна постійно заливати драцену домашню, інакше її коренева система просто згниє. Поливайте помірно, після легкого висихання верхнього шару. Влітку - частіше, а взимку - рідше (як і з іншими кімнатними квітами). Застою води в піддоні не допускайте.

Не лінуйтеся обприскувати повітря і листя - це вона любить. Я періодично протираю свою красуню вологою губкою, при цьому спілкуюся з нею і розмовляю. Не бійтеся любити свої растюшкі - на турботу вони завжди відповідають тим же!

Пересадку драцена не любить, тому здійснюйте її якомога рідше, а точніше - один раз в два роки. Горщик купите на 1-2 см більше по діаметру.

Ніколи не саджайте маленьку драцену в занадто великий горщик. Рослина буде дуже погано розвиватися, всі сили підуть на нарощування кореневої системи!

Як розмножити драцену?

Я назву вам три найбільш реальних способу (хоча їх існує трохи більше):

1-й спосіб: Верхівка відрізається разом з частиною стебла і вкорінюється у вологому піску під банкою або в воді;

2-й спосіб: На дорослому рослині акуратно відрізається частина верхівки (недавно випущені листя, саме сама верхівка), яка також вкорінюється. Цей спосіб хороший тим, що драцена піддається своєрідною прищіпки, в результаті якої наростає ще більш густа шевелюра.

3-й спосіб: Розмноження шматочками стебла: стовбур нарізається на живці, які потім вкорінюються.

Кожен з вищевказаних способів ефективний лише в тому випадку, якщо ви зробили все правильно. Хоча можна мрією «розмноження драцени» і зовсім її погубити! Перед тим, як приступати до справи, більш детально ознайомтеся з інформацією і вже потім займайтеся отриманням посадкового матеріалу.

Я, на жаль, свого часу так згубила свою драцену. Здавалося б, все зробила правильно, відрізала верхівку, поставила в воду, а вона не дала корінці. І той стовбур, який залишився в горщику, через деякий час також пропав. А треба ж було обробити зрізи, додати стимулятор коренеутворення, вкорінювати в піску під банкою і так далі ... Шкода, що знань не вистачило!

Ну ось, зростає у нас драцена: і красива, і невибаглива, а проблеми все одно виникають. Пропоную вивчити мій лікарняний лист, може щось, та стане в нагоді?

Лікарняний лист

  1. Кінчики листя жовтіє і сохне. Ймовірно, проблема в сухому повітрі. Обприскати рослину, перевірте, чи не пересохла земля в горщику. Також кінчики можуть сохнути від низької температури змісту або протягів.
  2. Листя стають м'якими і скручуються. Причиною тому стала занадто низька температура. Якщо на вулиці мороз, а драцена стоїть дуже близько до вікна, боюся, може постраждати від холоду.
  3. Нижні листя жовтіє, а потім і зовсім опадають. На жаль, так наша домашня красуня росте: живе за рахунок самопожертви нижніх, старого листя.
  4. На листочках з'являються коричневі плями. Причиною може бути як рясний, так і недостатній полив. Слідкуйте, щоб земля в горщику не висихала повністю, але і не перелийте рослина. При посадці обов'язково зробіть хороший дренаж.
  5. На листках з'являються сухі, світлі плями. Це - ознака сонячного опіку. Терміново переставте горщик подалі від сонця.
  6. Загибель рослини. Рослина може загинути від надмірного поливу взимку або від високої, сухої температури в кімнаті. Якщо ви помітили, що драцена зовсім погано себе почуває і врятувати її не вдасться, спробуйте хоча б отримати від материнського куща якомога більше діток (зріжте і укоренити верхівку, живці стебло)

На цій ноті можна закінчити статтю, сподіваюся, вона була вам корисна!

Рекомендую також прочитати:

Чому?
Як розмножити драцену?
Пропоную вивчити мій лікарняний лист, може щось, та стане в нагоді?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама