Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кучеряві рослини для балкона

  1. Як вибрати в'юнкі рослини?
  2. Посадка витких рослин
  3. Найбільш популярні в'юнкі рослини для балкона

роль кольорів при оформленні балкона велика. Вони не тільки служать його прикрасою, але і здатні захистити приміщення від зайвого сонячного світла і літньої спеки, пилу і шуму великого міста. А в'юнкі рослини особливо підходять для балконів, так як своїми довгими стеблами з потужним листовим покривом вони здатні створити живу зелену стіну. До того ж багато хто з них дуже красиво цвітуть, і квітки їх оживляють тьмяні стіни будівель, роблячи їх нарядно і живописніше.

Як вибрати в'юнкі рослини?

Вибираючи собі на балкон в'юнкі рослини, потрібно враховувати чинники, що відбиваються на їх зростанні і цвітінні. А саме, на світлу або тіньову сторону вулиці виходить балкон, засклений він чи ні.

Якщо балкон не засклений, то, плануючи посадку рослин, потрібно враховувати силу дме там вітру. Це важливо, тому що деякі рослини, наприклад клематиси, пагони яких легко ламаються, при сильному вітрі навряд чи будуть добре себе почувати. Щоб квіти красиво виглядали на тлі стін, потрібно підбирати їх по контрасту з кольором стіни. Так, на тлі червоної цегли гарні будуть білі або жовті квіти.

Для вирощування на балконі, якщо він не засклений, краще підбирати невибагливі і витривалі рослини. Вони можуть бути однорічними або багаторічними.

Для сонячних, освітлених балконів підійдуть однорічні: настурція , Декоративна квасоля, запашний горошок, іпомея, з багаторічних - актинідія, жимолость , китайський лимонник .

Для сонячних, освітлених балконів підійдуть однорічні:   настурція   , Декоративна квасоля, запашний горошок, іпомея, з багаторічних - актинідія,   жимолость   ,   китайський лимонник

Для затінених балконів хороший плющ . Він витримує сильні вітри, але на зиму його потрібно прибирати, так як він чутливий до морозів. У порівнянні з плющем дівочий виноград невибагливий і витривалий, а його надзвичайно красивий осінній наряд прикрасить будь-який балкон. На балконі, що виходить на північ, ці рослини потрібно розміщувати так, щоб вони не затуляли сонячне світло. Наприклад, у стіни будівлі, на якій потрібно зміцнити підтримуючу решітку, або по кутах.

У південних регіонах країни балкон можна прикрасити такими красивими рослинами, як в'юнкі троянди і гліцинія, але для середньої смуги вони навряд чи підійдуть.

Посадка витких рослин

Ящики для рослин повинні бути досить глибокі, 25 - 30 см, і такої ж ширини. Довжина їх - близько метра. Можна зробити ящики самостійно або купити готові. Земля повинна бути пухкої і родючою. Найкраще підійде суміш з дернової, листової землі і піску, узятих в рівних кількостях. Можна купити готову землю для квітів. На дно ящика або контейнера обов'язково поміщають дренаж - керамзит або керамічні черепки.

Для клематисів потрібні контейнери не менше 65 см заввишки. Ящики для витких рослин повинні бути встановлені на підлозі балкона або лоджії. Рослинам потрібно забезпечити опору. Для цієї мети може послужити сітка з тонкого дроту, шпагат, дерев'яні грати.

Найбільш популярні в'юнкі рослини для балкона

клематиси , Надзвичайно красиві і рясно квітучі рослини, підходять для вирощування на закритих балконах і лоджіях. Краще, якщо ці балкони розташовані на південній або східній стороні будівлі. Контейнери для рослин повинні бути глибиною 65 см і мати в днище отвори. Їх встановлюють на піддони, піднявши на 2,5 см. Вода при поливі квітів не повинна застоюватися в контейнері. Ставлять їх до бічних і задніх стінок балкона. Рослині обов'язково потрібно забезпечити опору. Для балкона підійдуть сорти груп Жакмана, Інтегріфолія, Флорида, Вітіцелла, мелкоцветковиє. Клематиси потрібно рясно поливати, вчасно підв'язувати пагони, рихлити і мульчувати грунт.

На зиму їх обрізають і, знявши з опори, укладають зверху контейнера. Засипавши зверху тирсою або торфом, загортають, і, помістивши контейнер з рослиною в поліетиленовий мішок, зберігають на полиці при температурі не нижче мінус 12 ° C на балконі або лоджії. При сильному морозі контейнеру повинна здійснюватися на час занести в тепле приміщення.

При сильному морозі контейнеру повинна здійснюватися на час занести в тепле приміщення

іпомея

відноситься до однорічним рослинам. Для неї характерний дуже швидке зростання і тривале цвітіння. Блакитна іпомея цвіте до пізньої осені. Її великі, до 12 см в діаметрі квіти дуже декоративні. Іпомея піднімається високо на опору, утворюючи справжню зелену стіну. Цвіте з липня і до вересня. Любить гарне сонячне освітлення і рясний полив, до відходу невимоглива.

Духмяний горошок - це однорічна рослина з симпатичними ароматними квітами. Росте швидко, досягаючи 3-метрової висоти. Чи не боїться заморозків.

І горошок, і іпомею можна висівати в квітні на постійне місце. Для отримання насіння іпомею краще вирощувати розсадним способом, тому що інакше насіння її крупноцветкових сортів можуть не визріти.

дівочий виноград відноситься до багаторічних рослин. На балконі його краще вирощувати в глибокому, не менше 65 см, контейнері. Ширина контейнера - не менше 60 см. Принцип посадки - як і у інших витких рослин. На дно контейнера кладеться дренаж. Земля повинна бути родючої. Необхідно регулярно підгодовувати рослина і оновлювати частину ґрунту кожні 2 роки.

Як вибрати в'юнкі рослини?
Як вибрати в'юнкі рослини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама