Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обрізка верхівки конопель, Fim підрізування

  1. «Чорт, я промахнувся!»
  2. Суть методу FIM-обрізки
  3. переваги методу
  4. Як правильно робити FIM-обрізку

Історія FIM-обрізки
Суть методу FIM-обрізки
переваги
Як правильно робити FIM-обрізку
FIM обрізка автоцветов

FIM обрізка автоцветов

FIM-обрізка конопель - спосіб тренування рослин, який став відомий зовсім недавно. Відкрив цей метод анонімний гровер з Південної Кароліни, який поділився з канна-спільнотою своєю знахідкою у випуску журналу High Times в червні 2000 року. З тих пір FIM-обрізка вважається одним з прогресивних методів індорного гровінга.

«Чорт, я промахнувся!»

Сталося відкриття методу завдяки випадковості. Гровер хотів виконати підрізування верхівки куща, і відрізав трохи більше, ніж було необхідно. Тоді він вигукнув: «Fuck, I Missed!». Саме три початкові літери цього вигуку і визначили назву методу. Результат такого промаху здивував і, безумовно, порадував, адже з обрізаної верхівки виросло відразу кілька нових. На кожній з отриманих верхівок були повноцінні щільні бутони. Таким чином, гровер отримав в кілька разів більше врожаю з одного куща.

Суть методу FIM-обрізки

Суть методу FIM-обрізки

Метод FIM простий як все геніальне! Складається він в обрізку верхівки, але фішка в тому, що обрізати потрібно по-особливому. Так, щоб 10-30% частини верхівки залишилося недоторканою. У цьому випадку на місці зрізу утворюється від 3 до 8 нових пагонів. Рослина перерозподіляє поживні речовини від коренів так, щоб вони йшли не тільки на розвиток центральної коли. В результаті переростає кілька великих кіл. Структура куща змінюється - він стає більш зеленим і пухнастим, збільшується кількість бутонів.

переваги методу

переваги методу

До важливих переваг FIM-обрізки відноситься низька травматичність для рослини. Пошкодження, які отримує кущ при обрізанні, незначні, а це значить, що растишки майже не витрачають сили на відновлення тканин і не уповільнюють своє зростання.

В цьому відношенні FIM-обрізка є набагато більш виграшним способом підвищення врожайності, ніж проста обрізка верхівки. Кущі після FIM-обрізки «відходять» дуже швидко. Звичайно, швидкість активного формування нових кол буде багато в чому залежати від генетики сорти і зовнішніх умов розвитку.

Ще одна перевага методу - можливість контролювати форму рослини і ефективно обмежувати його зростання в вертикальній площині. Це особливо важливо для гроверів Індора, які вирощують канабіс в невеликих за площею гроубокса. Після FIM-обрізки растишки починають активно гілкуватися, розвиток йде не вгору, а вшир.

Метод більш ефективний у порівнянні зі звичайною подрезкой куща. Після звичайної підрізування з верхівки формується дві нові коли, а у випадку з FIM-обрізанням - 3 і більше аж до 8. Нові коли ростуть не симетрично, так що такий метод обрізки можна поєднувати, наприклад, з мейн-Лінінг.

Як правильно робити FIM-обрізку

  • Виконувати обрізку необхідно, коли кущі знаходяться на стадії веги. Ні в якому разі не можна обрізати вже квітуча рослина - це призведе до втрати врожаю.
  • Оптимальний період для подрезкі- за одну два тижні до кінця вегетації. Важливо, щоб стебло куща мав уже 4-5 міжвузлів.
  • Найкраще робити FIM-обрізку вранці - в цьому випадку у растішек буде цілий світловий день для того, щоб відновитися. У місці зрізу верхівки повинна з'явитися прозора рідина, яка дозволяє рані швидше зарости.
  • Метод обрізки вимагає точності, тому краще використовувати для цієї мети маленькі гострі ножиці.
  • Після проведення обрізки потрібно особливо ретельно стежити за тим, щоб на рослини не впливали стресові фактори. Створіть кущах ідеальні умови, стежте за температурою повітря, вологістю, водою для поливу і внесенням потрібних добрив. Це дозволить зробити процес появи нових кол швидшим.

FIM обрізка автоцветов

FIM обрізку автоцветов можна віднести до розряду шкідливих стресових тренувань. Як всім відомо, автоцветущіе сорти конопель мають генетично обмежений життєвий цикл. Це означає, що при будь-яких обставинах вони починають цвісти в строго відведений час, а також приносять урожай згідно з графіком. Так, в деяких випадках можливі відхилення, але вони, як правило, не подовжують життя рослини більш ніж на 1-2 тижні.

Так ось, якщо виконати FIM обрізку автоцвета, то він отримає стрес, на відновлення після якого йому буде потрібно час. В результаті він набере менше зеленої маси і відстане в розвитку. А оскільки він все одно зацвіте у відведений для нього час, то компенсувати втрату садівникові не вдасться. В результаті куcт виросте менших розмірів, а значить і принесе меншу кількість врожаю.

Саме з цієї причини виконувати FIM обрізку автоцветов строго не рекомендується. Як більшість інших способів тренування канабісу, вона підходить тільки для фотоперіодних сортів.

* Вся представлена інформація носить виключно ознайомчий характер і не є керівництвом або закликом до дії.

** Нагадуємо, що використання насіння марихуани в якості посівного матеріалу (вирощування конопель з метою отримання рослини) заборонено КК Російської Федерації. Детальніше з законом Ви можете ознайомитися тут .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама