Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гладіолуси - вирощування

  1. Гладіолуси: вирощування і догляд
  2. Як садити гладіолуси?
  3. Гладіолуси: хвороби і шкідники

Ці прекрасні високі квіти прийшли до нас з Африки і Середземномор'я. Зараз є 5000 сортів і з кожним роком їх стає більше. З цибулини гладіолуса виростають вузькі листя блакитного відтінку, схожі на клинок і досягають 70-150 см в довжину. Його воронкоподібні квіти з шістьма нерівномірними пелюстками зібрані в колосовидні суцвіття, яке може бути одностороннім, двостороннім або спіральним. Квітка в'яне через дванадцять днів і на його місці дозріває плід (коробочка з насінням). Залежно від того, коли зацвітуть гладіолуси після посадки, вони діляться на:

  • дуже ранні - через 65-70 днів;
  • ранні - 71-74 дня;
  • среднеранние - 75-79 днів;
  • середні - 80-84 дня;
  • середньопізні - 85-90 днів;
  • пізні - 91-95 днів;
  • дуже пізні - 100-140 днів.

Гладіолуси: вирощування і догляд

Для успішного вирощування гладіолусів в саду необхідні: правильне місце розташування, полив, розпушування грунту з обов'язковим видаленням бур'янів і регулярна підгодівля.

Гладіолуси світлолюбні і теплолюбні рослини, тому краще їх висаджувати на безвітряному сонячному ділянці з добре дренируемой, легкої, повітропроникною і родючим грунтом.

Гладіолуси потрібні рясний полив, мінімум один раз на тиждень (4-5 відер на 1м2) особливо в період вегетації, але без надмірної вологості.

З моменту появи перших листів і до кінця літа щотижня або через тиждень вносяться маленькими дозами мінеральні добрива, так як від підгодівлі залежать висота і якість цвітіння, стійкість гладіолусів до хвороб. Якщо ви не знаєте чим підгодувати гладіолуси, то можна зробити розчин аміачної селітри, суперфосфату і сірчанокислого калію (40г: 40г: 30 г) і розвести на відро води.

Гладіолуси, що висаджуються в садах, не можна залишати зимувати у відкритому грунті. На початку жовтня треба цибулини збирати на зимівлю, а в кінці квітня - висадити у відкритий грунт, обов'язково на новому місці.

Як садити гладіолуси?

Ця квітка легко розлучається в саду. Але треба знати як правильно і на яку глибину потрібно садити гладіолуси. Робити це треба за таким алгоритмом:

  1. За місяць до посадки дістати цибулини, очистити від луски і покласти в ящики, який треба поставити в сухе, сонячне і тепле місце.
  2. Підготувати ґрунт: додати дренаж, восени перекопати, навесні підгодувати органічними добривами (потрібно додати фосфор).
  3. Посадку рекомендують проводити в кінці квітня або середині травня в прогріту до 10 ° С землю. Перед посадкою бульбоцибулини і діток замочити спочатку на 1 -2 години в розчині марганцівки або мідного купоросу для профілактики грибкових захворювань. Потім їх витримати одну ніч в настої деревної золи.
  4. Приготувати канавки глибиною близько 20 см. Глибина посадки залежить від розміру самої цибулини і приблизно повинна дорівнювати трьох- або чотириразового її розміру. Цибулини укладаються на дно канавки на відстані 15-20 см одна від одної. Під час посадки канавки і лунки поливати водою.
  5. Присипати грунтом шаром 2-5 см.
  6. Через 3-4 дні при появі паростків, у міру їх відростання присипати їх грунтом, поки вся земля не зрівняється.

Гладіолуси: хвороби і шкідники

Гладіолус схильний багатьом хворобам і шкідників. Найчастішими захворюваннями для нього є фузаріоз, сіра, суха і тверда гнилі, парша. У боротьбі з ними допомагає:

Залежно від того, як ви будете доглядати за своїми гладіолусами, такі квіти в результаті і отримаєте.

Як садити гладіолуси?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама