Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Листовий салат: вирощування і догляд

  1. підготовка розсади
  2. Висадка в теплицю насіння
  3. Висадка в теплицю розсади
  4. вирощування латуку

Яке ж літо можна уявити без салату? Чи не салату - їжі, а салату листового. Не у кожного городника салат йде в колір. Тонкощі вирощування такої рослини існують. Найперше і необхідне - це вибір сорту. Сорти розрізняють кочанні або полукочанние, листовий салат. Густота посадки листового салату дуже впливає на врожай. Якщо це листовий салат і збирати врожай людина буде, коли салат маленький, тоді, звичайно, можна садити його поруч один з одним, економлячи місце, сіяти густо. Салат вирощується і розсадою. Навіть густо насаджений салат можна розсадити. Ця рослина зовсім не боїться пікіровки і приживається всюди. Яке ж літо можна уявити без салату

Самим скоростиглим сортом салату вважається листової, тому він краще за всіх інших підходить для висаджування з метою отримання раннього врожаю.

підготовка розсади

Вирощувати листовий салат не складно. Насіння можна придбати в селекційних магазинах. Для вирощування розсади необхідні:

  1. Насіння.
  2. Ємність для посіву.
  3. Ґрунтова суміш: земля, пісок, торф і перліт, для легкості грунту.
  4. Калійні добрива - чайна ложка.
  5. Сечовина для насиченості.
  6. Лопатка.

Схема спільного вирощування брокколі, петрушки і качанового салату.

Всі компоненти необхідно висипати в ємність, ретельно перемішати невеликий лопаткою. Наприклад, якщо ємності для вирощування розсади висотою 15 см, то наповнюваність грунту буде сантиметрів на 5. Коренева система у салату досить-таки розгалужена, але поверхнева. Приготування, вирощування такої розсади не гарантує моментальне використання в їжу. Можна, звичайно, зірвати листя, але основна частина такої розсади приблизно через місяць буде висаджуватися в грунт і накриватися дугами з агроволокном. На початку - середині травня зросте вже повноцінна зелень. Грунт в ємності потрібно утрамбувати злегка, тому що перліт створює неоднорідність грунту. Відступити від краю ємності 3 см, зробити борозенки. Глибина борозни 1,5 сантиметра. Грунт повинен бути не мокрим.

Якщо є впевненість в тому, що грунт чистий, не містить хвороботворних організмів і є екологічно чистим, можна сіяти насіння. Якщо сумніви присутні, то допоможе суміш саптофіта і фітоспаріна, якій обробити грунт для посадки листя салату. Насіння викласти в лунки на відстані 1,5-2 см. Виклавши насіння, загребти лунки, ущільнити грунт, для зменшення повітряного простору. Надалі необхідно грунт полити. Поливати варто акуратно, краще розпилювачем, змочивши поверхню грунту. Полити потрібно так, щоб земля просочилася. Зверху политого насипати ще см грунту. Таку ємність з уже посіяні насінням необхідно накрити звичайної харчовою плівкою, створивши вологий мікроклімат для насіння.

При появі сходів плівку в сонячні дні потрібно знімати на 1-2 години.

Висадка в теплицю насіння

Розсаду, яка в розмірі 8-9 см, вже можна висаджувати в теплицю. Для цього необхідно ще в листопаді підготувати тепличний грунт для вирощування. Грунт слід знешкодити від всіх, хто лишився в ньому бактерій і відходів з останнього врожаю. Зняти 15 см грунту і удобрити її. Для цього необхідні:

  1. Лопати.
  2. Граблі великі.
  3. Комплекс вітамінний.
  4. Рукавички.
  5. Сміттєві пакети.

Різні види салату.

Очистивши землю, потрібно засипати її добривами, попередньо обробивши складові теплиці: плівку і каркасні палітурки. Обробити будь-яким знезаражувальним розчином. Землю, яка знімається, потрібно знищити. Перекопати і розрівняти вже удобрений грунт. В середині квітня салат вже можна висаджувати в теплицю насінням. Якщо це розсада, то висадка проводиться в середині травня. Для посадки насіння необхідні такі інструменти:

  1. Мотика, для того щоб зробити грядки ..
  2. Вітамінний комплексний склад.
  3. Вода.
  4. Рукавички.

Підготовлену і утеплену заздалегідь теплицю необхідно провітрювати 1,5-2 години в день. На ніч не допускати попадання повітря щоб уникнути переохолодження рослини. Необхідно зробити борозенки шириною 5 - 6 см, довжиною за розміром парника. Салат можна висаджувати не далеко один від одного. Відстань між насінням - 3-4 см. Насіння не дуже великі, тому глибина борозенок - 3 см. Цього достатньо, так як кореневище буде тягнутися до поверхні. Розклавши насіння в борозни, присипати грунтом, не багато утрамбувавши. Грунт при посадці не повинен бути мокрим. Перший полив здійснюється вже при повному закритті насіння грунтом. Перший раз потрібно полити складом, який продезинфікує грунт. Така суміш описувалася вище. Поливати в міру висихання, але не потрібно заливати сильно водою, щоб уникнути гниття кореня. Залицяння за такими саджанцями полягає у знищенні нижніх листків у міру їх відростання.

Обстежуючи салат кожен день, потрібно переглядати низ рослини біля грунту.

Висадка в теплицю розсади

Час посадки, як описувалося вище - середина травня. Техніка посадки і підготовка теплиці з техніки висадки насіння. Відрізняється вирощування і посадка розсади тим, що розсада салату має коріння, які не бояться травматизму і переносять дуже добре пересадку. Для пікіровки потрібні такі інструменти:

Для пікіровки потрібні такі інструменти:

Схема посадки салату і буряка.

  1. Лопати і граблі для підготовки грунту.
  2. Вода, що містить вітаміни, підгодівлю.
  3. Маленькі мисливські \ садові граблі.

Посадка почнеться з підготовки грунту. Потім необхідно зробити борозни завглибшки 4-5 см, відстань між борознами 8-9 см. Акуратно, за допомогою невеликих граблів або лопатки відокремити кущі і висаджувати разом з тим грунтом, з якої дістається розсада, відразу прикриваючи корінь грунтом. Та грунт, в якій знаходиться кореневище, забезпечить охорону кореня і вітамінне зміст. Надалі корінь розростеться в тепличний грунт. Догляд при вирощуванні не вимагає особливих зусиль. Полив - в міру висихання.

Краще використовувати штучну форму поливу, до кожного куща підводяться індивідуальні поливальні шланги. При пересадці потрібно відразу видалити непотрібні листочки в підставі салату. Вирощування салатного листа проходить абсолютно непроблемний. Слід спостерігати лише за тим, щоб не з'явилися бактерії і комахи. Для профілактики один раз в тиждень в поливальну воду потрібно додавати вітаміни і підгодівлю, які забезпечать рослину всіма необхідними поживними речовинами. У міру вирощування верхні листки салату потрібно зрошувати верхнім способом. Можна це робити пульверизатором, якщо це дачні висадка. Вирощування великих площ потребують поливальних верхніх установок.

вирощування латуку

Слід зазначити, що такими ж способами можна проводити вирощування такого різновиду салатного листа, як латук. Цей вид салату відрізняється насиченістю олійних вітамінів. Низькокалорійна і зміст аскорбінової кислоти не менше, ніж в яблуці - ці властивості відрізняють латук. Листя латуку краще вирощувати методом гідропоніки. Розсада вирощується за такою ж технологією, як описувалося вище. Розсади поміщають в плавучі плоти, які знаходяться в підготовлених за раніше міні водоймах. Звучить досить складно, але насправді це просто. Для посадки розсади таким способом необхідні:

  1. Ємність з постійним перебуванням води. Причому вода не з під крана, а стерилізована і багата вітамінами.
  2. Поролонові відрізки, за розміром ємності.

При посадці розсади необхідно зробити отвори діаметром, щоб проходив корінь. Акуратно очистивши від грунту кореневища салату, помістити рослини в отвори. Такий салатний поролон встановити в ємність. Поролон не повинен стосуватися і вбирати воду. Дотик з водою відбувається тільки у кореня. Якщо вирощування почнеться з посадки насіння, то в поролоні потрібно зробити отвори для насіння, діаметром під кожне насіння і помістити насіння в такі дірочки. Але відміну від посадки розсади в тому, що в цьому випадку поролон повинен бути просякнутий водою, а не поміщений в воду. Коли насіння почнуть рости, тільки після цього поміщаються в ємність з водою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама