Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петунія ампельна сорти фото і назви

  1. Петунія ампельна сорти фото і назви
  2. різновиди петуній
  3. Петунія ампельна та каскадний - яка відмінність
  4. Сорти ампельної петунії
  5. Петунія Ізі Вейв
  6. Петунія Сурфінія
  7. Петунія Лавина
  8. Петунія Вельвет
  9. Петунія Опера Суприм
  10. Петунія Машенька
  11. Петунія Експлорер
  12. Петунія Чорний оксамит
  13. Петунія Світлана
  14. Петунія Снігова королева
  15. Петунія Катерина
  16. Що робити з ампельної петунією в кінці літа
  17. Петунія ампельна сорти фото і назви відео
  18. Де купити насіння та саджанці квітів з доставкою

Петунія ампельна сорти фото і назви. Петунії дивно красиві квіти, побачити їх можна практично в кожному саду. Хто відмовиться від зеленого хмарки, посипаного різнокольоровими «метеликами». Різноманітність видів і багатство колірної палітри дозволяє створювати унікальний ландшафтний дизайн.

Про що ви дізнаєтеся з цього матеріалу:

Петунія ампельна сорти фото і назви

Існують кущові, ампельні і каскадні сорти петуній. При визначенні кущових - помилок практично не буває, ампельні і каскадні різновиди не завжди можна розрізнити. Особливо важко розібратися в цьому новачкам.

Постараємося дати вичерпні відповіді на питання, що являє собою петунія ампельна та каскадний, в чому відмінності. Розповімо про популярних сортах ампельної петунії.

Розповімо про популярних сортах ампельної петунії

різновиди петуній

За розміром квітки всі види петуній можна розділити на три серії:

  • Мультіфлора - низькорослий чагарник, квітки якого досягають 6-7 см в діаметрі;
  • Мілліфлора - відрізняється своєю компактністю, але при цьому досить стійко переносить тривалі опади, характеризується маленькими квітками, окружність яких не перевищує 4 см і рясним цвітінням;
  • Грандіфлора - об'єднує найкрасивіші сорти. Квітки досягають діаметра 16 см, що укупі з барвистими фарбами робить його найяскравішим представником чагарникових петуній.

Петунія ампельна та каскадний - яка відмінність

Фахівцям петунія відома своєю примхливістю. І дивуватися цьому не доводиться, враховуючи, що її природним місцем існування є вологий і жаркий клімат.

Але завдяки зусиллям селекціонерів сьогодні кожному початківцю квітникарю і не тільки доступні гібриди, які прості у вирощуванні і догляді і в той же час можуть приносити задоволення зовнішнім виглядом протягом усього літнього сезону.

Хоча прийнято виділяти ампельні і каскадні петунії, насправді у них відсутні відмінності. Адже це одне і те ж рослина, яке просто має різні назви.

Сорти ампельної петунії

Квіти ампельної петунії бувають різних кольорів і відтінків, зустрічаються двох - і триколірні екземпляри, а також квіти, прикрашені кольоровими прожилками або мереживними контрастними обідками. Розміри квітів-грамофончіков також варіюються - від півтора до восьми сантиметрів в діаметрі, прості, напівмахрові і махрові, гладкі, оксамитові або ж гофровані. Гібридні сорти ампельних петуній умовно розділені на дві великі групи:

Барвисті ампельні петунії, які формують безліч дрібних, до 5 сантиметрів в діаметрі, квіток. Менш вимоглива до умов вирощування і догляду група ампельних петуній, що має здатність самоочищатися від зів'ялих бутонів;

Великоквіткові ампельні петунії мають великими, 7-10 сантиметрів в діаметрі квітами, вимагають більш ретельного догляду, погано переносять перепади температури і вологості. Зів'ялі бутони не скидати, тому для акуратного вигляду куща необхідна регулярна прочищення

Петунія Ізі Вейв

Ізі Вейв є одним з найпростіших в вирощуванні сортом. Забарвлення рослини різноманітні: червоні, рожеві, лілові, блакитні, жовті, бургунди. Більше вважається полуампельной петунією, оскільки утворюють собою крону кулясту або куполоподібну.

Найчастіше рослина садять в підлогових кашпо, але і в підвісних використовується нерідко. Садять сорт і в відкритим грунті. Батога можуть досягати довжини до 1 метра. На одну рослину потрібно брати близько 8 літрів грунту.

Різноманітність відтінків сортосерія Easy Wave Цвітіння Ізі Вейв дуже щільне, навіть листя практично не видно, різні забарвлення цвітуть одночасно. Це дозволяє формувати різноманітні багатоколірні композиції. Висота - близько 35 см. Віддає перевагу сонцю, цвіте аж до початку заморозків.

Петунія Сурфінія

Популярна у всьому світі сортосерія. Швидко зростає, не боїться несприятливих погодних умов. Квітки рослини є великими, мають різноманітні кольори: білі, пурпурові, блакитні, червоні, лілові і інші. Виростає до 70 см.

Квітка надає перевагу сонце або півтінь. Сурфінії найчастіше садять в підвісних кашпо або підлогових. Рідше вирощують її прямо у відкритому грунті. Одним з найновіших сортів серії сурфінії є сорт Тейбл Еллоу. Ці петунії чудово поєднуються з іншими ампельними формами. Квіти мають невеликі розміри, виділяються жовтими жилками.

Квіти мають невеликі розміри, виділяються жовтими жилками

Петунія Лавина

«Лавина» - цей сорт часто використовують для декорування лоджій і садових альтанок. Пелюстки в бутонах пофарбовані в насичений колір - помаранчевий, червоний, білий, рожевий або синій. Крім того, при правильному вирощуванні насіння цього сорту можуть дати і мікс відтінків, який виглядає дуже оригінально.

Петунія Вельвет

«Вельвет» - це справжній Ампеліо, який є володарем бархатистою листя і таких же оксамитових пелюсток в бутонах. Найчастіше цей сорт висаджують в садах і городах, де культурам не вистачає запилювачів. А пов'язано це з тим, що «Вельвет» вважається прекрасним медоносом і привертає величезну кількість бджіл. Його суцвіття дуже довгі. Період цвітіння починається досить пізно.

Петунія Опера Суприм

Ще один гібрид. Стебла цієї «штори» виростають більше метра. Квіти бузкові, дрібні, але густо розташовані. Незаперечний плюс сорту - невибагливість. Рослині підходить будь-яка довжина дня, воно буде цвісти. Тому радувати посадив квітку буде і на ділянці саду, і в кімнатних умовах. Будинки цвіте - круглий рік.

Петунія Машенька

Машенька - рясно квітучий гібрид з густим листям і яскраво-рожевими квітами з жовтою серединкою, стійкий до захворювань. Листочки на черешках середньої довжини, розташовані в черговому порядку.

Петунія Експлорер

Один з найпоширеніших видів. Має великий спектр кольорів. Довжина пагонів досягає рекордних розмірів до 1,5 м. Міцна структура пагонів дозволяє переносити сильні пориви вітру. Квіти великі, мають незвичайну воскову структуру, що захищає від дощу.

Петунія Чорний оксамит

Фантастичний гібрид, що вражає уяву! Незвичайною забарвлення чорні квітки бархатистого відтінку, діаметром до 8 см, густо покривають сільноветвістий кущ, висотою 25-35 см. Загадково витончена і таємнича петунія незвичайно красива також в поєднанні з іншими сортами ампельної петунії.

Петунія Світлана

Сорт петунії ампельної з витонченими, до 1 м, довгими пишними гіллястими стеблами. Листя на середньої довжини черешках розташовуються в черговому порядку. Квітки хвилеподібні, мають форму воронки, діаметром 5-5,5 см, з яскравими рожевими прожилками.

Петунія Снігова королева

Це гібридний сорт, що притягає погляд незвичайними білосніжними квітками, які повністю покривають пагони і листя. Стебла досить довгі - до 80 см.

Петунія Катерина

Петунія гібридна ампельна каскадна. Це гарний сорт, квітки яскраві, насиченого рожево-червоного кольору з невеликими прожилками. Діаметр близько 6-7 см. Від довгих ніжних гірлянд, густо вкритих квітками, неможливо відірвати очей.

Що робити з ампельної петунією в кінці літа

Звичайно, хочеться зберегти таку красу і на наступний рік, тим більше, що, по суті, петунія є багаторічною рослиною, проте не зимуючих в умовах середньої смуги Росії.

Якщо восени занести петунію в будинок і зберігати її при кімнатній температурі, зберегти рослину не вдасться. Не вистачатиме світла, надто жарко і сухо - як наслідок - на листках з'явиться павутинний кліщ і спровокує опадання і засихання листя.

Зберегти ампельную петунію до наступного року можна тільки в тому випадку, якщо зберігати її взимку в світлому (підвал не підходить) і прохолодному приміщенні, де температура тримається на рівні + 7 ... + 10 ° С.

Перед тим, як занести рослину в прохолодне приміщення пагони обрізають приблизно на 2/3. При дотриманні рідкісного поливу рослина можна дотягнути до весни.

В середині лютого влаштуйте відпочилі петунії на теплому світлому підвіконні і відновите колишній поливний режим. Коли відросло молоді пагони сформують по 4-5 листків, зріжте їх з «п'ятою» і посадіть в ящик з родючим грунтом під скло.

Укорінення живців займає близько 3 тижнів. Доглядають за ними так само, як за розсадою: поливають, провітрюють, підживлюють, а в кінці весни висаджують на клумбу або в горщики. Але краще - придбати або виростити з насіння новий екземпляр ампельної петунії.

Вирощування ампельної петунії вимагає постійного видалення відцвілих квіток. Це стимулює появу нових бутонів і покращує зовнішній вигляд рослини.

Якщо вдасться виростити особливо гарний сорт і буде бажання мати такий же на наступний рік, то можна зберегти маточник, а навесні розмножити його живцюванням.

Причому рослини, вирощені з живців, зацвітуть набагато раніше, ніж отримані з насіння. При поєднанні різних сортів петунії можна створити красиву квіткову композицію.

Петунія ампельна сорти фото і назви відео

Петунія ампельна сорти фото і назви відео

Петунія ампельна сорти фото і назви.

Де купити насіння та саджанці квітів з доставкою

Де купити насіння та саджанці квітів з доставкою

Сподобалася стаття? Поділися з друзями в соц.сетях:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама