Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

фікус Бенджаміна

  1. Декоративний Фікус Бенджаміна: опис і фото
  2. Вирощування і догляд за фікусом Бенджаміна
  3. Формування і обрізка фікуса.
  4. Поширена проблема - це пожовтіння і опадання листя
  5. фікус Бенджаміна
  6. фікус Бенджаміна
  7. Догляд за фікусом Бенджаміна



Всі люблять незвичайні квіти. Щоб бачити у себе на підвіконні часто квітуча рослина слід застосовувати секрети розведення. Секрети розведення великих видів квітів не схожі. У даній збірці редактори мали намір привести деякі з умов, для того щоб не допустити розчарування при вирощуванні конкретного квітки. Екзотична рослина вимагає ретельного підходу. Важливо усвідомити для правильних заходів, до якого виду визначено бажане рослина.

Декоративний Фікус Бенджаміна: опис і фото

ФІКУС Бенджамін (F. benjamina) - декоративно-листяна вічнозелена рослина сімейства тутових. Широко використовується в озелененні приміщень, може чудово прикрасити будь-яку кімнату або офіс, органічно поєднуючись з більшістю стилів.

Найменування даного виду фікуса походить від слова benzoin, що означає бензойна смола, яку виділяє дерево. Відомо, що фікус є деревом-символом Бангкока.

Сімейство Тутова включає близько 1000 різновидів фікусів , З яких більшою популярністю користується фікус Бенджаміна (F. benjamina). Лідер за кількістю сортів з дрібним листям різного розміру, рівними і хвилястими краями, прямий і закрученої листової платівкою, моно і строкато пофарбованими. Гілки Фікуса Бенджаміна поникают, що надає рослині якусь особливу привабливість. Кінчик кожного листка відтягнутий і утворює крапельницю для стікання зайвої води, що потрапляють на шкірясті листя.

Батьківщина рослини - вологі тропічні ліси Азії, де фікус росте біля підніжжя гір. У природі він є вічнозелене дерево, що досягає у висоту 15-20 метрів. У кімнатних умовах фікус Бенджаміна має більш скромні розміри і при хорошому догляді виростає до 2-х метрів у висоту. Пишну і витончену крону фікуса формують тонкі спадаючі пагони, посипані численними овальними листям. Кора стовбура і гілок сіра і гладка, з рідкісними коричневими штрихами. Листя 4-10 см в довжину і 2-5 см в ширину чергові, довгасто-овальні, з відтягнутою і загостреною вершиною, тонкі, гладкі, шкірясті. Забарвлення листя зеленого кольору з глянцевим відтінком. Краї цільні, жилки сітчасті, слабо видно. довжина черешка близько 2 см. Фікус утворюють плоди - Сиконії - довгасті або круглі, оранжевого або червоного кольору.

Фікуси Бенджаміна в своєму роду поділяються на сорти (Danielle, Exotica, Naomi, Wiandi), які відрізняються більшими або дрібними розмірами листя і їх забарвленням (ряболисті або однотонні, з прямими або хвилястими краями). Різновиди фікуса Бенджаміна - Nuda, Hawaii, Natasha, variegata, Starlight, Gold Princes, за формою нагадують плакуче дерево до 2 м заввишки. Різниця лише в формі листя і забарвленням. Наприклад, у форми ф. Бенджаміна Бароко листові пластинки закручені спіраллю. Найбільш гарні ряболисті сорти.

Вирощування і догляд за фікусом Бенджаміна

Сьогодні це вічнозелене невелике деревце або чагарник користується все більшою популярністю завдяки швидкому зростанню і нескладним умов в догляді.

Оптимальна температура змісту - 20-25 градусів. З перших днів появи фікуса в приміщенні, йому необхідно забезпечити постійне місце розташування, огороджене від протягів і прямих сонячних променів. Не слід часто рухати і переміщати вазон з квіткою, інакше це призведе до обпадання листя з одного боку. Він буде досить нормально себе почувати поблизу тіньового вікна або біля південного сонячного вікна на невеликій відстані. Ряболисті сорти фікуса Бенджаміна рекомендується розташовувати в більш освітленому місці, щоб не зникала своєрідне забарвлення листя.

- Полив і влажность.Полів повинен бути регулярним і помірним: влітку 2-3 рази на тиждень, взимку - не частіше ніж один раз на тиждень. Не слід допускати пересушування грунту. Перед наступним поливом земля повинна бути трохи вологим. Щоб грунт рівномірно висихала, її необхідно рихлити раз в два тижні. Вода для поливу і обприскування повинна бути відстояною (не менш 12 годин), м'якою, кімнатної температури.

Круглий рік для фікусів благотворно обприскування: влітку в жарку погоду два рази в тиждень, взимку - раз в тиждень. Рослина не переносить сухого повітря, його не слід розташовувати поблизу опалювальних систем, інакше дерево може відреагувати пожовтінням і скиданням листя.

- Пересадка фікуса.Пересажівают молоде рослина навесні щороку методом перевалки, в ємність на 2-3 см більшого діаметру, зріле - раз в два-три роки. Один раз на рік можна оновити верхній шар грунту на 3-5 см, якщо на ньому утворився білий наліт - сольова кірка. Склад субстрату формується з наступних компонентів: листова і торф'яна земля в пропорції 2: 1.

У великі горщики пересаджувати фікус Бенджаміна не рекомендується, за винятком, коли коріння повністю обплели земляний кому. Ознаки того, що рослині потрібна пересадка, коли контейнер став тісний фікусу, швидке просихання грунту після поливу, вилазять із дренажних отворів коріння.

Протягом декількох тижнів після пересадки рослина може скидати листя, зростання фікуса може сповільнитися, тому що коренева система вимагає деякого часу для адаптації. Потім все повинно прийти в норму ... Необхідно продовжити обприскувати і правильно поливати рослина і вже через короткий час з'являться молоді листки, і фікус адаптується до нових умов утримання.

- Удобренія.Поскольку фікус Бенджаміна швидко зростає, то і грунт для нього повинна постійно підживлюватися. Навесні, як тільки у фікуса почнуть з'являтися молоде листя, грунт можна починати удобрювати. Підживлення проводять все літо (з березня по вересень) один-два рази на місяць, а восени припиняють. Підійдуть рідкі універсальні добрива для декоративних кімнатних квітів з підвищеним вмістом азоту для розвитку зеленої маси. Перед введенням добрива, рослина слід добре полити, щоб не обпалити коріння. Для фікуса рекомендуються не тільки кореневі підживлення. Благотворно впливає обприскування листя слабким розчином добрив.

У зимовий час фікус не підживлюють, так як в цей період вегетація небажана через брак світла, тепла і вологи. Стимуляція до зростання призводить до утворення слабких і вишикувалися пагонів. Ну а в разі застосування штучної подстветки і забезпеченні оптимальної вологості повітря, фікуси підгодовують один раз в 1-2 місяці слабким розчином добрива (1/2 звичайної дози), зі зниженим вмістом азоту, щоб рослина не пішла в ріст при нестачі світла.

Формування і обрізка фікуса.

Надавати декоративну форму дереву, можна висаджуючи по два-три рослини в вазон. Іноді стовбури, завдяки їх гнучкості в молодому віці, сплітають в косичку, що дозволяє створити незвичайну пишну крону. Формування у вигляді куща, одно- або багатоярусного штамба, скульптур різних форм, в стилі бонсай. Активний розвиток кореневої системи доводиться стримувати тісними горщиками і обрізанням ...

см. формування фікуса

Поширена проблема - це пожовтіння і опадання листя

Не слід лякатися, якщо в перші тижні перебування в приміщенні фікус частково почне скидати листя. Таким чином, деревце реагує на зміну умов навколишнього середовища. Цілком природно у фікуса опадає листя в процесі росту та оновлення. Взимку фікус Бенджаміна так само може втратити частину листя (до 30%), що є нормальним процесом.

Але коли крона рідшає на очах, квітникарі-аматори часто губляться, не знаючи що робити і як допомогти своєму рослині. Найчастіше таке явище викликане недостатнім поливом, протягами або перепадами температур. Якщо рослина своєчасно перемістити, створивши йому комфортні умови, висихання та опадання листя припиниться. Освітлення, температура і вологість повітря знаходяться в прямій залежності ...

Періодично фікус можна струшувати, видаляти сухе та падаючі листя, своєчасно звільняючи його тим самим і забезпечуючи доступ повітря до густому листі. Більш детально про цю проблему описано на окремій сторінці за посиланням нижче ...

Див. Продовження: чому жовтіють і опадає листя? причини появи плям на листках

Кімнатні рослини

фікус Бенджаміна

Сімейство тутових. Фікус Бенджаміна - одне з найпоширеніших кімнатних рослин. У природі він росте в Індії, Китаї, в Південній Азії, а також на Філіппінах, Гавайях, в Австралії.

Це вічнозелені чагарники і дерева. Вони виростають у висоту, як наші берези, близько 20-25м. Фікус має инвазивную кореневу систему, яка поширюється не тільки в глибину, але і по поверхні землі, повітряні коріння старих рослин, що ростуть у вологому тропічному кліматі, утворюють цілі масиви опор під широкою розкидистою кроною. У кімнатних фікусів в горщиках коренева система досить міцна, коріння згодом, якщо не підсипати землі показуються над поверхнею землі, але повітряні коріння не утворюються.

Фікус Бенджаміна має темно-сіру кору, з коричневими поперечними штрихами. Він дуже добре гілкується, пагони пониклі, листки чергові, на коротких черешках, гладкі, блискучі, шкірясті, довгастої (еліптичної) або ланцетної форми, загострені на кінці, 6-12см завдовжки і 3-6см шириною. Плоди - Сиконії, близько 1,5 см в діаметрі, парні, пазухи, червоного кольору, при дозріванні бордові, неїстівні. У кімнатних умовах фікус Бенджаміна не цвіте і, відповідно, не плодоносить. На зламі паростка, при розрізі листа, обрізці коренів, виділяється липкий білий молочний сік.

Фікусів Бенджаміна виведено багато сортів, що відрізняються формою, розмірами і забарвленням листа:

фікус Бенджаміна

Одне з найпоширеніших кімнатних рослин - Фікус Бенджаміна (Ficus Benjamina). Серед фікусів це найпопулярніший вид. У природі він зустрічається в Китаї, Індії, Австралії, а також на Філіппінах, Гавайях.

Фікус - це вічнозелені чагарники і дерева . У природі вони виростають у висоту до 20 метрів. У вологому тропічному кліматі від його стовбура і гілок відходять численні повітряні корені, які стають додатковою опорою і часто формують багатостовбурний баньян.

У домашніх умовах фікус Бенджаміна може бути досить великою - на всю висоту кімнати, за допомогою обрізки його крону можна формувати за потрібне чином. На розрізі виділяється білий молочний сік.

Як і у інших фікусів, листя у цього виду блискучі, шкірясті, на коротких черешках. Колір темно-зелений, є багато ряболистих форм - у них листя з плямами білого або жовтувато-молочного кольору.

У фікуса Бенджаміна листові пластинки невеликі, 6-10см завдовжки і 3-5см шириною, загострені на кінцях. Стебла пониклі, рослина добре галузиться.

Молоді пагони цього виду фікуса дуже гнучкі. Часто в один горщик садять кілька живців, у міру зростання стебла переплітають в косичку. Стикаються стволики згодом зростаються і утворюють красиві нарости.

У районах з тропічним кліматом фікус Бенджаміна активно використовують для озеленення, створення садових скульптурних форм і стрижених огорож.

Фікус Бенджаміна не вимагає особливого догляду і цілком придатний для вирощування як бонсай.

В останні десятиліття виведено багато нових сортів цього фікуса. Вони відрізняються формою, розмірами і забарвленням листя.

Фікус Бенджаміна 'Kinky'

Фікус Бенджаміна 'Starlight'

У домашніх умовах фікус Бенджаміна не цвіте і не плодоносить.

Догляд за фікусом Бенджаміна нескладний. Потрібно просто добре запам'ятати, що ця рослина не переносить холодних протягів. У фікуса починає опадати листя, і цей листопад може тривати довго .

Фікус - світлолюбна рослина, особливо чутливі до світла ряболисті форми. Восени і взимку його краще тримати на південному вікні. Але разом з тим і в досить притінку зеленолістний фікус Бенджаміна нормально росте і розвивається, але його крона буде на така пишна. Самі підходящі вікна - східні і західні. Влітку цей фікус може рости на балконі або веранді

Рослина теплолюбива. Полив при високій температурі повітря рясний. Велика маса листя випаровує багато вологи і її потрібно поповнювати. Взимку фікус може перебувати в прохолодному приміщенні (температура не нижче 10 градусів). Поливати його потрібно менше.

Обприскування корисно. Воду для обприскування і для поливу беруть трохи теплувату

Нещодавно пересаджений фікус поливати слід обережно, у нього легко можуть загнити коріння у вологому грунті. Але коли коріння фікуса досягають стінок горщика і обплітають земляний кому, то надлишок вологи йому не страшний - все надлишки води швидко випливають з горщика.

Пересаджують фікус тоді, коли його коріння повністю заповнять горщик. Нова ємність повинна бути лише трохи більша за попередню. Обов'язково хороший дренаж.

Фікус Бенджаміна в домашніх умовах зростає досить швидко, тому грунт повинен бути досить поживною. Навесні і влітку регулярно вносять добрива для декоративнолистних рослин .

Земляну суміш для фікуса складають з 2 частин листової землі і по 1 частини торф'яної і перегною. Верхній шар землі замінюють, коли на ньому з'являється біла кірка - сольовий наліт.

Фікус Бенджаміна сам по собі має красиву крону, добре гілкується, багато сортів не вимагають ніякої спеціальної формування. Але якщо фікус втратив частину листя, його стовбур оголився, можна стимулювати утворення нових пагонів і листя обрізанням. Обрізку потрібно проводити в лютому , До початку весняного зростання. Чим молодше деревце фікуса, тим легше воно піддається формуванню обрізанням.

Обрізані пагони використовують для розмноження . Укореняти живці можна в воді в теплу пору року. Коріння з'являються через 3-4 тижні. У деяких сортів укорінення проходить погано, бажано застосовувати стимулятори коренеутворення.

Одним з поширених шкідників фікусів є комаха - щитівка. Заражена рослина поступово слабшає і скидає листя. Вручну очищати листя практично неможливо, потрібна обробка інсектицидами.

На всі погрішності догляду в домашніх умовах фікус Бенджаміна реагує однаково - скидає листя.

Найпоширеніша причина опадання листя фікуса - холодний протяг. Відкрита взимку кватирка може стати причиною загибелі рослини. також небезпечні для рослини холодні підвіконня - холодна волога земля може погубити коріння фікуса.

Листопад може наступати від нестачі вологи в повітрі і в грунті. часто листя фікуса Бенджаміна починають потроху обсипатися навесні з настанням теплих сонячних днів. Таким чином рослина підказує, що поливати його потрібно більше.

Догляд за фікусом Бенджаміна

температура і умови утримання .

Полив і підживлення.

    У період зростання, фікус вимагає рясного поливу, тому не допускайте пересихання грунту. А ось в осеннее- зимовий період навпаки - полив треба скоротити, і поливати його не частіше одного разу на тиждень. При поливі, зрозуміло, треба знати міру, а щоб уникнути загнивання коренів, не можна залишати воду в піддоні. При недостатньому ж поливі фікус Бенджаміна скидає листя і дуже активно ... Тому при поливі слід дотримуватися розумного балансу (про полив кімнатних рослин можна прочитати тут і тут). Підгодовувати фікус можна мінеральним комплексним добривом в весняно-літній період кожні два тижні (про необхідні для рослин мікроелементи можна прочитати тут).
по одній частині листової землі, торфу низового, піску і дві частини дернової землі.

Розмноження.

  • розмножується фікус Бенджаміна живцями, при цьому можна вкорінювати його в воді, а потім висадити в землю, а можна і в піску, який постійно необхідно зволожувати.

І наостанок невелике відео про відхід і розмноженні фікуса від професіонала.

джерела:
,,,





Коментарів поки немає!
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама