Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Китайський лимонник посадка догляд. Лимонник китайський розмноження.

Подробиці Автор: Катерина Славіна

Лимонник китайський - красива багаторічна деревна листопадна ліана, яка своєю густою, щільною листям може створити високу щільну живу стіну, завити арку або альтанку.

У дикому вигляді лимонник росте на Далекому Сході, Південному Сахаліні, Курилах, Китаї, Японії в основному в долинах річок і струмків або на узліссях лісів У дикому вигляді лимонник росте на Далекому Сході, Південному Сахаліні, Курилах, Китаї, Японії в основному в долинах річок і струмків або на узліссях лісів. Віддає перевагу легкі піщані і кам'янисті почви.Дліна ліан досягає 15 метрів.

Рослина морозостійка, переносить морози до 30 градусів ...

Лимонник має ніжно-зелене листя на рожевих черешках. Цвіте в травні. Запилюється дрібними жуками, але в більшій мірі за допомогою вітру. Квітки кремові, воскові, з приємним запахом лимона. З однієї квітки виходить плід на зразок "пензля" яскраво-червоного кольору. Ягоди мають терпко-кисло-солодкий смак, досить оригінальний.

Під час дозрівання ягід ліани лимонника дуже мальовничі: на тлі зеленої, навіть вже починає жовтіти листя, соковиті червоні ягоди. На мій погляд, єдиним недоліком лимонника є те, що він раніше за інших рослин жовтіє і скидає листя, але зате ягоди можуть висіти на плетучи ще дуже довго.

Розмножується лимонник за допомогою насіння і вегетативно - укоріненням зелених живців і молодих пагонів, відводками.

З власного досвіду: навесні, під час розпускання бруньок, потрібно зрізати молодий пагін до частини минулорічного деревного втечі і посадити у вологий пісок, притенить. Коріння з'являться приблизно через три тижні.

Ще простіше розмноження відводками: до розпускання бруньок втечу укласти в борозенку, залишивши зовні верхівку, пришпилити його кілочками, замульчувати і поливати. Навесні відокремити від материнської рослини і посадити на постійне місце.

Лимонник росте на кислих і слабокислих грунтах. Добре вносити органічні добрива. Лимонник росте на кислих і слабокислих грунтах

Перші 2-3 роки рослина розвивається повільно, зате потім швидко наганяє в зростанні. Обов'язково як тільки почнуть з'являтися пагони, потрібно поставити опору, без неї зростання буде дуже уповільнений. При виборі опори потрібно враховувати, що лимонник досить-таки важке рослина і вона повинна бути потужною.

Перші кілька років лимонник може рости в тіні, а потім, все таки, віддасть перевагу сонячну сторону. Тут мабуть дається взнаки те, що в дикій природі він проривається крізь крони дерев. В принципі, ця рослина може спокійно рости з північної сторони будинку, але в цьому випадку плодоносити він буде дуже погано. Переважно для нього східна або західна сторона.

Важливо! В жарке посушливе літо лимонник обов'язково поливати, Ви це самі зрозумієте: як тільки пересохне грунт, він відразу ж опустить листочки.

Хворобами і шкідниками рослина практично не уражається.

Думаю, що посадивши це красива рослина, Ви ніколи про це не пошкодуєте.

Успіхів вам!

Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама