Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кипарисовик Лавсона Елвуд: посадка і догляд за рослиною

  1. зміст:
  2. Хвороби і шкідники:
  3. Кипарисовик Елвуд розмножують 3 способами:

Кипарисовик Лавсона Елвуд - це дуже красиве хвойна рослина, не так часто зустрічається в садовому дизайні Кипарисовик Лавсона Елвуд - це дуже красиве хвойна рослина, не так часто зустрічається в садовому дизайні. Це рослина невибаглива, але щоб з успіхом його вирощувати, треба знати особливості посадки і догляду за кипарисовик Лавсона Елвуд.

зміст:

  1. Опис рослини.
  2. Догляд за кипарисовик.
  3. Посадка і догляд.
  4. Хвороби і шкідники.
  5. Декоративні властивості.

Елвуд - невисока вічнозелене хвойне дерево, максимальне зростання якого три метри. Річний приріст невеликий, в середньому близько п'яти сантиметрів. Близько 15 років йому буде потрібно, щоб вирости до трьох метрів.

Крона кипарисовика Елвуд конусоподібна, вузька, має чіткий силует. Хвоя має голубувато-зелений відтінок. Гілки короткі, до стовбура прилягають нещільно, ростуть строго вгору.

Елвуд досить невибаглива рослина. Добре переносить тінь, гірше спеку. Тому в спекотний період його необхідно притіняти і обприскувати. Це те хвойна рослина, яке можна без остраху посадити в тінисте місце, головне, щоб воно не було заболочених.
Кипарисовик висаджують в торф'яну суміш з додаванням піску, перегною і листя. Ця рослина погано переносить важкі глинисті грунти.

Для посадки готують яму глибиною 80 сантиметрів. На дно кладуть дренажну основу, наприклад, з піску і щебеню. В землю додають добриво. Навколо рослини грунт присипають трісками або сухою травою. При посадці важливо не заглибити кореневу шийку. Після посадки рослину притіняють і періодично поливають і обприскують.

У догляді кипарисовик потребує тільки будучи в молодому віці. Догляд полягає в підгодівлі комплексним добривом на початку весни і в середині літа, частим поливу, щоб не допускати пересихання землі, в мульчировании або частому розпушуванні грунту і укритті маленького рослини на зиму.

Доросла рослина в такому догляді вже не потребує. Навесні зрізають зламані і сухі гілки, при бажанні роблять обрізку, формуючи крону.

Хвороби і шкідники:

Головні шкідники кипарисовика - павутинний кліщ, щитівка, коренева гниль. У спеціалізованих магазинах завжди можна купити препарати проти паразитів, застосовувати за рекомендацією на упаковці. Від гнилі врятує пересадка рослини. При цьому необхідно обрізати уражені хворобою коріння.

Кипарисовик Елвуд розмножують 3 способами:

- живцюванням;

Нарізаються живці розміром приблизно 10-15 см навесні або на початку літа, висаджуються в легкий грунт в парник або накриваються пластиковими прозорими пляшками з відкритими кришками. Після появи нових пагонів пляшка забирається.

- відводками;

Ще простіше. Для цього нижні гілки пригинаються до землі і фіксуються. Через рік вкорінені пагони можна відрізати і пересадити на постійне місце.

- насінням.

Елвуд - декоративна рослина Елвуд - декоративна рослина. Воно підійде для саду та оформлення ділянки або парку. Їх висаджують окремо і групами. Застосовують в якості живої огорожі, зелених лабіринтах при щільних посадках.

(Visited 170 times, 3 visits today)

Ще більше цікавих статей на сайті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама