Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідропоніка в домашніх умовах: зелень своїми руками (відео)

  1. Що таке гідропоніка
  2. Як виглядає процес вирощування
  3. інші культури

Домашній город на підвіконні спокушає тих, хто хоче мати свіжу зелень на своєму столі цілий рік Домашній город на підвіконні спокушає тих, хто хоче мати свіжу зелень на своєму столі цілий рік. Найпростіший шлях до цього - заповнити грунтом ящики або горщики і висадити бажану культуру. Але можна відійти від традиційного способу і скористатися інноваційним.

Такий пропонує наука гідропоніка, в домашніх умовах зелень своїми руками, відео процесу посадки якої знайти не важко, дозволяє виростити чи не швидше і простіше. якщо вирощуються квіти драцена: як доглядати за ними важливо знати детально.

Що таке гідропоніка

Це система організації посадки, коли замість грунту використовуються спеціальні живильні розчини, органічні субстрати і вода. Вважається, що сам грунт надає будь-якій рослині не більше 5% від необхідних йому поживних речовин, тоді як все інше коренева система черпає з води, в якій баланс необхідних речовин підтримується за допомогою сонячної енергії.

Цікаво! Найпростіший приклад гідропоніки, правда без використання спеціальних розчинів, - це класичне вирощування зелені цибулі з головки, зануреної в ємність з водою. Тому не варто думати, що гідропоніка - це щось повністю інноваційне або сумнівне. Лук без грунту на підвіконнях успішно вирощували ще в середині минулого століття. Їли ж говорити про ще більш ранніх досягнення, то перша гідропоніка - це висячі сади Вавилона, є одним з чудес світу і доводять, що культури подібним способом можна вирощувати більш ніж різноманітні. Сьогодні гідропоніка широко застосовується в місцях в дефіцитом грунту: в Китаї, у В'єтнамі, де на воді вирощується поголовне більшість рослин, від зелені до рису.

Як виглядає процес вирощування

Найпростіший посудину для гідропоніки робиться за пару хвилин з будь-якого пластикового горщика і підходящого судини більшого розміру, в яку можна не тільки налити воду, але і помістити горщик в самою рослиною. Якщо не хочеться купувати щось складне або дороге, можна зробити банальне отвір діаметром, відповідним днищу горщика, в так званому пакеті тетра-пак з-під соку або молока, призначеному на бік.

У рідину в більшій ємності горщик з культурою повинен бути занурений не більше ніж на пару сантиметрів. Усередині горщика використовують не грунт, а керамзит, мох, кокосове волокно, поролон або будь-яке інше речовина, в яке можна буде занурити і зафіксувати рослина. Економія на грунті в даному випадку на обличчя. Завжди заздалегідь потрібно вивчити, коли проводиться пересадка кімнатних рослин в травні 2016 з місячним календарем .

Поживний розчин можна або змішувати самостійно, або купувати готовим для гідропоніки в домашніх умовах. Зелень своїми руками відео процесу вирощування якої демонструє простоту посадки, хоча і найбільш популярна, але аж ніяк не єдино можлива як культура для вирощування.

При уявній простоті вирощування не варто очікувати, що змішати самостійно поживні речовини не складе труднощів. Враховуються при цьому не тільки потреби рослини, але і кислотність отриманого складу, тому для початківців ідеальним рішенням все-таки стане готовий розчин.

Замість розчину також іноді використовують гідрогель, але його вартість на порядок вище, тому він більш популярний саме в кімнатному квітникарстві, а не при вирощуванні зелені або помідорів чері.

інші культури

Які культури допомагає вирощувати гідропоніка в домашніх умовах: зелень своїми руками, відео та фото процесу посадки якій представлені в Мережі. Що стосується культур, тут можна відзначити:

  • ряд кімнатних квітів;
  • томати тих сортів, які не мають високих кущів;
  • полуницю.

Важливо! Чи не садять подібним способом лише ті рослини, які мають бульби і цибулини, схильні до гниття. Інші культури зі звичайною кореневою системою при грамотному розміщенні відчувають себе прекрасно, в тому числі і радують своїм урожаєм.

Останній в досить багатому кількості забезпечує саме гідропоніка в домашніх умовах. Зелень своїми руками, відео помідор, посадку їх і вирощування, так само як і інших культур, знайти не важко. Суть у них загальна: живильний розчин, відповідний дренаж і часткове занурення в розчин горщика з обраним рослиною. Якщо вдома зростає драцена (догляд в домашніх умовах) сохнуть листя, що робити в цій ситуації ми підкажемо.

Але сама розсада попередньо все-таки вирощується в торфі чи іншому поживному субстраті, а лише потім рослина перекладається на систему гідропоніки, так як серед кокосового волокна або керамзиту зростання повноцінної розсади з насіння скрутний.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама